En stund på jorden

Vi alla får samma sak när livet startar, men hur lång den blir har vi ingen aning om. Ödet, karma eller vad man nu vill tro på. En stund på jorden är vad vi alla blir tilldelade och denna tid är värdefull. Att ha roligt jämt är omöjligt, men ska denna stund på jorden vara sorglig?

Tiden har rusat i väg de sista veckorna för mig och jag har inte haft mycket tid att stanna upp och reflektera. Jag är en stor tänkare, på gott och ont. Ibland kan det bli för mycket, men oftast känner jag att det är viktigt för mig att stanna upp och pausa det hjul som snurrar bara för att känna att min stund på jorden går åt det håll jag vill.

En stund på jorden
Vi kan inte påverka allt som sker och tur är nog det. Trots allt kan vi styra åt ett håll vi tror på för att se vart det leder oss. Jag är där jag är på grund av alla de beslut jag tidigare tagit och jag kommer dit jag gör på grund av de beslut jag kommer att ta. I allt detta är det lätta att glömma bort sig själv och det man tror på för att hjälpa andra eller bara för att klara av dagarna. Vi alla stöter på motgångar i livet som ger oss erfarenheter, motgångar vi gärna hade velat slippa och motgångar som har stärkt oss för att vi lärde oss något. Vad händer när man dag ut och dag in är i samma lunk och ingenting känns roligt? När tårarna rinner var och varannan dag. När man måste fundera på varför det är som det är och hur länge man orkar.

En stund på jorden som vi inte vet hur länge den varar ska inte vara sorglig. Ska jag vara ärlig vill jag inte vara i livets slutskede och ånga allt. Ångra det jag inte gjorde och det jag gjorde, men gjorde fel. I stället tänker jag fundera på min stund. Vem är jag? Vad vill jag? Hur ska jag nå dit?
Alla har vi förmågan att påverka det som sker. Vi kan gå åt ena eller andra hållet och det som hindrar oss är egentligen vi själva. Hur vill du att din stund på jorden ska bli? Sorglig eller underbar?

De bra stunderna måste glänsa
Alla kommer vi hamna i sorg. Vi kommer uppleva sorgliga saker och vi kommer att känna att livet är meningslöst. Det viktiga är bara att på något sätt ta sig ur det och komma vidare. Kunna se ljuset i tunneln och sträva framåt. Jag har många gånger suttit och gråtit för att jag inte orkar mer. Flera gånger har jag gett upp allt jag tror på för att jag aldrig tror att jag ska bli lycklig igen. Därför tror jag att det kan vara nyttigt ibland att stanna upp och fundera på hur jag vill att min stund på jorden ska vara.
Vill jag vara där jag är och vill jag uppleva det jag gör? Dag ut och dag in. Samma möten. Samma människor.

Är det värt att kämpa för något och vara ledsen? Kommer det någonsin att bli på något annat sätt utan att jag ändrar på något? Många frågor blir det när man funderar och att ifrågasätta livet och existensen kan skapa ett stort djup. Kanske ska man inte gräva för djupt, utan bara fundera på vad som får oss att må bra och gör oss lyckliga. Mitt i allt det behöver man även fundera på hur denna stund på jorden ska se ut. En sak är väldigt klar för mig. Att leva ett liv i sorg och misstro är inget liv att leva. Därför behöver jag fokusera på det som faktiskt är bra i livet. Det finns alltid där och ibland kan man till och med komma underfund med att det är dags att gå vidare från något som får oss att må dåligt.

Livet är alldeles för kort för att må dåligt. Vi vet aldrig när det slutar, men vi vet att det pågår nu. Självklart finns det gränser och vi måste tänka även på framtiden, men låt oss ta denna stund på jorden och göra den till något alldeles fantastiskt. De bra stunderna måste lyftas och de måste få oss att glänsa, men det betyder att vi måste leva nu och ta vara på de fina stunderna vi får.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Madde ,

Nu börjar jag stortjuta här. Rubriken, en stund på jorden,,,, Låten som spelades på mitt barnbarns pappas begravning. De senaste fem månaderna har det ena tragiska beskedet efter det andra landat hos oss, och känner att jag är på gränsen till vad jag klarar av. Måste få något positivt snart, och så kommer denna texten. Ännu mer kusligt blev det då jag drog ett kort tidigare, och allt faller på plats... TACK,

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Din kommentar berör mig så mycket. Du förtjänar att få m bra och jag hoppas verkligen det vänder och att mera ljus sprider sig över din tillvaro <3
nouw.com/minasvarld

Jag vill ha en glad, härlig underbar tid här på jorden. Men flr att uppfatta det roliga måste man ha tråkigt också då och då. Jag är en ganska positiv människa som ser på livet med glädje. Försöker plocka ut russinen ur kakan. Välja pärlor istället för energi tjuvar. Lev nu, dö sen som miss Li sjunger eller Livet är en fest, håll med om det folk och fä som Natonalteatern sjöng.

