Ett år och två manus

Det lider mot sitt slut och det är med blandade känslor. Det kan hända mycket på ett år, men det kan också skapa en hel del ångest när man är klar och inser att man ändå inte är det. Motsägelsefullt så det räcker och blir över.

Ni har genom åren fått följa mitt skrivande. Jag har skrivit om vad jag skriver just nu, att jag bara har slutet kvar och hur man kommer ur skrivkrampen. Detta bara för att nämna några av de saker jag tagit upp. Mer om mitt skrivande hittar ni under kategorin Litteratur, skrivande och studier här på bloggen.
När nu ytterligare ett år snart har passerat i mitt skrivande får det mig att fundera på var jag ska börja härnäst.

Ett år och två manus
I juni förra året skrev jag klart ett manus och nu i april kommer jag lämna in ytterligare ett helt manus. Jag har ytterligare ett manus jag skrev för några år sedan, men det kräver en hel del så jag kommer nu fokusera på dessa två jag åstadkommit på ett år. Två manus som är väldigt olika varandra, men jag är lika stolt över dem båda. När jag nu sätter punkt för det andra manuset för året är det med många tankar. Vissa tankar är inte roliga, medan andra är betydligt bättre.

Jag är STOLT över vad jag åstadkommit och med tanke på min hälsa senaste året klappar jag mig själv på axeln. Det är inte lätt att skriva en roman och det krävs en hel del för att lyckas. Det har jag gjort, men när jag nu är klar vet jag att jag har en lång väg kvar. Att bli klar är stort, men sedan kliver man in i nästa steg och då gäller det att sätta allt. Det är en lång process och kan vara väldigt frustrerande. Då gäller det att tro på sig själv.

Vad ska jag göra när jag är klar?
Båda dessa manus har jag skrivit under mina studier. Jag har fått mycket feedback och behöver ta till mig den. Inget av mina manus är redo att skickas till förlag och där kommer alla tvivel som finns in och skadar självförtroendet. Hur ska jag orka redigera? Kan jag verkligen klara detta?
Detta är bara nåra av de tankar som mal i mitt huvud. Jag vet att jag har två bra berättelser och jag vet även att det kan bli något av dem, om jag bara gör mitt bästa.

Därför tänker jag låta det manus jag jobbar på just nu få vila när jag är klar. Det är skönt att slippa det ett tag och det manuset jag skrev förra året har legat länge och längtar efter att få bli läst och redigerat. Hur framtiden ser ut för mig med annat just nu har ag ingen aning om och jag vet inte hur mycket tid och ork jag kommer ha att göra jobbet. Däremot tänker jag inte ge upp nu, även om det känns som att jag borde det.

Kommer jag någonsin att lyckas?
Ingen vet och ingen kan förutse det. Min dröm om att bli författare finns kvar, men den blir aningens naggad i kanten i bland. Jag försöker göra mitt bästa och kommer att göra det framöver bara för att kunna mjölka ur allt av det jag skrivit för att kunna skicka det vidare. Sedan kan jag inte göra mer.

Jag har alltså en plan och det är att läsa mitt manus. Notera det som behöver ändras och gå igenom all respons jag fått på det. Vissa saker vet jag redan nu att jag måste ändra, vidga ut och skriva om, men de fåt komma med i helheten. Det är en stor process, men det är också kul. Att skriva ett manus är kul, men att sedan se det förändras till det bättre i redigeringsprocessen r riktigt häftigt. Börjar mer och mer att se fram emot det och jag är lite sugen på att sätta i gång redan nu. Mycket har hänt det senaste året inser jag och nu är det väl ändå dags för mig att försöka bli något. Göra något med det jag redan påbörjat. Sedan behöver man bara en väldig massa tur.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,

Astrid Lindgren fick också nobben av ett stort bokförlag

nouw.com/ingajohansson
minasvarld
minasvarld,
Ja, det kan gå om man bara vill ❤
nouw.com/minasvarld
Kamilla,

Självklart kommer du att lyckas med vad du än tar dig för i livet6. Jag tror säkert att dina manus kommer bli till böcker i tryck. Tro på dig själv

kamillaskamera.com/
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du ❤
nouw.com/minasvarld
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Du måste tro på dig själv. Jag tror att dina manus kommer bli tryckta 😊

nouw.com/2barnsmammaochfru
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du ❤
nouw.com/minasvarld
Fröken Rödlök,

Jag har ju intervjuat många författare och en del av de säger att det är viktigt att göra som du planerar att lägga ifrån sig ett manus och låta det vila. Att gå på det och redigera och läsa igenom senare. För att inte gå in och röra till det för tidigt. Jag tror du kommer ha dina böcker i bokhandeln i framtiden =)

www.frokenrodlok.se
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du ❤
nouw.com/minasvarld

Spännande! Men också nog lite pirrigt. Dock tror jag att du skulle kunna redigera och göra din manus klara för förlag för du är ju duktig med ditt skrivande. Tro på dig själv, du är en vinnare

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du ❤
nouw.com/minasvarld
Marlene,

Vilken spännande resa du är på! Jag hoppas verkligen att jag får läsa dina böcker en dag. Kanske blir det jag som recenserar dem 😊

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,
Det vore toppen ❤
nouw.com/minasvarld
Popprinsessan
Popprinsessan,

Häftigt att ha skrivit två manus på ett år! Du verkar väldigt ambitiös så jag tror på dig! Det låter väldigt spännande med utmaningen du har framför dig!

nouw.com/popprinsessan
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du ❤
nouw.com/minasvarld
Mirre,

Så fint att du är stolt över dig själv och såklart kommer du att komma vidare mera iditt skrivande, du har glöden

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Den är det inget fel på 😀
nouw.com/minasvarld
Elina,

Det är klart att det ska vara stolt! Det låter som en bra plan att låta manuset vila lite innan du tar tag i redigeringen. Du kommer klara av redigeringen, låt det ta den tid det tar 😊

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Längtar efter att få komma igång med det ❤
nouw.com/minasvarld
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Åh så underbart att höra att du är så stolt över dig själv, det gör mig så glad att läsa! Du är så galet duktig som har kämpat dig igenom detta! Bara du tror på dig själv så kommer du att lyckas älskade du! Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
minasvarld
minasvarld,
Stor tack fina du <3
nouw.com/minasvarld