Hur känns det att vara tillbaka?

Snart har en hel månad passerat och jag måste blicka tillbaka för att se hur det har gått, men även hur det känns efter en lång frånvaro. Fyra månaders frånvaro och en månads närvaro. Vad är bäst?

Jag var taggad i höstas att blogga och jag började tappert, men det bara gick inte. Allt rasade och hälsan började ta stryk för att orka med allt. Då tog jag en paus, men jag hade inte tänkt att den skulle bli så lång.
Det blev hela fyra månader innan jag bestämde mig för att återvända. Jag saknade skrivandet och jag saknade alla underbara bloggvänner. Nu har det snart gått en hel månad med ett ihållande bloggande.

Hur känns det att vara tillbaka?
För att beskriva det kort kan jag säga att det känns jätteskönt. Jag har verkligen saknat detta och är taggad att fortsätta. Måste bara tänka mig för så att jag tar det i en takt som fungerar med allt annat. Jag behöver hitta en balans i bloggandet då jag har lätt för att gå in helt i det för att jag tycker det är så kul. Självklart är det underbart att glädjen finns där, men det kan lätt bli lite för mycket för min trötta hjärna.

Det är underbart att vara tillbaka och jag har saknat det, men just nu är jag inte als uppe i samma tempo som jag en gång var och det känns helt ok. Det ska vara roligt att blogga, annars faller hela grejen känns det som. Om jag är deppig och oengagerad kan jag inte skriva bra inlägg och då kan jag lika gärna låta bli.

Bästa bloggåret
Jag hade mitt bästa bloggår 2019. Inspirationen var på topp och jag skrev två inlägg varje dag. Det kändes oerhört skönt och kul att så många ville läsa det jag skrev och det gjorde
att jag ville skriva ännu mer. Besökarna var många och det gjorde det hela ännu roligare. Jag ställde stora krav på mitt skrivande och på bloggen, vilket gjorde att inläggen var många och genomtänkta. Att jag skulle kunna hamna i en svacka funderade jag inte alls på och när livet kom emellan tog jag det som ett nederlag. Jag tvingades släppa taget om bloggen och läsarna försvann. Till en början kändes det riktigt tråkigt, men jag hade inget val.

Även om 2019 var mitt bästa blogg år är 2020 inte alls mitt sämsta. Jag har haft sämre år innan och efter att ha hållit mig borta från bloggen ett tag kom jag över besvikelsen, trots att jag saknade det. Att veta att jag hade annat att lägga min tid på som var viktigare gjorde det hela enklare. Livet kommer alltid först och hälsan måste sättas i första rummet, bredvid barnen för de kan man dö för.

Vad vill jag?
Att vara tillbaka nu efter flera månader känns riktigt kul. Jag bestämde mig för att jag skulle skriva så många inlägg jag ville och orkade. Det har blivit ungefär tre inlägg i veckan och jag är riktigt glad över det. Har besökt andra bloggar och insett att det har hänt mycket under min frånvaro från bloggvärlden. Därför känns det så kul att vara tillbaka igen. Jag vill mycket med bloggen, men det gäller att sansa sig och hitta balansen
för att det inte ska bli för mycket igen.

Jag är på ett bättre ställe i livet just nu och känner att bloggandet ger mig mycket igen. Skulle mer än gärna skriva ett inlägg varje dag, men just nu tar jag det som det kommer. Det finns många planer för bloggen och jag märker att jag själv förändrats en hel del under frånvaron. Jag har mycket att skriva om och det är skönt att kunna planera och skapa inlägg. Jag vet att jag mår bra av det och att få vara en del av bloggvärlden är något jag tycker är roligt. Vad jag ville med mitt bloggande vet jag inte riktigt. Jag sätter inga skyhöga mål som jag gjort tidigare utan jag vårdar kreativiteten för att se vart den bär mig.

Nytt kommer
Det kommer inte bli någon större skillnad här, men visst blir det en del nya saker.
När jag tittar på min nuvarande header ser jag inte längre mig själv och bara där måste jag göra en förändring.
Det får komma när det kommer. Jag kommer fortfarande skriva om samma saker och de går att utveckla hur mycket som helst för livet ändras ständigt.

Jag känner att denna omstart varit nyttig för mig och nu fortsätter jag i samma anda. Februari kanske blir helt annorlunda det vet man aldrig, men just nu känns det bra. Detta är min lilla värld och jag tänker vara här så mycket som möjligt. Jag trivs här och nu blir det nya tag igen.

Vad gör ni när bloggandet blir en belastning i stället för den roliga skrivstunden?

Gillar

Kommentarer

Hannas krypin,

Tycker det är så roligt att få läsa dina rader igen. När blogglusten försvinner så pressar jag mig inte att skriva utan det får bli tomt på inlägg då. Det ska vara roligt att blogga!

hannafialotta.blogg.se
minasvarld
minasvarld,
Blir så glad av att läsa detta <3
nouw.com/minasvarld
Amandamalmflod
Amandamalmflod,

Jag har med problem med att hitta på saker att skriva om ♥️

nouw.com/amandamalmflod
minasvarld
minasvarld,
Ibland sitter orden hårt inne 😊
nouw.com/minasvarld
Madde,

Jag har ju haft sådana perioder. Egentligen hela hösten tror jag. All isolering gör ju att man inte får någon inspiration att skriva. Är glad att du är tillbaka iaf, har saknat din blogg.

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Blir så glad av att läsa det. Tack <3
nouw.com/minasvarld
Elina,

Vad kul att du har hittat tillbaka! Ibland måste man ta en paus, det ska inte kännas som en tvång och belastning även om det ibland gör det.

Jag tycker att man får så mycket kärlek och pepp från alla bloggvänner, jag försöker hålla i och suga i min all positivitet jag kan när känner att det blir jobbigt med bloggandet.

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Bloggvärlden är verkligen fantastisk. Så mycket kärlek som finns här <3
nouw.com/minasvarld
Amanda,

Känner igen det där med att gör så mycket och inte känna efter och sedan tappa orken och bara vilja vara för mig själv. Det är inte lätt när man vill så mycket. Känner jag att jag inte har något att blogga om eller inte vill så bloggar jag inte 😊

amandizan.wordpress.com
minasvarld
minasvarld,
Viktigt att få tiden för sig själv ibland.
nouw.com/minasvarld
Fnulan ,

Ta det som det kommer. Se det som din ventil och dagbok. Ibland har man inget att berätta helt enkelt. Skönt att du inte sätter för stora mål❤❤

www.fnulan.se
minasvarld
minasvarld,
Tack för peppen fina du <3
nouw.com/minasvarld
Diana Saelöen,

Känner jag att jag inte har tid med bloggen så pausar jag helt enkelt, försöker skriva ett inlägg per dag, aldrig mer men som oftast blir det kanske 5 inlägg i veckan...allt beroende på hur orken ser ut. Det är ju liksom inte så att det är någon plikt att blogga, det gör man för att få utlopp för sin önskan att skriva eller som jag i bland vill - sprida kunskap om vissa juridiska ämnen.

nouw.com/fibrolivet
minasvarld
minasvarld,
Det ska verkligen finnas en glädje i bloggandet. Ju mer glädje desto bättre inlägg <3
nouw.com/minasvarld
Emschen,

Vilket bra inlägg! Livet kom emellan, precis så är det. 2017 var mitt sämsta bloggår och det tog lång tid att komma tillbaka, vet faktiskt inte om jag är riktigt tillbaka ännu. Jag saknar hur det var innan, engagemanget jag hade i min blogg och i andras bloggar. Men livet kom emellan, hälsan kom emellan. Jag vill så mkt med min blogg men jag har inte orken att genomföra det. Kanske en dag kommer jag tillbaka.

emschen.se
minasvarld
minasvarld,
Tack <3 Ta hand om dig, det är det viktigaste.
nouw.com/minasvarld
Marlene,

Du är en ny bekantskap för mej, ska bli kul att se vad du bestämmer dej för. Jag har aldrig pausat helt, men dragit ner till 3-4 gånger i veckan nu och har även uppdaterat och omdaterat gamla inlägg som jag är extra nöjd med. Då blir de som nya men kräver ingen energi och går snabbt att lägga ut, bara lite snyggare än förr. Man ska bara skriva om man verkligen vill, krystade inlägg vill ingen läsa.

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,
Så sant. När det är roligt att skriva då märks det på inläggen
nouw.com/minasvarld
sofiefriden
sofiefriden,

Det är samma för mig, jag älskar att skriva och dela med mig men förra året tog hälsan en vända neråt och det har bara inte blivit av att bloggen varit aktiv. Nu har jag hittat min plats på arbetet och mår riktigt bra, man kan säga att arbetet räddade mig..... För jag var riktigt dålig förra året... Försöker vara dagligt aktiv på bloggen men hälsan är klart viktigast! ❤️

nouw.com/sofiefriden
minasvarld
minasvarld,
Hälsan och livet måste alltid komma först. Skönt att höra att du mår bättre <3
nouw.com/minasvarld