Farligt med roliga jobb

Det är väldigt viktigt att trivas på jobbet för att orka med. Att gå till ett jobb och vantrivas varje dag fungerar inte alls. Frågan är bara om man kan ha för roligt på jobbet.

Definitionen roligt på jobbet däremot är bred och den avgörs av var och en. Många kan tycka att samanhållningen är viktigast medan andra tycker att arbetsuppgifterna måste vara roliga. Jag behöver både och för att trivas.

Farligt med roliga jobb
Jag har haft några jobb genom åren och de alla har lärt mig mycket. De har lärt mig saker om mig själv och de har breddat mina kunskaper. Jag har lärt mig vad som är kul och många gånger har det inte varit jobbet i sig som varit roligt utan allt det andra runt omkring. Jag har haft roliga och tråkiga jobb. Korta och långa. Mer eller mindre intressanta och jag har verkligen lärt mig när det är dags att gå vidare, om än något sent.

När jag i maj började mitt nya jobb kom det hastigt på. Det var inte alls vad jag hade tänkt att göra efter studierna och det blev en stapplande start. Ett projekt som skulle dras igång och det kändes svårt. Allt eftersom har det förändrats och nu väntar en mycket spännande framtid. Jag gör saker jag aldrig tidigare gjort och jag lär mig något nytt varje dag. Det är hur kul som helst och stundtals har jag svårt att få tiden att räcka till. Då kan det bli farligt med roliga jobb.

Det blir lätt för mycket
Just nu är vi uppe i en väldigt intensiv på jobbet med massor med nya saker och uppbyggnaden av en helt ny del i företaget. Jag som älskar att ha mycket att göra trivs som fisken i vattnet, men jag märker hur lätt det är att det blir för mycket. Datorn slinker ner i väskan varje eftermiddag och det är alldeles för lätt att öppna den på kvällen. Mail som kommer in och sedan chefen som hör av sig och då måste jag bara svara. Inte för att han kanske kräver det, men jag gör det för att jag tycker det är kul.

Jag jobbar i ett gäng som får saker gjorda och hur kul är väl inte det. Idéerna bubblar och vi kommer på nya saker hela tiden. Då är det lätt att det blir för mycket, bara för att man tycker det är kul. Livsfarligt att ha ett för roligt jobb helt enkelt för då är det svårt att koppla bort. Jag försöker låta datorn ligga i väskan och jag försöker låta bli att svara på meddelanden när jag lämnat jobbet, men det är svårt. Det är bara för kul just nu och jag vill bara se vad nästa steg är hela tiden.

I helgen däremot ska jag inte svara på något och jag ska bara koppla av. På måndag är en ny dag och då väntar det nya spännande saker att engagera mig i. Just nu gör jag allt annat än det jag egentligen vill, men det är ändå ganska kul ska jag erkänna. Bara det inte blir för mycket.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer