Höstterminen blev en utmaning

När jag bestämde mig för att plugga halvtid denna termin trodde jag att det skulle flyta på bra. Visst har det gått stundtals bra, men vilka utmaningar jag ställts inför.

När jag tog min examen i våras hade jag redan sökt höstens kurser, men visste inte riktigt hur jag skulle göra om jag kom in. Till slut bestämde jag mig för att köra trots att jag jobbar och det blev lite blandat resultat av det.

Höstterminen blev en utmaning
Än är det några veckor kvar på höstterminen. Det har varit en blandad termin och jag vet inte riktigt om jag är stolt över den. När uppgifterna presenterades i september tänkte jag ändå att det skulle fungera, även om vissa uppgifter kändes urtrista. Däremot skulle jag sträva fram emot vårterminen då det roliga processkrivandet tar vid. Det blev en utmaning kan jag lova och nu sitter jag här och funderar på hur det har gått. Jag var uppladdad för uppgifterna och de första klarade jag av galant. Sedan kom utmaningarna.

Livets utmaningar gav mig brist på energi och jag tvingades prioritera. Studierna hamnade tyvärr längst ner i den högen kan jag säga. Det fanns för mycket annat jag behövde handskas med och när jag väl kom till skrivandet av mina uppgifter då räckte jag inte till. Energin var slut och arbetet blev halvdant. Jag missade första obligatoriska föreläsningen då min dator kraschade den morgonen. Sedan hamnade jag bara mer och mer efter. Inte kul alls att inse när sista inlämningen skulle göras i december att jag redan låg efter, alldeles för långt efter.

Tänker inte ge upp
Sitter nu här och tänker försöka göra ett tappert försök att få till de där uppgifterna jag inte lyckats lämna in i tid. Jag behöver göra det så fort som möjligt och nu är helt rätt tid. Jag tänker inte ge upp och jag vill fortsätta kursen under våren. Det är ju då det roliga börjar. Jag har en essä som ska skrivas. En analyserande uppgift om saker jag tar med mig från andra författare samt en del övriga sammanställningar om essäer. Känns som ett berg att bestiga just nu och jag kan inte säga att jag har mer energi att tillgå nu, men jag tänker inte ge upp. Jag ska klara detta!

Djupdyker så här sista veckan på året med gamla surdegar som skulle varit gjorda för längesedan. Hoppas verkligen jag hittar farten och energin att få dessa klara denna vecka. Det är i alla fall mitt mål. Jag har en tydlig bild av vad som ska göras och om jag bara slänger in hjärnan och börjar jobba borde det fungera. Höstens studier gav mig stora utmaningar och om jag bara kan avsluta detta nu så får jag en stund på mig att lämna in nästa uppgift. Håller tummarna nu för att inspirationen och orken kommer så jag kan avsluta höstterminen.

Kram Mina


Gillar