En tävling jag aldrig vinner

Tävlingsmänniska som jag är så älskar jag att vinna. Jag tävlar sällan mot andra och kanske är det mitt andra jag som måste vinna ibland. Tävlingen mot mig själv kan vara tuff, men vissa tävlingar vinner jag aldrig.

Att tävla gör så att adrenalinet pumpar och man kommer upp i tempo. En tävling mot klockan eller varför inte uppsatta mål. Tävlingen om lyckan och allt det där vi någonsin drömt om. Sedan finns det tävlingar som är helt omöjliga att vinna, i alla fall för mig.

En tävling jag aldrig vinner
Jag kommer aldrig att ta ett OS-guld eller för den delen bli världsmästare. Det är inget jag bryr mig om att bli heller och sedan finns det en rad andra tävlingar jag aldrig kan vinna heller. Blir aldrig störst, bäst och vackrast. Kanske blir jag aldrig riktigt bäst på något. Tävla har jag även fått svårt för då jag hatar att förlora och är vidrig när jag tävlar mot mig själv. Visst kan jag vinna ibland, men när det kommer till saker då vinner jag aldrig.

Ni vet att det ibland kan kännas som att vissa tror att livet är en tävling. En tävling om vem som har störst hus, snyggast bil, dyraste kläderna, häftiga klockor och sen senaste tekniken. Den där tävlingen om vem som har häftigast- prylar- när- man- dör- tävlingen. Just den tävlingen kommer jag aldrig att vinna. Vill man delta i den tävlingen får man mer än gärna göra det, men jag avstår.

Inget intresse alls
Jag har ingen häftig bil, men jag har en. Jag har ingen smartwatch, airpods eller nyaste teven. Jag har ingen Hästens säng, men jag har någonstans att sova. Alla dessa prylar, bilar och saker som man egentligen inte behöver, blir vi lyckligare av dem?

Visst skulle jag säkert köpa en massa onödiga prylar om jag inte behövde fundera på pengarna, men den senaste tekniken har aldrig lockat mig alls. Jag behöver ingen häftig teve för jag tittar nästan aldrig på den ändå. En massa saker som jag helt saknar intresse i och som jag kan vara utan. Den där tävlingen om alla de där prylarna kommer jag aldrig vinna och det gör mig ingenting. Jag tror att många bara har de där prylarna för att vara någon eller skryta med inför kompisarna. Jag tror i stället på att hitta sin inre frid och den ro som gör att man gillar livet.

Vinnarskalle som jag är så borde jag även vilja vinna denna tävling, men jag avstår. Även om jag kunde vinna den skulle jag inte vilja vara med för prylar betyder inte så mycket för mig. Upplevelser däremot då kan jag spendera hur mycket som helst bara för att få uppleva roliga saker som stimulerar min själ. Får jag välja på en lyxig bil och en häftig resa så tar jag nog resan. Eller jag kanske ska ta bilen och sälja den bara för att kunna köpa ännu fler upplevelser. Svår nöt det där!

Kram Mina


Gillar