En välbehövlig paus

Känns som att livet står lite på vänta just nu och det passar mig inte alls. Inombords springer det runt som vanligt och jag vill bara släppa ut mig själv på något vis, men att vänta får jag stå ut med ett tag till.

Tror de allra flesta av oss känner det samma och att det senaste tiden bara handlat om en sak. Jag är däremot positiv eller jag försöker vara det och det tror jag att jag kommer långt på. Därför blev det en välbehövlig paus för att hämta energi.

En välbehövlig paus
När livet snurrar på i ett hjul med tråkigheter är det lätt att bara falla ner i negativiteten. Att tycka att det är tråkigt är lätt och det gör även jag kan jag lova. Jag älskar när det händer saker, då menar jag roliga saker. Saker att se fram emot och saker att glädjas över. Då känns de jobbiga sakerna helt plötsligt inte lika jobbiga längre. Det blir enklare att tackla problemen om det bara finns någonting bra att hänga upp livet på. I viss stunder är det svårt och då behöver man en välbehövlig paus.

Fokus för mig sista tiden har varit på barnen och jobbet. Det tar på energin kan jag lova och det är svårt att orka med något annat. Känns som att om man river på ett ställe blossar något annat upp och så har det varit hemma. När en plats blir bra och man får ordning då blir det rörigt någon annanstans. Det blev en paus några dagar och jag samlade energi på bästa tänkbara vis.

Både tar och ger energi
Min äldsta dotter känner mig allt för väl och är man nära varandra finns man med i både upp- och nedgångar. Trötthet och irritation ersattes av skratt och det var precis vad vi båda behövde. En fika på stan efter en rad utmaningar på jobbet och i skolan. Det är som att umgås med en tuffare version av sig själv och att samtala med en tonåring om livet är underbart. Är så tacksam över att få ha den platsen i hennes liv och den fikan gav mig ny energi och kraften att ta tag i saker. Det är skönt att ha någon att kämpa med åt rätt håll.

När vi kom hem kom nästa energipåfyllare hem från träningen och att höra hur den yngsta trivs på sina träningar är som balsam för själen. Hon riktigt bubblade när hon kom hem och även om de både tar min energi så är de duktiga att även fylla på den. Jag fick en välbehövlig paus några dagar och en fika på stan. Nu är det dags att ta ett djupt andetag och fortsätta livet. Det händer mycket framöver och nu tycker jag att livet kan börja på riktigt igen. Jag är trött på att vänta.

Kram Mina


Gillar