Hemma eller på kontoret

Vi lever i en tid där vi rekommenderas att stanna hemma och jobba, om vi kan. Detta ger mig blandade känslor och det ger mig även en tankeställare om hur lätt det är att bli en hemmasittare för att det sociala försvinner mer och mer.

Detta är något jag skrivit om innan när jag listade för- och nackdelar med att jobba hemma, men sedan dess har saker förändrats och just i dag var detta väldigt påtagligt för mig i mitt beslut.

Hemma eller på kontoret
Ni vet måndag morgon och allt. Trött efter helgen och i behov av att sova lite längre. Det brukar inte spela mig någon roll vilken dag i veckan det är. Jag är kvällsmänniska och har alltid svårt att komma upp på morgonen, oavsett vilken dag det är. I dag hade jag bestämt mig för att åka in och jobba på kontoret, då vi har möjligheten att välja hur vi vill göra. Jag gick upp, även om det var segt, sedan när jag satt där med min kaffekopp insåg jag at jag inte skulle hinna med mitt tåg och tänkte ta nästa. Då fick jag en känsla som ändrade mitt beslut.

Det var något som sa mig att jag skulle sitta hemma i stället. Efter en stunds övervägande i hemma eller på kontoret bestämde jag mig för att vara kvar hemma och var överlycklig över att ha den möjligheten. Efter en stund insåg jag vilket bra beslut det var. Hade jag åkt till jobbet hade jag fått vänt och åkt hem igen för att koden till VPN uppkopplingen fanns i min gamla mobil. När jag insåg det kunde jag pusta ut och motvilligt sitta hemma. Föredrar att vara på kontoret måste jag säga för det känns mer som att jag jobbar då, men visst är det skön att kunna sitta hemma och utföra samma arbete.

Inte som vanligt
Föredrar helt klart att få åka i väg till jobbet varje dag, även om det inte är som det brukar. Vi är väldigt få på kontoret och det är inte alls samma gemenskap och sociala umgänge som förut, men ändå är det kul att träffa dem som är där. Vi har stora och fina lokaler där jag verkligen trivs och i morgon ska jag dit. I dag var jag glad att kunna vara hemma, men tänk hur lätt det är att bara bli sittandes hemma i dessa tider.

Ingenting är som det var förut och många sitter hemma. Vi blir mer och mer bekväma med att göra det och med det kommer baksidan av det. Vi blir mindre sociala, det blir svårare att ta tag i saker, det blir jobbigare att träffa människor och helt plötsligt går vi bara runt i pyjamasen och kommer oss inte för med någonting. Nu hård drar jag det en aning, men risken finns att många förblir just hemma. Själv behöver jag komma ut varje dag för att inte klättra på väggarna. Jag blir tokig av att bara gå hemma och även om jag jobbar hemma så är det inte samma sak. Jag har ingen att prata med på lunchen och ingen att ta en kaffe med.

Snart hoppas jag att vi kan vara sociala igen. Jag längtar verkligen efter det.

Kram Mina


Gillar