Ingen bra start

Höstterminen startade och jag kände mig taggad. Sedan vet jag inte riktigt vad som hände. Tiden gick och det som skulle vara förberedelser och ingen stress blev inte alls som jag hade tänkt mig. Nu gäller det bara att göra det bästa av situationen.

Jag vill verkligen klara denna termin och jag vill verkligen klara nästa. Ämnet är mitt och jag tror på att kursen kan ge mig ytterligare en skjuts framåt i mitt skrivande. Måste bara få tiden att klicka med allt.

Ingen bra start
I början av en kurs är det alltid lite svårt att komma igång tycker jag. Studievägledningen kommer och man läser igenom den. Litteraturlistan skummas igenom och det bästa är om man kan skaffa alla böcker innan. Så blev det inte riktigt denna gång. Kursen har nu pågått i snart två veckor och jag har inte skaffat en enda bok. Deadline för första uppgiften närmar sig och jag vet inte riktigt hur jag tänkte.

Det blev ingen bra start och nu måste jag ta tag i det på riktigt om jag ska klarar av det. Denna kurs skulle bli utan press för mig då jag har så mycket annat att göra och tänka på just nu, men just nu känner jag mig ändå pressad. Det är bara att hålla tummarna för att alla böcker finns tillgängliga. Första uppgiften kommer inte att bli ett problem, men nästa behöver förberedas. Varför gör jag så här hela tiden?

Gillar pressen
Alltid när jag hamnar i dessa situationer inser jag att det finns en mening med att jag gör som jag gör. Visst gillar jag planering och förberedelser, men de bästa texterna och inlämningarna har jag gjort under press. Kanske är det så att min hjärna kommer i håg det och ger mig en utmaning varje gång. Jag må älska utmaningar, men stressen har jag inte mycket till övers för.

Denna kurs i kreativt skrivande ska ge mig verktygen för att fortsätta mitt skrivande och för mig att komma längre med mina redigeringar. Det tråkiga är bara att innan man kommer dit måste man klara av delkurs 1 och den innehåller betydligt mer än att bara få skriva. Självklart kommer den ge kunskaper i skrivande, men är man lite otålig som jag så vill jag direkt hoppa till steg två. När jag tänker på det kan jag inte låta bli att skratta. Att jag gör samma sak varje gång är typiskt mig och jag kanske bara ska acceptera att det är den jag är.

Trots det måste jag idag ta tag i den där litteraturlistan på riktigt för att åtminstone försöka få tag på böckerna till nästa uppgift. Håller tummarna för att biblioteket kan leverera ännu en gång.


Kram Mina


Gillar

Kommentarer