Jag gör det jag gör och jag har mina skäl

I mycket vi gör i livet blir vi bedömda av andra. Andra ser på oss och dömer oss utefter de beslut vi tvingas ta. Alla tar vi svåra beslut och ibland blir det så klart fel, men måste vi bli bedömda utefter det?

Det där svåra beslutet vi tog just där och då, det kanske var det enda riktiga vid det tillfället. Det kanske kändes mest rätt då och det kanske var det enda man mäktade med för tillfället. Beslut tas och sedan får vi leva med dem. Vissa går att rätta till och andra följer med oss, på gott och ont. Jag har tagit många svåra beslut i mitt liv, många har blivit riktigt bra och många har blivit fel. Det är så livet fungerar och det gör mig inte till den ni dömer mig till att vara.

Jag gör det jag gör och jag har mina skäl
Ingenting är enkelt här i livet och vi alla dras med vårt. Människor ser på oss utifrån och utan att veta allt kan de säga vilka vi är. Människor är nyfikna och snokar, bara för att få veta vad som händer i våra liv. När de får veta något tar de det till sig och har en åsikt om det. Helt utan att veta allt dömer de oss och säger vilka vi är. Går vi ner i vikt så pratas det, går vi upp i vikt pratas det också, men ingen tar någonsin reda på hur personen mår och om det finns en orsak till det som sker.

I svåra stunder och i stridens hetta kan man agera snabbt och irrationellt, det är inget fel med det. Vi gör det vi gör och vi har våra skäl. Saker sker och vi försöker ta de beslut vi behöver. Vi vill inte bli dömda av andra för att vi gjort fel val för vad är det egentligen som säger att vi gjort fel? Är jag en dålig människa för att jag tar "fel" beslut när det gäller mina barn? Eller hur jag väljer att leva mitt liv. Vad är egentligen rätt och fel?

Rätt väg i livet

I stället för att döma varandra kanske det vore bättre att antingen bry sig och ta reda på anledning eller bara låta det vara. Jag gör det jag gör och jag har mina skäl att göra det. Vi alla är bara små människor i universum och vi alla försöker leva våra liv på bästa möjliga sätt. Döm mig inte då om du tycker att jag gör fel, för jag kanske tycker att jag gör helt rätt.

Jag har kämpat så mycket de senaste åren med så många saker. Mig själv, med mina barn, med studier och relationer i livet. Många gånger borde jag bara ha gett upp och gått en annan väg, men i stället valde jag den vägen jag gjorde och nu står jag här. Jag har haft mina skäl till det och visst önskar jag många gånger att jag hade valt annorlunda, men det går inte att ångra det som varit. I stället måste vi hitta rätt väg i livet för oss och det gör vi genom alla beslut. Vi måste bara våga hoppas på att lyckan kommer och att vi känner själva att vi valt rätt. Ingen har rätt att döma oss om de inte gått i våra skor. Det finns ingen som vet hur vi innerst inne mår och varför vi gör som vi gör, det vet vi bara själva.

Jag gör som jag gör och jag har mina skäl. Du har dina och jag tänker inte döma dig för det. I stället borde vi vara lite snällare mot varandra och i stället försöka förstå att vi alla kämpar med något även om vi inte säger det. Någonstans där inne tror vi ändå på att vi gör rätt.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer