Gålö havsbad i värmen

Vi hade flera alternativ och den ursprungliga planen la vi ner. I stället blev det en dag på stranden, eller i alla fall några timmar. Vägen tog oss till vårt mål och vi valde att svänga höger denna gång på vår resa ut i skärgården. Det blev några sköna timmar i solen.

Planen var att åka till stan och ha picknick på Djurgården. I stället bestämde vi oss för att skippa det och valde ett lugnare alternativ. Skärgården och stranden på Gålö.

Gålö havsbad i värmen
Vi sate oss i bilen och var egentligen på väg till Dalarö, men när korsningen till Gålö närmade sig ångrade vi oss. Jag har inte varit på Gålö på ett tag och det kändes kul att komma dit. Gålö havsbad ligger inte långt i från där vi bor och är ett av de bad vi återkommer till varje år. Jag älskar havet och även om jag är en riktig badkruka föredrar jag ändå sandbotten och hav framför insjöar.

Eftersom vi valde bort stan tyckte vi att det var riktigt skönt när vi kom fram och såg att det var lugnt vid badet. Vi hittade en perfekt plats att bre ut vår filt på och salladerna smakade riktigt bra där i solen. Finns inget bättre än att äta vid havet. Sitta där med vinden i håret och njuta av något gott att äta.
När vi hade ätit färdigt var dottern snabb med att hoppa i vattnet och jag ska erkänna att även jag kom i, i alla fall med fötterna. Det är långgrunt och därför varm vattnet hyfsat varm, men inte när man kom längre ut för då kände jag havets kyla. Dottern däremot njöt och ville inte alls gå upp.

Perfekt utflykt
Det blev några timmars vistelse och det var så skönt att få lite kontrast till den vanliga stadsluften. Havsbris och frisk luft var precis vad vi behövde och dottern fick ta sitt första dopp för året, som hon har längtat.
Det blev en härlig utflykt och jag fick lite merkänsla när jag var där. Nästa gång får det nog bli att sola på klipporna eller att åka dit på kvällen för att fånga solnedgången.

Blir nog fler resor dit under sommaren hoppas jag. Som så många andra pärlor i skärgården är Gålö ett sådant där ställe som ligger i närheten och som är enkelt att åka till. Det kräver ingen större planering och även om stranden är betydligt mer fullbelagd än den var nu så hittar man alltid en bra plats och kan njuta av sol och bad. En perfekt utflykt på en ledig dag i värmen.


Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Kamilla,

Gålö var jag mkt för för kanske 27 år sedan med min dåvarande pojkvän som bodde i krokarna. Ser på dina bilder att det är lika vackert som då. Havet och vatten har en lugnande känsla

kamillaskamera.com/
minasvarld
minasvarld,
Älskar verkligen havet <3
nouw.com/minasvarld
Madde,

Havet gör någonting med oss. Tänkte ta mig ut idag, men vädret är inte det bästa. Lite kyligt idag.

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Hoppas på varmare dagar för dig framöver <3
nouw.com/minasvarld
corkystyle
corkystyle,

Så härligt att kunna åka och äta på stranden. Så levande du beskriver det. Älskar också att kunna åka till havet och bada. Själv är jag dock en badkruka så det ska vara väldigt varmt i luften för att jag ska hoppa i och bada. Förstår att dottern inte ville gå upp ur vattnet.

nouw.com/corkystyle
minasvarld
minasvarld,
Jag är så tacksam över att bo i närheten v havet <3
nouw.com/minasvarld
Anngelic
Anngelic,

Åh vad fint det är på sommaren, jag har bara varit där över en helg i vintras 😊

nouw.com/anngelic
minasvarld
minasvarld,
Det är jättmysigt måste jag säga <3
nouw.com/minasvarld
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Gålö har jag aldrig varit men det jag ser på bilderna så är det vackert =). Ville inte heller gå upp ur vattnet när jag va mindre kunde ligga i flera timmar och i dag går jag inte ens i vattnet haha

nouw.com/2barnsmammaochfru
minasvarld
minasvarld,
Nä fy... nu måste det vara riktigt varmt om jag ska bada 😊
nouw.com/minasvarld
Elina,

Åh så mysigt med picknick! Håller med dig, havet är ju underbart att äta vid 😊

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Allt smakar så mycket bättre på något vis 😊
nouw.com/minasvarld
Mirre,

Ohh jag saknar tillgången till att komma enkelt till havet och bo vid kusten, men ska snart till Öland och då är det lust överallt =D. Så fint det var där, så härligt ni hade det, fina bilder

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du <3
nouw.com/minasvarld
michelle
,

älskar att åka ut till skärgård. vi har gjort de förr familjen och jag när vi varit i sthlm och hälsat på. det är så fridfullt:) efter att läst ditt inlägg blir man lite avis. 😉

minasvarld
minasvarld,
Skärgården är verkligen underbar <3
nouw.com/minasvarld
Amanda,

Jag har aldrig varit i skärgården när det gäller Stockholm men det ser otroligt vackert ut. Vill man känna att man är utomlands fast man inte är det så ser det perfekt ut. 😊

amandizan.wordpress.com
minasvarld
minasvarld,
Stockholms skärgård är otroligt vacker <3
nouw.com/minasvarld
fighterwomen85
fighterwomen85,

Ååå så härligt stund 😃. Äta mat, bada, sol ☀️. Det är så härligt!! Jag älskar västkusten 🥰. Men att ha en sån skön stund funkar på vilken strand som helst för mig 😊

nouw.com/fighterwomen85
minasvarld
minasvarld,
För mig finns hjärtat på östkusten 😉 Men västkusten är vackert det också
nouw.com/minasvarld
fighterwomen85
fighterwomen85,