En stund på jorden

Vi alla får samma sak när livet startar, men hur lång den blir har vi ingen aning om. Ödet, karma eller vad man nu vill tro på. En stund på jorden är vad vi alla blir tilldelade och denna tid är värdefull. Att ha roligt jämt är omöjligt, men ska denna stund på jorden vara sorglig?

Tiden har rusat i väg de sista veckorna för mig och jag har inte haft mycket tid att stanna upp och reflektera. Jag är en stor tänkare, på gott och ont. Ibland kan det bli för mycket, men oftast känner jag att det är viktigt för mig att stanna upp och pausa det hjul som snurrar bara för att känna att min stund på jorden går åt det håll jag vill.

En stund på jorden
Vi kan inte påverka allt som sker och tur är nog det. Trots allt kan vi styra åt ett håll vi tror på för att se vart det leder oss. Jag är där jag är på grund av alla de beslut jag tidigare tagit och jag kommer dit jag gör på grund av de beslut jag kommer att ta. I allt detta är det lätta att glömma bort sig själv och det man tror på för att hjälpa andra eller bara för att klara av dagarna. Vi alla stöter på motgångar i livet som ger oss erfarenheter, motgångar vi gärna hade velat slippa och motgångar som har stärkt oss för att vi lärde oss något. Vad händer när man dag ut och dag in är i samma lunk och ingenting känns roligt? När tårarna rinner var och varannan dag. När man måste fundera på varför det är som det är och hur länge man orkar.

En stund på jorden som vi inte vet hur länge den varar ska inte vara sorglig. Ska jag vara ärlig vill jag inte vara i livets slutskede och ånga allt. Ångra det jag inte gjorde och det jag gjorde, men gjorde fel. I stället tänker jag fundera på min stund. Vem är jag? Vad vill jag? Hur ska jag nå dit?
Alla har vi förmågan att påverka det som sker. Vi kan gå åt ena eller andra hållet och det som hindrar oss är egentligen vi själva. Hur vill du att din stund på jorden ska bli? Sorglig eller underbar?

De bra stunderna måste glänsa
Alla kommer vi hamna i sorg. Vi kommer uppleva sorgliga saker och vi kommer att känna att livet är meningslöst. Det viktiga är bara att på något sätt ta sig ur det och komma vidare. Kunna se ljuset i tunneln och sträva framåt. Jag har många gånger suttit och gråtit för att jag inte orkar mer. Flera gånger har jag gett upp allt jag tror på för att jag aldrig tror att jag ska bli lycklig igen. Därför tror jag att det kan vara nyttigt ibland att stanna upp och fundera på hur jag vill att min stund på jorden ska vara.
Vill jag vara där jag är och vill jag uppleva det jag gör? Dag ut och dag in. Samma möten. Samma människor.

Är det värt att kämpa för något och vara ledsen? Kommer det någonsin att bli på något annat sätt utan att jag ändrar på något? Många frågor blir det när man funderar och att ifrågasätta livet och existensen kan skapa ett stort djup. Kanske ska man inte gräva för djupt, utan bara fundera på vad som får oss att må bra och gör oss lyckliga. Mitt i allt det behöver man även fundera på hur denna stund på jorden ska se ut. En sak är väldigt klar för mig. Att leva ett liv i sorg och misstro är inget liv att leva. Därför behöver jag fokusera på det som faktiskt är bra i livet. Det finns alltid där och ibland kan man till och med komma underfund med att det är dags att gå vidare från något som får oss att må dåligt.

Livet är alldeles för kort för att må dåligt. Vi vet aldrig när det slutar, men vi vet att det pågår nu. Självklart finns det gränser och vi måste tänka även på framtiden, men låt oss ta denna stund på jorden och göra den till något alldeles fantastiskt. De bra stunderna måste lyftas och de måste få oss att glänsa, men det betyder att vi måste leva nu och ta vara på de fina stunderna vi får.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer