Fredagskänsla och verklighetsflykt

Första lediga fredagen på länge och ändå ringde klockan tidigt. Ännu har inte fredagskänslan visat sig och jag hopp as verkligen den dyker upp under dagen för i dag är det dags att röra på sig.

Detta blir ingen sammanfattning av veckan för den har bara varit tröttsam, i stället tänker jag se fram emot en helg i Värmland och förhoppningsvis lite firande än en gång. Bra saker kan man aldrig fira för mycket.

Fredagskänsla och verklighetsflykt
Det var mycket om och men. Hit och dit. Inget som jag hade tänkt mig, men ändå är jag här. Fredagen har precis börjat och för en gångs skull tänker jag vara ledig. Nästan i alla fall. Normalt sett ska jag vara ledig på fredagar, men så har det inte varit sista tiden. Därför tänker jag njuta lite extra i dag. Trots att jag är ledig var uppe tidigt för att säga hej då innan yngsta dottern skulle gå till skolan och sedan blev det en del fix hemma som inte hunnits med.

Snart är det dags att packa helgväskan och dra inåt landet för lite firande, samt en verklighetsflykt. Det blev inte som jag tänkt mig, men denna helg ska jag försöka låta bli att tänka på det jobbiga och försöka fokusera på det bra. Jag ska ta examen igen, eller det har jag redan gjort, men denna gången blir det en ceremoni på universitetet i Karlstad. Först kändes det onödigt, men samtidigt insåg jag att detta kanske bara sker en gång i livet och då ska jag vara med på det. Nästa hela familjen kommer vara närvarande och sedan blir det middag. En ganska skön helg väntar känns det som.

Längesedan sist
Det känns som att det var hundra år sedan vi var i Värmland, närmare bestämt i augusti. Nu blir det bara jag och äldsta dottern som åker och bara det känns konstigt. Som med allt annat är det bara att gilla läget. Bita ihop och ta vara på det som är. Det ska bli skönt att komma bort även om det blir kort och att få fira examen på riktigt på universitetet känns viktigt för mig. Mer om det efter helgen.

Vi flyr verkligheten helt enkelt och hoppas på den bästa fredagskänslan. Att komma bort behövs verkligen ibland och nu mer än någonsin. Det gäller oss alla tror jag och nu när allt är annorlunda och konstigt för alla så behöver man få landa lite och njuta. Älskar att åka på roadtrip och det ska bli riktigt härligt att komma iväg. Ni vet att de bästa praten sker under en bilresa. Det är där jag och dottern har avlagt många diskussioner. Löst många problem och lättat våra hjärtan. Tror denna resa är viktig och luftombytet kommer göra oss gott.

Vi tar vår fredagskänsla och flyr verkligheten några dagar.

Kram Mina


Gillar