Fem en fredag v. 9: Ordspråk

Fredagen visar sig från sin bästa sida och solen skiner in i mitt ansikte. Vad är inte bättre då än att kicka igång helgen med fem en fredag.

Varje vecka ställer Elisa fem frågor att besvara. Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar för er som inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så vi hittar in och kan läsa dina svar. Kom i håg att länka till Elisa så att fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. När sa du senast ”borta bra, men hemma bäst?”
  2. När senast upplevde du ”delad glädje är dubbel glädje”?
  3. Vad har ”gömts i snö, och kommer upp i tö”?
  4. När talade du senast om trollen?
  5. Ingen kan allt, men alla kan något – vad kan du?

Fem en fredag v.9- Ordspråk

När sa du senast "borta bra men hemma bäst"?
Oj, det var nog längesedan. Brukar inte använda det uttrycket speciellt mycket utan kanske mer säger att det är skönt att komma hem igen. Egentligen är det samma innebörd.

När senast upplevde du "delad glädje är dubbel glädje"?
Att dela glädje med någon är fantastiskt och just nu delar jag mina barns glädje. När de mår bra och upplever glädje är nog nästan jag glada än dem. Verklig dubbel glädje måste jag säga.

Vad har "gömts i snö och kommer upp i tö"?
Skulle säga det vi glömde ute under hösten och glömde ta in när det började snöa. Annars kan det vara saker som man lagt i en låda och ska plocka ordning på sedan som blir en överraskning när man sedan går igenom det.

När talade du senast om trollen?
Denna fråga väcker många funderingar hos mig och definitionen av troll är intressant. Jag skulle säga dagligen om jag kan referera till vissa troll, men annars låter jag nog bli att prata om dem känner jag. Så vida det inte är de små trollen som man kan kalla för sina barn för då pratar man om dem jämt.

Ingen kan allt, men alla kan något- vad kan du?
Vi brukar vara dåliga på att berätta vad vi kan bara för att inte skryta. Jag kan faktiskt mycket och jag klarar mycket. Jag kan lite av varje, men bäst är jag nog på att vara just JAG. I egen hög person med alla bra och dåliga saker. Utan att nämna något jag är riktigt bra på så måste det nog bli att jag är extra bra på att vara just JAG.

Kul med en utmaning så här på fredagen. Snart väntar fredagsmyset och det ser jag verkligen fram emot. kanske lite god mat och trevligt umgänge. Vad ska ni hitta på just denna fredag?

Önskar er alla en riktigt fin helg!

Kram Mina


Gillar