En välbehövlig stund

Som student på universitetet får man inget sportlov. Barnen är hemma och lediga. Vi har besöka av mamma och pappa så varför ska inte jag få något lov. Skolk blev lösningen!

Kanske kan det inte kallas skolk. Jag plugga på distans och styr själv över hur jag lägger upp mina studier. Som jag skrev tidigare har jag en dipp i studierna och tycker att det är både jobbigt och tråkigt just nu. Jag sökte helt enkelt något som kunde få mig att må lite bättre. Jag ville undvika allt som har med studier och allvar att göra så jag struntade i allt och bara var.

Annorlunda sportlov
Sportlov förknippar jag med snö och skidåkning. Det var i alla fall så vi brukade spendera våra sportlov innan. I några år nu har vi gjort andra saker och i år har vi bara varit hemma. Det är några dagar kvar på lovet, men just nu är jag glad att vi lyckades fånga den bästa dagen i solen innan det kom lite snö och kyla igen.

Mera utflykter till hav och skärgård blev det helt enkelt.
Jag tyckte det var så trist att bara sitta inomhus och kände att mina föräldrar som har levt ett ganska still liv det senaste året behövde komma ut och se något annat. Vi återvände helt enkelt till Dalarö, där vi var i lördags. Det blev en ljuvlig dag i solen med fika, solgass och havsvindar. Vi promenerade i Schweizerparken, gick genom byn och tittade på båtarna som passerade i hamnen. Vi gick upp och ner för backar och var riktigt trötta i benen när vi väl kom hem och slog oss ner i soffan.

Hjälpte det?
Att bara kunna släppa allt och bara få vara är precis vad jag behöver just nu för att ladda batterierna. Havsluften och solen gör något med mig. Även om jag känner att det kommer att ta tid att komma tillbaka igen så kommer jag göra det. Jag ger aldrig upp och just nu tänker jag tillåta mig själv att vara i ett annat tempo än vad jag är van vid och gillar.

Jag kan inte känna någon stress i att bara släppa allt nu och det känns skönt. Jag kommer hinna allt ändå och jag väljer just nu hälsan före allt annat. Jag har en tendens att gå in i allt till hundra procent och därför håller jag i mig själv lite nu. Tröttheten i huvudet är inte att leka med och jag vårdar det lite extra just nu genom att få göra lite det jag vill. Denna utflykt var precis vad jag behövde, skolk eller inte. Föreläsningarna ligger kvar till en annan dag.

Fortsätter sportlovet
VI har hunnit en hel del under denna vecka och även om det nu blivit lite kallare igen går det att vara ute. I dag får det bli en promenad och sedan lite god mat till kvällen. Känns som att man äter väldigt mycket i dessa tider och maten blir ett substitut för allt annat vi inte gör. I går blev det både Pulled pork och Hallonpaj. I dag väntar Chokladmousse och middagen är inte färdigplanerad ännu. Ta dagen som det kommer tänker jag göra i dag, helt och hållet. Vi njuter hela helgen innan skolan drar igång igen. Veckan har rusat i väg, men det har varit en bra vecka.

Gillar

Kommentarer