En mil i mina skor

Kändes som jag knappt hade varit ute på flera dagar och när solen visade sig i går då var det bara att klä på sig och komma utanför dörren. Fick verkligen uppleva en mil i mina skor.

Förkylningar, trötthet och huvudvärk har hindrat mig från det mesta sista tiden. Det sociala umgänget har varit utdött och är det något jag vill detta år så är det att få vara mer med människor jag tycker om.

En mil i mina skor
Efter en skön sovmorgon på min lediga dag och en lugn frukost väntade ett efterlängtat möte. Jag och om min vän Marie hade inte setts på väldigt länge och vi kände att det var dags att ses. Solen sken och åtta minusgrader väntade ute, men för en gångs skull var jag peppad att gå ut i kylan även om jag inte gillar det. Vilken promenad det blev!

Vi gick och gick. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Sedan gick vi lite till. Vi hamnade på landet och vi hamnade i bostadsområden. Vi tänkte inte så mycket på vart vi gick och hur långt det blev. Det blev mer än en mil i mina skor. När vi väl kom hem för en värmande kopp kaffe insåg vi att vi hade gått nästan en och en halv mil. Mer än en mil i mina skor och tyvärr i fel skor.

Platt var inte bra
Jag valde helt enkelt fel skor. Visst var de varma och jag slapp frysa, men min fot mådde inte bra av att gå i för platta skor. Speciellt inte så långt. Det fick jag lida av på kvällen kan jag lova, men vad gör väl det i dag. Den sköna promenaden och pratstunden var precis vad jag behövde för att få lite extra energi. Tänk att det kan vara så välgörande att prata med en människa som förstår. En människa som kan sätta sig in i det man upplever och verkligen förstå. Det är verkligen underbart.

Så tacksam för sådana stunder där man kan känna efteråt att allt kommer att bli bra. Det kommer att bli bättre och livet kommer att återvända. Det är en skön känsla att bära med sig så här i början av året. Jag har många runt omkring mig som står i startgroparna och vill förändra saker. Göra bra saker för att må bra och saker som får oss att känna att vi lever. Det blir nog fler milslånga promenader, men då lovar jag att gå milen i ett par andra skor.

Trevlig helg!

Kram Mina


Gillar