Går det att stänga av känslorna?

Känslor är något som vi alla har, även om vi har dem mer eller mindre. Hos vissa svallar känslorna hela tiden och hos andra är de mer stabila, eller kanske mindre. Att ha känslor på ett eller annat vis är däremot något man ska vara glad över för det betyder att man har ett djup. Ibland önskar jag bara att jag kunde stänga av dem för att inte känna så mycket.

Känslig som man är får man många gånger lida lite extra när man engagerat sig för mycket. Samtidigt är det inget att skämmas över. Det blir bara konstigt när man märker att vissa kan stänga av sina känslor hur lätt som helst.

Går det att stänga av känslorna?
Jag har alltid varit en känslig själ som känner mycket, engagerar mig mycket och övertänker lite för mycket. Visst är det underbart att vara känslosam och ha nära till både glädjetårar och övriga känslor. Ibland kan det förvisso bli lite för mycket och man kan känna att det vore skönt om man bara kunde stänga av känslorna. Vara känslokall och inte bry sig. Bara vända ryggen till och gå utan att se sig om. Att bara stoppa huvudet i sanden och inte känna någonting. Tänk vad enkelt det låter.

Jag vet i alla fall att jag inte bara kan stänga av känslorna och jag kan inte stänga av mina tankar. Kanske är det så att jag tänker för mycket. Känner för mycket och bryr mig för mycket. Men kan man verkligen belastas för att bry sig för mycket? Jag kan till och med bry mig om människor som gjort mig illa och många gånger önskar jag att jag kunde vara lika kalla som dem. Vända ryggen till och bara gå. Hånflina och skaka på huvudet eller bara försvinna helt. Kan man verkligen stänga av känslorna på det viset?

Många kan det
Från ena dagen till den andra kan mycket hända och många gånger tror jag bara att folk intalar sig att de stängt av. Jag tror nämligen inte att det bara går att göra det. Känslor är stora och jag är en sådan människa som till en början inte känner så mycket, men när jag väl gör det då finns det inga gränser. Det blir lite extra allt om man säger så. När jag funderar har jag verkligen försökt stänga av känslorna och vara kall, men det är liksom inte min stil. Även om någon stampat på mig så känner jag ändå och jag fortsätter bry mig.

Avundas de människor som kan vara kalla och bara inte bry sig. Bara man bestämt sig för att det ska vara på ett visst sätt och bygga en mur som håller känslorna borta. Där skulle jag vilja vara ibland, men bara för en liten stund. Trots allt är jag stolt över att jag kan känna och att jag svallar av känslor. Det är en del av mig och utan dem kanske jag försvinner. Jag får helt enkelt stå ut med känslorna som finns där och de som har lätt att bara stänga av får handskas med det på sitt sätt. Kanske är det så att det bara är en fasad de bygger upp för att skydda sig själva. Den funktionen har jag inte hittat ännu.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer