Får aldrig uppleva det igen

Tänk så mycket vi redan upplevt i våra liv och än är det inte över. Mängder med fina stunder och stora händelser som har gjort oss till dem vi är. Som har förändrat oss, men även hjälpt oss på vägen. Upplevelser som aldrig kommer igen för att ingen första gång kan upplevas två gånger.

Jag är en stor tänkare och tankarna snurrar alltid runt i mitt huvud. Tidigare brukade jag älta det där fantastiska "tänk om...", men det har jag slutat med. Det går inte att leva i det förflutna och det vi redan gjort går inte att ta tillbaka. Det finns mycket saker jag gärna hade upplevt igen, bara för att kunna njuta av det lite extra. Den tiden kommer inte igen och vi har mycket kvar att uppleva.

En första kyss
Vi alla har upplevt en första gång med allt och det är först efteråt tiden kommer för att reflektera.
Jag menar inte att allt vi gör för första gången är det bästa, men det är speciellt på något vis och genom barnen får vi uppleva det igen. Då står vi på sidan och ser hur det sker igen, men vi kan bara observera.

Alla har vi upplevt en första kyss. Många kommer aldrig glömma den och den kommer för alltid vara speciell. Jag är inte en av dem då jag faktiskt inte kommer ihåg den. Mitt minne har tydligen suddat ut den och det är inget jag sörjer. För mig kanske det inte var viktigt att komma ihåg det. Trots det finns den där och visst har jag upplevt många kyssar sedan dess, men det är lättare att komma ihåg den senaste.
Det finns en första gång för allt, men vissa saker är viktigare än andra och kanske är det så att ju längre tiden går desto bättre blir det. För vem vet vad vi kommer att uppleva i framtiden?

Det bästa har inte hänt än
Vi kommer aldrig mer att få uppleva den första kärleken, första barnet eller vårt första jobb, om vi redan upplevt det en gång. Det betyder inte att vi aldrig kan uppleva nya saker igen. De där första gångerna av allt är minnen som vi bär med oss resten av livet. Minnen som har gjort oss till dem vi är. På gott och ont.

Vad vore jag utan dessa minnen?
Det är de jag lever på i bland när det känns jobbigt och att se sina barn uppleva sina första riktiga kärlek eller komma in på den linje de vill på gymnasiet, det är häftigt och får oss att minnas när vi själva upplevde det. Jag är något av en nostalgiker, men jag lever inte i det förflutna. Jag lever nu och jag vet att jag inte upplevt allt ännu. Det sägs att det bästa inte har hänt ännu och det gör mig nyfiken. Vad kan vara bättre än att få barn och följa dem genom livet?

En spännande framtid
Livet är oberäkneligt och det är både skrämmande men också spännande.
Om det bästa inte hänt än så har jag det bästa kvar. Det gör mig upprymd och med vetskapen att jag inte vet vad det är gör att jag lättare kan stiga upp varje dag. Tänk om vi redan hade upplevt allt bra i livet, vad vore det då för mening att kämpa när det är jobbigt?

Jag tror på en spännande framtid och jag vet att det kommer mycket bra. Drömmarna är stora och jag gläds lika mycket när jag själv lyckas som när det går bra för mina barn. Vad som kommer i livet som är bättre än att själv få barn har jag ingen aning om. Kan det vara barnbarn eller något helt annat? Jag har ingen aning och det gör mig spänd av förväntan för framtiden är inte skriven ännu. Det kanske finns många saker vi aldrig får uppleva igen, men det är ingen idé att sörja dem. Det är bättre att längta efter de saker som komma skall. Vem vet vad som väntar runt hörnet. Detta får mig att le och fortsätta livet. En dag står vi där och inser vad som kunde vara bättre än det vi redan upplevt.Gillar

Kommentarer

Fnulan,

Ja, vi får aldrig uppleva det första av något, men vi får skapa nya "första". Sånt som vi inte vågat kan vi börja med kanske.

www.fnulan.se
minasvarld
minasvarld,
Det låter spännande att tänka så. Utmana sig sig själv <3
nouw.com/minasvarld
Madde,

Tror det är viktigt att leva i nuet. Vi vet aldrig vad som händer oss i morgon. Har också upplevt så mycket bra saker, och det är de sakerna jag tänker på nu, medans jag försöker "glömma" allt det jobbiga. Kan ju säga att barnbarn är något helt fantastiskt. Har tre stycken som jag älskar så gränslöst.

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Det finns mycket mer fint att uppleva i livet och det gör det värt att leva <3
nouw.com/minasvarld
Marlene,

Min första kyss smakade jordgubbe 😊 Jag tänker att jag inte ska vänta med att göra det jag drömmer om, flera av mina närmaste vänner har nämligen dött unga... Så vi lever så mycket vi kan varje dag, lite för dem som lämnat oss också.

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,
Så härlig inställning ❤
nouw.com/minasvarld
Popprinsessan
Popprinsessan,

Jag minns min alla första kyss, och det var ingen superhöjdare faktiskt!! Ha ha! Och jag minns min första kyss med min man, eller inte själva kyssen, men själva tillfället <3 Har faktiskt aldrig tänkt så mycket på att jag inte får uppleva vissa "första" fler gånger. Däremot kan jag tänka på att dottern snart ska få uppleva den där första kärleken, eller sitt första brustna hjärta osv.

nouw.com/popprinsessan
minasvarld
minasvarld,
Det är häftigt att få uppleva de där sakerna genom barnen. Ett brustet hjärta är tufft , men livet går vidare ❤
nouw.com/minasvarld
Elina,

Minns inte alls min första kyss men minns däremot min första kyss med min man väldigt väl!

Även om man redan upplevt "den första" så finns det mycket kvar att uppleva den och upptäcka 😊

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Livet är häftigt på det viset ❤
nouw.com/minasvarld
Diana Saelöen ,

Det där var ett superbra inlägg - och tanken att det bästa har inte hänt än - tilltalar mig! Ibland kan jag bli irriterad på min man (som iofs är 21 år äldre än mig ) som hela tiden pratar om det som hände då...då när han var 15 och drog till sjöss...om det som hände när han gick i skolan (han är 73 nu) och just OM det inte hänt så.... jag blir galen på det eftersom jag aldrig varit en ältande person. så jag gillade verkligen ditt inlägg.

nouw.com/fibrolivet
minasvarld
minasvarld,
Det är just det som är så spännande med livet. Vi vet aldrig vad som väntar oss ❤
nouw.com/minasvarld
Amandamalmflod
Amandamalmflod,

Tyvärr är ju första gången bara en enda gång vilket är lite tråkigt i bland kan jag tycka ♥️♥️♥️

nouw.com/amandamalmflod
minasvarld
minasvarld,
Visst är det så, men det är tur att det finns många spännande upplevelser kvar ❤
nouw.com/minasvarld
LouiseEdling
LouiseEdling,

Intressant och spännande inlägg att läsa💕Känns ibland lite synd att allt är första gången man får uppleva.

nouw.com/louiseedling
minasvarld
minasvarld,
Tack ❤ Kul att du uppskattade det
nouw.com/minasvarld
Marie - Sweetwords,

Fin bild på dig och visst har vi en spännande framtid framför oss, får hoppas bara till det bättre

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,