Ett foto i timmen

Då var det dags igen!
Förra veckans fotoutmaning gick lätt och denna vecka blev det lite svårare, men då var det inte fotograferandet som var komplicerat. Det var minnet som satte sina gränser och kanske blev det inte riktigt vad jag hade tänkt mig.

Denna veckas fotoutmaning blev en utmaning och då utmanade jag inte min förmåga som fotograf. Kul var det, men det blev olik många av mina andra fotograferingar kan man säga. Förra veckan var temat Vinterpromenad med fotograferande i starkt ljus, mer om det kan ni läsa HÄR. Denna vecka blev det mer ett dokumenterande av min dag.

Ett foto i timmen- EFIT
Jag hade en plan på hur jag skulle ta mig an denna utmaning, men den blev svår att hålla. Till att börja med hade jag valt måndagen som dagen då den skulle genomföras och när klockan ringde i måndags höll jag på att misslyckas direkt. Jag höll på att glömma allting. Jag hade tänkt mig sexton bilder med start klockan sju på morgonen och det blev lite hackigt under dagen kan jag säga.

Utmaningen började i sovrummet och slutade i köket. Lite lustig beskrivning kanske, men det var så det blev. När jag sedan tittade på bilderna dagen efter insåg jag att det hade varit en ganska tråkig dag. Att vara hemma och göra det man ska kanske inte är det roligaste att dokumentera, men så fick det bli. Rolig utmaning där jag insåg att minnet var min största fiende. Här kommer då min dag i bilder, kanske inte det mest kreativa, men det är så här mina dagar ser ut.

Dagen startade med en vacker himmel och studier innan det blev dags att skjutsa dottern till skolan. Mycket sol denna dag och jag kan tycka att det är lite tråkigt att jag mest suttit inne och skrivit. Jag har även hunnit läsa en del som avbrott i skrivandet och fyllt frysen med mat.

Dagens foton gick bra att komma i håg, men när kvällens bestyr tog över blev det allt svårare att komma ihåg. Det var middag som skulle lagas, skjutsningar som skulle göras och sedan vips så började jag fundera på om jag ens kommit ihåg att ta ett enda foto på flera timmar. Kan säga att jag missade någon timme där mellan sex och åtta på kvällen, men det blev mycket bilder ändå insåg jag sedan.

Utmaning avklarad
Även om det inte var den roligaste och mest kreativa utmaningen jag gjort blev det ändå en utmaning. Kanske borde jag ha ställt larm för att komma ihåg, men det kändes som att gå över gränsen tyckte jag. Det blev vardagsbilder från och några riktigt oglamorösa sådana, men utmaningen är avklarad. Var det någon av er som hakade på denna veckas utmaning?

Nästa veckas utmaning
Det är nu dags att gå vidare i listan och nästa vecka kommer en ny utmaning. En utmaning jag gjort en gång tidigare på en fotokurs. I denna kan vad som helst hända och det ska bli riktigt roligt att göra denna igen.
Det handlar om att hitta fina eller bra fotomöjligheter, spelar inte så stor roll vad det är. Något som man själv tycker är intressant att fotografera. Man ska ta sin bild, men det är inte det som är utmaningen. Utmaningen är att vända sig om och ta en bild på det som är bakom.

Vänd dig om- det handlar alltså om att vända sig om och ta en bild på det som är bakom. Det som man inte tittat på under planerandet av bilden, utan det som bara finns där bakom oss. Detta kan bli lite vad som helst och är faktiskt det som vi väljer bort när vi fotograferar. Ska bli intressant att se hur den utmaningen blir. Jag är taggad måste jag säga.

Jag tänker att det kan bli en del lustiga bilder i detta och att man ska ha i åtanke att det fina vi planerar att fotografera kanske inte alltid omges av något som är lika vackert. Intressant tanke.
Häng gärna på utmaningen och testa detta, den är riktigt rolig.

Har ni några roliga teman eller utmaningar som jag kan addera till min lista får ni gärna presentera dem. Jag gillar utmaningar och min lista blir aldrig full. Stort tack även till er som har kommit med roliga teman, dessa kommer att finnas med på listan längre fram.

Gillar

Kommentarer

Elina,

Ett kort i timmen är ju en rolig utmaning men just nu känns det som det skulle vara väldigt tråkiga kort för min del!

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Jan inte säga att mina blev så roliga heller 😉
nouw.com/minasvarld
Linda Odelmar,

Jag tycker du har bra uppslag, ska nog testa det jag med för det lät som en rolig utmaning.

www.nouw.com/silverblomma
minasvarld
minasvarld,
Alltid kul med utmaningar 😊
nouw.com/minasvarld
Popprinsessan
Popprinsessan,

Å jag kanske ska försöka få till en EFIT på lördag! Ska nog lägga in det i kalendern för att komma ihåg, ha ha! Och nästa veckas utmaning är ju superkul! Den ska jag definitivt haka på!

nouw.com/popprinsessan
minasvarld
minasvarld,
Vän dig om utmaningen är riktigt rolig. Kul om du hänger på <3
nouw.com/minasvarld

Tycker du ser ut att ha hunnit med ganska mycket ändå även om du missat nån bild.

Kul med dessa utmaningar

Ha en fin kväll

www.nouw.com/yasminegill
minasvarld
minasvarld,
Ja, det gick hyfsat bra att komma ihåg 😉
nouw.com/minasvarld

Ett foto i Timmen oj där hade jag behövt lite kom ihåg hjälp med timern. Vänd dig om låter ju roligt!

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
minasvarld
minasvarld,
Det var verkligen den stora utmaningen och kanske inget som utvecklade mitt fotograferande, men en rolig grej.
nouw.com/minasvarld
Mirre,

EFIT var ju väldigt poppis för många år sedan, sedan stannade det av lite, kul att du gör det och visar oss. Det är ju trots allt en rolig ide och följa en annans dag via foto

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
I dessa tider bir det dessvärre ganska tråkiga bilder när man mest är hemma 😉
nouw.com/minasvarld
Marlene,

Vilken rolig utmaning! Ska nog göra något liknande någon dag 😊

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,
Alltid kul att med utmaningar 😊
nouw.com/minasvarld
Michelle
,

Kul utmaning att ge sej in på . Det är roligt när man ger sej själv utmaningar att klara . Och fina bilder du bjuder pp igenom din vardag 😊

minasvarld
minasvarld,
Fnulan,

Hmmm ja men detta har jag aldrig jort men kanske skulle testa en dag. Gud vad rolig idé att "vända sig om", det ska bli kul att se vad det blir.

www.fnulan.se
minasvarld
minasvarld,

Vända sig om är intressant för då kan vad som helst hände 😊


nouw.com/minasvarld
K,

Kul utmaning men svårt ändå att få till eller komma ihåg ett foto i timmen. Men jag kanske allt ska ta och prova på...imorgon. Vore kul att se vad det landar liksom

kamillaskamera.com/
minasvarld
minasvarld,

Det är det som är svårt 😊 Bilderna kan bli lite vad som helst och det är det som är kul 😊

nouw.com/minasvarld