Ett riktigt avslut

Tänk om jag hade vetat om att det varit sista gången, hade jag tänkt annorlunda då eller hade jag känt annorlunda?

Allt roligt kan ha ett slut och det är så med allt här i livet. Vi stöter på stora framgångar och lycka för att sedan falla och tvingas inse att saker som man tidigare tyckte var roligt och stärkande i stället har blivit en belastning. Det är lite där vi varit under hösten och trots att vi tillsammans tog ett beslut vi trodde på så gick det inte hela vägen. Det är med en stor sorg vi konstaterar detta men nu måste vi gå vidare.

Beslutet om framtiden som cheerleader
I höstats skrev jag om att min äldsta dotter, som tävlat i cheerleading de senaste fem åren, och att hon var tvungen att ta en paus. Mer om det kan ni läsa HÄR. När vi nu kom tillbaka efter vilan och hon återigen skulle testa hur ryggen kände så blev det en stor besvikelse. De tårar jag såg just den dagen gör ont i hela själen måste jag säga och jag tror vi båda gav upp just då.
Smärtan var för stor i ryggen fortfarande och tankarna om att kunna komma tillbaka fullt ut i mars för att slutföra säsongen flög i väg långt i fjärran. Var det här slutet?

Den träningen lämnade vi hallen tidigt och med tunga fötter för jag tror att vi båda visste att det var över för denna gång. Det hon kämpat för och med hela hösten kom i kapp henne och beslutet vi behövde ta blev inte svårt. Ryggen håller inte och det är mentalt för svårt just nu för att kämpa för att komma tillbaka till något som bara blivit en belastning och som bara tar energi utan att ge något tillbaka. Att man som femtonåring ska behöva ha så ont i ryggen är inte roligt och just nu är hennes hälsa det allra viktigaste. Även om det betyder att vi tar bort det som i flera år varit hennes allt.

Nöjda med ett vemod
Det slog mig när jag tänkte på detta här om dagen att den sista tävlingen vi fick se henne i var RM/SM och ju mer jag tänker på det inser jag hur stort det är att vi fått varit med om det. Hur glad jag är över att förra säsongen blev som den blev och att hon fick uppleva alla de där stora framgångarna för då visste vi inte att det skulle bli så här. Alla de där gulden med laget, alla minnen med kompisarna och alla glädjetårar vi fått dela. Nu blir det inte så mer, hon kommer inte tävla mer.

Självklart är det vemodigt att det skulle sluta så här och det tror jag vi båda känner för vi har verkligen levt i detta, vi har andats cheerleading i så många år nu och nu väntar nya utmaningar för henne. I dag åker hon med sitt lag och stöttar dem på tävling och jag tror verkligen att hon behöver det. Hon saknar tjejerna och vill så gärna stötta dem samtidigt som jag tror att hon måste få ett avslut. Ett riktigt avslut och inte ett tårfyllt lämnande av träningen och en sorg över att det är som det är. Vem vet om hon kommer tillbaka ett annat år men det är inget hon orkar tänka på just nu. Vi får i stället se fram emot yngsta dottern som ska tävla och kanske en och annan panikslagen tävling för mig i föräldralaget.

Avslutar på riktigt
Även jag får ett avslut i dag och kommer se tävlingen som jag tro blir hennes sista. Kanske hänger hon med laget flera gånger i år men det vet vi inte ännu och jag är på plats och hejar. Jag älskar cheerleading och jag älskar all dessa år vi har bakom oss. Vi har haft så kul och jag har fått dela detta med min älskade dotter, hur bra är inte det. Att vi har en till cheerleader i familjen gör det extra spännande och jag hoppas att även hon får uppleva allt som storasyster gjort, förutom skadan då.

Jag taggar alltså cheerleading hela dagen i dag, vad gör ni denna dag?


#personligblogg #cheerleading #cheerleader

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Så tråkigt när man får ont av sådant man älskar och tvingas lämna det.... men vem vet det kanske inte är för gott och hon kan säkert coacha och uppmuntra både syster och mamma
nouw.com/fibrolivet
minasvarld
minasvarld,
Jag hoppas hon kommer tillbaka för hon har så mycket mer att ge ❤ Annars tror jag hon skulle kunna bli en fantastisk coach ❤
nouw.com/minasvarld
Så otroligt tråkigt, men man måste lyssna på kroppen. Härligt att hon fick vara på topp i alla fall.
Kram Kajsa
www.bland-kastruller-och-vinglas.se
minasvarld
minasvarld,
Ja, det är tråkigt när man måste sluta av fel anledning men att avsluta med att få tävla i SM var riktigt häftigt <3
nouw.com/minasvarld