Ingenting är gratis

Livet är kostsamt och även om allt inte kostar pengar är ingenting gratis. Vissa saker är värda att kämpa för och hur mycket kraft den än kostar är det väl värt det i slutändan då det skapar relationer för livet.

Vi behöver fundera på vad som är viktigt i livet och vad som är väl värt att kämpa för. Är det viktigast med alla saker vi äger? Är det viktigt hur framgångsrika vi är? Kanske är det viktigt att vi ler och visar vilket bra och "lyxigt" liv vi lever där vi visar hur duktiga vi är.

Ingenting är gratis
Vi betalar ett högt pris för många saker och får offra mycket för att vårda det som är viktigt. Det vi gör idag som är jobbigt och kostsamt kan ge oss något längre fram i livet. När vi sätter oss ner och funderar på hur vi lever våra liv kan det vara viktigt att även se vad vi har. Många gånger kan allt det vi gör för andra kännas ouppskattat. Vi känner oss dränerade på energi och tycker att allt det vi gör inte spelar någon roll. Vi känner oss utnyttjade för att vi är snälla. Vi bråkar. Vi oroar oss. Vi diskuterar och vi är osams. Det är så livet ser ut och relationer till andra människor kan vara riktigt jobbiga att handskas med.

Det gäller då att försöka förstå vad som är allra viktigast i livet. Är det teven på väggen? Är det bilderna på sociala medier som visar upp hur duktiga vi är? Är det rentutav de snygga kläderna vi bär?
Allt detta kommer aldrig ge oss någonting i framtiden och det allra viktigaste i livet är relationen vi har till de vi älskar mest. De är väl värda att kämpa för och lägga all tid och energi på. Många gånger när jag känner att jag inte räcker till eller bråkar om något behöver jag komma ihåg vad det ger mig i slutändan. Ingenting är gratis!

Relationer kostar inte pengar
Kanske är relationerna i livet det allra svåraste. Det är inte lätt att förstå en annan människa och det är svårt att veta hur en annan människa tänker. Det viktigaste i livet är att vårda relationerna vi har till de vi älskar mest. För mig är och kommer det alltid vara mina barn. Att ha en bra relation med sina barn är inte alltid enkelt. Vi kommer många gånger tycka att de är egoister, lata, dryga och oförstående. Det är en del av uppväxten och även om man många gånger vill packa väskan och kliva ut genom dörren så stannar man kvar. Det handlar inte att fråga dem hur de mår varje dag som är det viktiga. Det viktiga är att finnas där för dem när alla andra sviker. Att vara där och lyssna när ingen annan gör det. Ta skiten och möta frustrationen.

Många gånger orkar jag inte riktigt med, men jag gör det ändå. Jag måste göra det för jag vill ändå tro att det är vad de kommer ihåg senare i livet. Allt det där ytliga försvinner oftast när vi inser vilka som faktiskt fanns där för oss när ingen annan gjorde det. Det kostar mycket, men det kostar inte pengar att finnas där. De relationer jag har med mina älskade barn är inte alltid enkla. Det är tufft att uppfostra starka individer, men när man känner att man får en nära relation med dem är det värt det alla dagar i veckan. Det är lätt att tveka på sig själv som förälder, men kan man bara visa dem att man finns där oavsett vad skapar man en relation för livet. Det viktigaste relationen som är värt ALLT.

Relationer är svåra och det räcker aldrig med att bara synas. I slutändan ser ALLA vem som verkligen finns där i både bra och dåliga tider. Det vill i alla fall jag tro på. De som finns där när stormen blåser som mest, de ska man vara rädd om. Det är de som kommer göra mer än att bara fråga hur det är. De kommer se att du behöver stöd utan att ens fråga. Kämpa för det viktiga i livet, det kommer ge dig lön för mödan senare i livet!

Kram Mina


Gillar