En ny resa i livet

Ett nytt kapitel börjar och jag har ingen aning om vad som kommer att hända framöver. Kanske började denna resa för längesedan, men det är nog först nu jag vågat ta steget och kan tänka på vad jag behöver.

Saker händer i livet och vi kan aldrig vara förberedda på dem. Vissa saker är tråkiga och får oss att må dåligt och andra saker gör att vi vågar lite mer för att låta oss själva förverkliga våra drömmar.

En ny resa i livet
I många års tid har jag vandrat genom livet utan att riktigt förstå hur dåligt jag mådde. Jag gick in i väggen för fem år sedan och inte ens då kunde jag förstå. Ville inte förstå eller kunde inte förstå. Jag hade målat upp en bild av livet och när den bilden naggades i kanten kunde jag inte ta in det. Ett år senare påbörjade jag ett nytt kapitel i mitt liv. Jag tog steget och började plugga. Det var för min skull jag gjorde det och det var en av mina drömmar i livet. Tänk vad lite jag visste då om vilken utvecklingsresa jag skulle göra de kommande åren.

Mer och mer hittade jag mig själv och idag inser jag vilket pris det hade. Jag är stolt över den resa jag påbörjade för fyra år sedan och jag ångrar ingenting av det. Det gav mig känslan av att jag klarar svåra saker och att jag faktiskt är smartare än vad jag tror. Det gav mig nya lärdomar och mer och mer tror jag på att jag kan uppnå mina drömmar. Jag påbörjade en ny resa genom livet då. I dag fortsätter den resan och ett nytt kapitel är påbörjat. Har insett det senaste halvåret att jag bara blir starkare och starkare. Det gör att jag vet vad jag vill och jag tänker inte låta någon ta bort mina drömmar igen.

Titta inte bakåt
Att kliva framåt och ta för sig i livet är viktigt. Visst önskar jag många gånger att jag kommit längre med vissa saker, men nu är det som det är och det är bara att utgå från detta. Kanske har allt detta en mening trots allt. En mening att vissa saker skulle ske för att jag skulle våga ta klivet jag kanske borde tagit för längesedan. Jag har svårt att tro däremot att det var meningen att jag skulle få lida så mycket och bli så lurad, men jag klarade det också. Jag vägrar att titta bakåt och se saker jag inte gjort och saker jag kunnat göra annorlunda. Jag vet att allt detta inte är mitt fel och det stärker mig ytterligare. Nu tittar jag bara framåt.

Att titta framåt gör att jag kan påverka själv hur det ska bli. Det förflutna kan vi inte ändra på, men framtiden kan vi skapa själva. En ny resa är påbörjad för mig och även om jag inte vet vad som väntar mig i framtiden så känner jag mig trygg. Jag känner att jag kommit in på rätt väg och jag vet att jag kommer kunna göra saker jag aldrig orkat slutföra innan. Jag tänker uppfylla mina drömmar och jag tror att tiden är kommen att få möjligheten att orka med det. Jag behöver inte längre bära någon annan som ska ta min energi, förutom barnen då. Det är min tid nu och resan går vidare. Tänk ändå vad spännande det är att stå i startgroparna för att få börja om med ett nytt liv.

Kram Mina


Gillar