Och med mitt liv vill jag...bara må bra och känna mig älskad. Ja då är jag hemma!

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
minasvarld
minasvarld,
Må bra och känna sig älskad är viktiga saker i livet. De sakerna kommer man långt på <3
nouw.com/minasvarld
Marlene,

Det är såna tankar som dyker upp när en vän dör alldeles för tidigt, som i mitt fall. Det var min bästa kompis död som gjorde att jag tog tag i mitt liv på riktigt. Jag väntar inte i bättre dagar, jag lever för fullt hela tiden. Man vet ju inte hur lång tid man har...

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,
Det är viktigt att leva för fullt och meningen med livet kan inte vara att man ska vara ledsen och tycka att livet är tråkigt <3
nouw.com/minasvarld
Amanda,

Väldigt intressant inlägg och du har så rätt i mycket det du säger, alla kan vi nå dit vi vill men oftast är det vi själva som sätter stopp om vi tex inte vågar. Vi lever ett liv och även om det kommer motgångar försöker jag oftast vara positiv 😊

amandizan.wordpress.com
minasvarld
minasvarld,
Positivitet är väldigt viktigt och motgångarna kommer vi inte undan. Vi får bara ett liv <3
nouw.com/minasvarld

När jag läste detta kunde jag knappt andas. Jag är inne i en period när man mår sämre än på många år, jag går med dödsångest och ångest hela tiden. Så att tänka på "en stund på jorden" triggade genast igång dödsångesten för mig igen. Kanske för att jag befinner mig allt annat än i nuet. Utifrån detta låter det som du är här och nu, jag tror man mår som bäst då. Själv har jag aldrig kommit dit, men snart kanske för det är klokt det du skriver.

www.saramadeleine.se
minasvarld
minasvarld,
En dag kommer du dit. Ibland måste man gå igenom vissa sker för att komma fram till nuet. Jag kämpar med det varje dag, men jag intalar mig själv att jag måste leva här och nu för annars försvinner jag <3
nouw.com/minasvarld
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Förr va jag rädd för döden men inte nu nu är jag rädd för att dö från min familj. Detta va ett intressant inlägg. Hoppas du hade en underbar torsdag =)

nouw.com/2barnsmammaochfru
minasvarld
minasvarld,
tack detsamma <3
nouw.com/minasvarld
Marie,

Helt klart, det är så sant som det är sagt, man lever nu och man ska njuta av det i den mån det går och man kan. Jag är rädd ibland tänker jag mycket på det blir jag stressad och det är jobbigt

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Det är nog bra med en lagom dos tänkande över detta. I stället ska man njuta av det som är här och nu <3
nouw.com/minasvarld
corkystyle
corkystyle,

Jag har aldrig velat dö men ibland har jag inte velat leva. Jag fick hjälp när jag som mest behövde det. Att få bo på behandlingshem har räddat mitt liv flera gånger. Det har min mamma insett också för hade jag inte fått komma dit hade jag inte levt idag. Nu lever jag verkligen för att man vet inte när ens tid på jorden tar slut.

nouw.com/corkystyle
minasvarld
minasvarld,
Viktigt att det stödet finns när man verkligen behöver det. Skönt att du fick den hjälp du behövde <3
nouw.com/minasvarld
fighterwomen85
fighterwomen85,

När jag läste din rubrik. Så tänkte jag direkt på låten ”En Stund På Jorden” Laleh 😄

Jag tror att livet går ut på att ha roligt, att ha kämpigt ibland. För det är då vi lär oss saker & om oss själva.

Jag ångrar saker i mitt liv som jag inte har gjort än. Men en dag kanske jag får uppleva det. Det vet man inte. Det är det som med är livet. Att man vet inte vad som händer! 😊 Jag är även grymt tacksam för vad jag har än så länge gjort i mitt liv & hur långt jag har kommit 🥰.

Jättebra inlägg! 👏🏻😃😘 kram

nouw.com/fighterwomen85
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du <3
nouw.com/minasvarld
fighterwomen85
fighterwomen85,