Fem positiva i mitt liv

Vad vore livet utan positivitet?

Förra veckan blev jag utmanad av @madelena att lista fem positiva saker i mitt liv. Eftersom mina fem positiva från förra veckan uteblev då jag ägnade mig åt annat passar detta perfekt just i dag när en ny vecka startar. Dessa är mina fem positiva i mitt liv just nu. Det är mycket som händer just nu och det positiva finns där om vi bara ser bakom allt det andra.

Fem positiva i mitt liv
Positiviteten är det som aldrig överger mig och även om jag har stunder då allt faller samman så vet jag att det finns positiva saker som håller mig uppe.

1. Mina barn
Min största kärlek i livet och det allra bästa jag har. Visst är det ett ansvar och det svåraste jobbet jag gjort, men det är de som håller mig uppe när det är svårt för att jag aldrig någonsin får ge upp för de behöver mig. De är och kommer alltid vara mina nummer ETT.

2. Människor som finns där när det krisar
Ingen nämnd och ingen glömd. Vänner och familj som alltid finns där och stöttar när det är svårt är det bästa som finns och är inte det positivt så är inget det. I stormen står de sanna människorna kvar och det gör mig varm om hjärtat.

3. Tak över huvudet, en varm säng, mat på bordet och att jag vaknade i morse
Lite självklara saker, men att ha allt detta är något att vara tacksam över. Visst är det roligt och positivt med en välfylld garderob, en fin klocka eller en minnesvärd resa. Jag vill ha allt det, men att få ha ett hem som man trivs i och få spendera tid med dem man älskar just där det är en väldigt fin sak.

4. Att jag inte är feg
Som unga var jag blyg och vågad inte ta för mig. Det lovade jag mig själv att jag skulle göra resten av livet och tack vare att jag inte är feg får jag uppleva saker. Visst är det viktigt att säga nej i bland, men att våga göra de där små sakerna och vara sig själv gör hela livet positivt. Tänk vad mycket jag fått uppleva i livet bara för att jag vågade.

5. Tron på att allt ska bli bra
Detta är något som gör mitt liv positivt. Även om jag ligger under bordet och gråter har jag en tro på framtiden. En tro som gör att jag ändå vågar hoppas på att allt ska bli bra och att man får le mot livet igen. Den tron behöver jag för att överleva och när jag ser mig själv ta klivet framåt och sträva uppåt vet jag att den finns där. Jag är oerhört tacksam över den.

***

Det var mina fem positiva i mitt liv. Utmanar @sofialissmyr @popprinsessan och @frökenrödlök att anta utmaningen. Fram med era bästa positiva och börja veckan på ett perfekt sätt.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer