I en annan del av Stockholm

Att jag bor i världens bästa stad har jag aldrig tvekat på. Även om jag besökt stan mängder med gånger finns det ändå alltid platser och saker som jag inte sett tidigare. Denna vecka besökte jag en annan del av staden som det var längesedan jag var vid.

Förra veckan besökte jag Kungsträdgården och såg de vackra träden. Denna vecka var det dags igen för ett möte på Sveavägen och då passade jag på att ta en promenad genom stan. Denna gången blev det en annan del av Stockholm att titta på.

I en annan del av Stockholm
Hur många gånger man än besöker en stor stad är det nog svårt att ha sett allt. Det är tjusningen med att bo där eller för min del ha den närheten jag har till den. I veckan hade jag ett möte på Sveavägen och jag bestämde mig för att gå från city för att strosa runt lite. Jag älskar att bara gå runt och titta på husen, i affärerna och bara vara för en stund. I dessa tider är det väldigt lugnt ute på gatorna och det som är mest tråkigt att se bara är alla de stängda små restaurangerna. Jag promenerade längs Drottninggatan hela vägen till Observatorielunden.

Vanligtvis när jag är i de trakterna annars går jag på Sveavägen och då missar man den vackra parken med den fina utsikten. Denna gång gick jag genom parken, strosade runt det vackra huset och tittade ut över Sveavägen och tänkte på hur många gånger jag stått där nere och tittat upp. Det blev ingen fika i caféet, men så mysigt det såg ut där uppe. Det får helt enkelt bli nästa gång. Alltid kul att hitta andra delar man inte besöker speciellt ofta och ibland kan det vara bra att ta en annan väg än den man vanligtvis går.

Perfekt i dessa tider
Dessa utflykter, även om de inte bli långa, är så viktiga just nu känner jag. Det stimulerar rastlösheten och jag älskar att promenera runt på Stockholms gator. Alltid upptäcker man något nytt och i dessa tider är det skönt att komma bort hemifrån. Den här gånger förenade jag nytta med nöje då jag samtidigt hade ett viktigt möte att gå på. Hoppas kunna berätta om detta möte lite längre fram, men just nu håller jag på det en aning.

Det kommer nog blev många sådana här utflykter för mig framöver känner jag och det finns många delar av vår vackra huvudstad som jag måste se igen eller på nytt. Perfekta utflykter som inte kostar mer än resan dit och nu när det inte finns så mycket att göra är det perfekta att bara kunna se sig om hemmavid för att upptäcka några fina pärlor. Även om jag har havet ett stenkast hemifrån tycker jag att utflykter till stan är precis lika mysiga. Med lite ny energi kunde jag därefter orka med veckans måsten och det var det allra bästa.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Vad kul med en guidad tur i Stockholm =) älskar att se gamla hus och deras historia =)

nouw.com/2barnsmammaochfru
minasvarld
minasvarld,
Stockholm är fantastiskt!
nouw.com/minasvarld
K,

Älskade underbara stad säger jag bara. Vid Observatoriet lekte vi mkt nät jag jobbade vid Vanadisplan på förskola.

kamillaskamera.com/
minasvarld
minasvarld,
Håller helt med <3
nouw.com/minasvarld
Madde ,

Stockholm är så vacker. Får jag säga så fast jag kommer från andra ändan av Sverige? Trivs så bra de gångerna jag har varit där.

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Så klart du får säga så <3 Jag tycker precis likadant om Göteborg.
nouw.com/minasvarld

Jag tror detta är allmänt för hela landet, att vi blir hemmablinda som jag och min vän som upptäckte en helt ny plats i stan för några veckor sedan. Man säger ju hemmablind men jag tror kanske mer att man är vanedjur och väljer därmed att gå på samma platser eftersom det är tryggt, man vet vad man får 😊 . Kan förstå att det är mycket vackert i Sthlm nu också så här på våren, trots att det är mycket stängt pga covid19.

www.saramadeleine.se
minasvarld
minasvarld,
Så sorgligt att se allt som tvingats stänga när man går där känner jag.
nouw.com/minasvarld
Popprinsessan
Popprinsessan,

Så mysigt att turista lite i sin egen stad! Det ska jag nog också försöka göra faktiskt, bra tips! Kan ju bara strosa runt i olika stadsdelar, eller olika parker. Nu har det dock regnat i flera dagar så det har inte varit något promenadväder precis!

nouw.com/popprinsessan
minasvarld
minasvarld,
Längtar efter sol och värme för att göra utflykterna betydligt trevligare <3
nouw.com/minasvarld

Att turista I sin egen stad är så roligt.Man får se så mycket nytt och intressant. Sedan jag flyttade tillbaka till Malmö och började cykla, så har jag upptäckt massor.

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
minasvarld
minasvarld,
Det är så spännande att om man bara väljer en annan väg så får man upptäcka något nytt <3
nouw.com/minasvarld
corkystyle
corkystyle,

Så bra inlägg. Man måste inte åka långt för att upptäcka något nytt. Stockholm är ju så stort och jag tror ärligt att jag själv inte skulle trivas där. Jag gillar att ha naturen nära och älskar att kunna gå ut på promenader i skogen.

nouw.com/corkystyle
minasvarld
minasvarld,
Det är det jag gillar med Stockholm. Variationen av allt <3
nouw.com/minasvarld
Diana Saelöen,

Jag älskar att besöka Stockholm och strosa runt i denna vackra stad. Älskar speciellt gamla stan och humlegården med omnejd. Hoppas det blir många bilder och tips

nouw.com/fibrolivet
minasvarld
minasvarld,
Gamla stan och Humlegården är trevliga platser där jag gärna går <3
nouw.com/minasvarld
Elina,

Ett miljöombyte är alltid uppskattat! Det är så mysigt att gå runt i en stad och strosa, titta på hus, natur och människor. Perfekt med så enkla utflykter som knappt kostar något! ❤️

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Bara sätta sig på ett fika med en kopp kaffe och titta på folk är ett stort nöje i en stad <3
nouw.com/minasvarld
michelle
,

kungsträdgården är ju hilma va kert o vara på hade velat gå dit om jag hade vart i sthlm denna helg. men det finns många fina platser som du säger och kul o göra npgon utflykt lite vvarje vecka 😊

minasvarld
minasvarld,
Det förgyller verkligen tillvaron. Hoppas få till många utflykter nästa vecka om det blir lite varmare och finare väder <3
nouw.com/minasvarld