I en annan del av Stockholm

Att jag bor i världens bästa stad har jag aldrig tvekat på. Även om jag besökt stan mängder med gånger finns det ändå alltid platser och saker som jag inte sett tidigare. Denna vecka besökte jag en annan del av staden som det var längesedan jag var vid.

Förra veckan besökte jag Kungsträdgården och såg de vackra träden. Denna vecka var det dags igen för ett möte på Sveavägen och då passade jag på att ta en promenad genom stan. Denna gången blev det en annan del av Stockholm att titta på.

I en annan del av Stockholm
Hur många gånger man än besöker en stor stad är det nog svårt att ha sett allt. Det är tjusningen med att bo där eller för min del ha den närheten jag har till den. I veckan hade jag ett möte på Sveavägen och jag bestämde mig för att gå från city för att strosa runt lite. Jag älskar att bara gå runt och titta på husen, i affärerna och bara vara för en stund. I dessa tider är det väldigt lugnt ute på gatorna och det som är mest tråkigt att se bara är alla de stängda små restaurangerna. Jag promenerade längs Drottninggatan hela vägen till Observatorielunden.

Vanligtvis när jag är i de trakterna annars går jag på Sveavägen och då missar man den vackra parken med den fina utsikten. Denna gång gick jag genom parken, strosade runt det vackra huset och tittade ut över Sveavägen och tänkte på hur många gånger jag stått där nere och tittat upp. Det blev ingen fika i caféet, men så mysigt det såg ut där uppe. Det får helt enkelt bli nästa gång. Alltid kul att hitta andra delar man inte besöker speciellt ofta och ibland kan det vara bra att ta en annan väg än den man vanligtvis går.

Perfekt i dessa tider
Dessa utflykter, även om de inte bli långa, är så viktiga just nu känner jag. Det stimulerar rastlösheten och jag älskar att promenera runt på Stockholms gator. Alltid upptäcker man något nytt och i dessa tider är det skönt att komma bort hemifrån. Den här gånger förenade jag nytta med nöje då jag samtidigt hade ett viktigt möte att gå på. Hoppas kunna berätta om detta möte lite längre fram, men just nu håller jag på det en aning.

Det kommer nog blev många sådana här utflykter för mig framöver känner jag och det finns många delar av vår vackra huvudstad som jag måste se igen eller på nytt. Perfekta utflykter som inte kostar mer än resan dit och nu när det inte finns så mycket att göra är det perfekta att bara kunna se sig om hemmavid för att upptäcka några fina pärlor. Även om jag har havet ett stenkast hemifrån tycker jag att utflykter till stan är precis lika mysiga. Med lite ny energi kunde jag därefter orka med veckans måsten och det var det allra bästa.

Gillar

Kommentarer