En tanke som slog mig

Många omstarter och nystarter har det blivit i livet. Vändningar som skapat oro eller bara vändningar som fått mig att le. Tillfällen som skadat det jag tror på och tillfällen som gjort mig peppad. Just nu i livet står jag mittemellan allting känns det som och jag har två vägar att välja, eller kanske finns det fler. Vem vet?

Aldrig tidigare i livet har jag varit lika fri att göra vad som helst. Nej, i och för sig inte vad som helst, men jag är mer fri än vad jag varit förut och en ny väg i livet väntar för mig. Det har känts jobbigt, skrämmande och omtumlande. I stället för att se det där halvtomma glaset måste jag se att det är halvfullt och det går att fylla på det igen. Törnarna genom livet har varit många och jag har fått plockat ur taggarna, men alla taggarna har gett mig något och ett frö har såtts.

En tanke som slog mig
Vi kan inte förändra det som redan varit. I stället kan vi minnas det som varit bra och bära med oss våra erfarenheterna genom livet. Vi kämpar mellan att göra det som är rätt och riktigt, medan vi dras till drömmar om helt andra saker. Vi vill kanske inte alls göra det vi gör, men rädslan att inte kunna försörja sig på det man egentligen vill är skrämmande. Jag vet precis hur det känns och för några år sedan stod jag i ett vägskäl och var tvingad att välja. Där och då valde jag studierna och jag har aldrig någonsin ångrat det valet. Jag hade redan slagit huvudet i väggen där jag var och behövde komma därifrån.

Genom åren har studierna tagit all min tid och jag har inte funderat speciellt mycket på vad jag ska göra sedan. Jag har skrivit mina manus och de har jag, däremot har jag inte kommit lika långt med dem som jag hade hoppats. Jag är känner ändå att det är lugnt och det jag vill med dem hinner jag. Just nu behöver jag tänka på vad jag ska göra när jag är klar med studierna. En tanke slog mig och den tanken hade jag redan i början när jag studerade. Jag är fri, inte helt fri för jag måste fortfarande försörja mig, men jag är fri att ta vilket jobb jag vill. Jag har ingen uppsägningstid, jag har inga kval över vad jag lämnar för att göra någonting annat och därför kan jag tänka mig lite vad som helst. Söka utmaningen i väntan på att jag kommer i mål med mina manus.

En tanke som behövde sjunka in
Jag är en person som gillar att jobba och jag tycker om att lära mig nya saker och utvecklas. Gör jag inte det hamnar jag lätt i tråkiga banor och blir uttråkad. Där har jag redan varit och tänker inte hamna där igen. Jag är inte skapt för slentrian och tristess utan jag behöver vara där det händer saker för jag är en person som älskar utmaningar och gillar omväxling. Den här tanken då som jag fick och som till en början behövde sjunka in den gav mig ett leende.

Det där leendet spred sig i hela min kropp och även om jag tycker det är jobbigt att inte ha något konkret vad jag ska göra när studierna är över så är jag redo för vad som helst. Först drömde jag om ännu en sommar med redigering av böcker, men efter förra sommarens erfarenheter vet jag att jag gjorde allt annat än det och nu behöver jag bara jobba. Jag tycker om att jobba och har till och med svårt att se att jag en dag skulle gå i pension och inte jobba alls. För det jag vill jobba med, även om det är svårt att försörja sig på, det tar aldrig slut. Det har ingen pensionsålder och det har inget slut. När livet tar slut så klart, men jag kommer aldrig sluta skriva och lusten att skriva blir större varje dag.

Njuter av min frihet och startar om
Med detta tänker jag bära med mig känslan att friheten som jag står inför. Friheten att hoppa på något utan att offra något annat och låta det bära mig på en ny väg. Jag ser allt detta som en nystart i livet och jag tänker ta den möjligheten. Jag kanske inte kommit dit jag vill, yrkesmässigt, i livet. Vad spelar det för roll, livet pågår för fullt och jag har alla möjligheter att ta mig dit jag vill. Det gäller bara att jag tror på det jag gör och har viljan att utföra det.

Under tiden kan jag jobba med lite vad jag vill. Lära mig nya saker. Stimuleras av nya miljöer och kanske för första gången i livet vara fri. Helt fria blir vi såklart aldrig och ansvaret måste vi ta för vi måste ha något att leva av, men tanken jag bär med mig är att jag fått en möjlighet att en gång för alla starta om. Vad som väntar mig runt hörnet har jag ingen aning om, men för varje dag som går blir jag bara mer och mer redo för vad som helst. En härlig tanke att bära med sig denna vecka känner jag.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Kamilla,

Det låter härligt att känna att du har en nystart inom dig och kan svänga livet lite åt det håll som du änskar. Må så gott.

kamillaskamera.com/
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Det kan vara så underbart att känna att en nystart är pågång! även om det kan kännas så skrämmande så kan det också kännas lite spännande. Hoppas ditt liv blir precis som du önskar och kämpar för för det förtjänar du verkligen älskade du. Du är grym! Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
Mirre,

Ja där är ju jag också nu, jag vet inte helt vad som händer efter studierna, vikariejobb m,m men vart kommer jag hamna vart kommer jag söka osv. Det är både en skön och en jobbig känsla.

sweetwordsbymirre.com
Bland Kastruller och Vinglas ,

Vad härligt! Man kan ju verkligen inte förändra,det som varit. Men vi kan plocka med oss fröna in i det nya. Och du har ju allt roliga framför dig

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Härligt att du känner att en nystart på gång 😊 man kan aldrig göra något åt det som varit 😊du är grym 😊

nouw.com/2barnsmammaochfru