Fredagskänslan denna vecka

Fredag och bästa dagen på hela veckan.
Man vet att en hel helg ligger framför en och även om det inte finns några planer så känns det riktigt skönt.

Varför just fredag? Jo, för att två HELA dagar ligger och väntar. Därför brukar fredagskänslan bli lite extra skön. Om man nu lyckas uppnå någon fredagskänsla vill säga.

Fredagskänslan denna vecka
För första gången på flera veckor ligger en helt oplanerad helg framför mig. Det känns riktigt skönt måste jag säga och extra skönt också att påsklovet är nästa vecka. Inte för att jag har lov, men skönt för tjejerna att få lite vila. För mig blir det även lite extra ledig på grund av röda dagar, men annars jobbar jag på hela veckan. Vad innebär då fredagskänsla för mig?

På många sätt brukar det märkas på jobbet att det är fredag och eftermiddagen kan bli lite extra social. Just i dag sitter jag hemma och jobba för att jag har saker jag måste göra i eftermiddag utanför jobbet. Då är det enklare att vara hemma och slippa resa. Däremot får jag inte riktigt samma freadagskänsla när jag sitter hemma. Det blir inte samma längtan efter att äntligen få gå hem och fredagsmysa om man redan är hemma. Fredagskänsla kan innebära förhoppningar inför helgen, längtan efter att få vara med familjen och många bara en längtan efter att laga god mat och njuta lite extra utan att behöva åka i väg någonstans. Fredagskänslan just i dag saknas än, men jag vet vad det blir för middag och sedan står nog VILA på mitt schema.

Vill inte göra upp några planer
I stället för att boka upp fjorton saker jag ska göra i helgen väljer jag i stället att bara ta det som det kommer. Kanske är det vad som är det bästa med helgen ändå. Inga tider att passa och bara göra vad man vill. Vissa saker måste jag göra, men jag kan göra dem lite när jag vill. Hade helst sett lite bättre väder för att kunna göra någon härlig utflykt, men det får vänta. Snöblandat regn och två plusgrader lockar mig inte alls att vara ute i. Därför vill jag inte göra upp några planer alls.

Helst hade jag velat åkt på en utflykt till havet och tagit med mig fika. Gått längst vattnet och bara varit. Eller varför inte åka till city och gå runt på Kungliga Djurgården. Det får helt enkelt vänta. För två år sedan i dag gick jag runt hela Djurgården med dottern och solen sken och det var underbart. Snart vill jag göra sånt igen. Det är bara vänta på att vädret kan bestämma sig och bjuda oss på skön vår igen.

Min helg är alltså oplanerad och fredagskänslan är ganska skön ändå. Än har inte den där riktiga känslan infunnit sig, men den kommer. Vad ska ni hitta på i helgen?

Kram Mina


Gillar