Jag har bestämt mig

Framtiden ligger för oss och det gäller hela tiden att ta viktiga beslut för att vi ska uppnå våra mål. Jag har däremot redan tagit ett beslut och det kommer jag att stå fast vid, även om jag vet att det innebär stora utmaningar.

I dag är dagen då besluten om höstens studier ska tas och även om jag sedan en tid tillbaka bestämt mig funderar jag ändå på om jag valt rätt. Rätt vet jag att det är men frågan är om jag kommer att orka. Jag vet vad det innebär att läsa vissa ämnen och jag ska erkänna att det skrämmer mig en aning för jag måste klara av det om jag ska nå mitt mål.

Håller fast vid planen
Jag påbörjade mina studier på universitetet av en ren slump för lite mer än två år sedan. Efter en tids sjukskrivning för utmattning och tristess på jobbet sökte jag och kom mirakulöst in. Då tänkte jag mig en termin för att få göra något annat men jag ändrade mig. Att läsa Litteraturvetenskap är tufft och det är tunga uppgifter att klara av men när jag nästa klarat av hela första terminen sökte jag glatt in till nästa och nu sitter jag är två år senare och ska ta ett beslut.

Planen hela tiden har varit att ta en kandidatexamen i litteraturvetenskap och det tänker jag göra. Jag vet att det kommer att bli tufft då C-kursen är mastig och kräver en hel del men jag ska banne mig klara den också. Utan den får jag ingen examen och det har varit mitt mål de senaste åren. Att jag läst andra kurser under tiden har varit för att få ett andrum och för att jag måste ha poängen men nu är det dags att ta tag i saken på allvar.

Jag har gjort mitt val
Sedan en tid tillbaka har jag sökt och just i dag när det är sista ansökningsdagen funderar jag på om jag gjort rätt. Än kan jag ändra mig men vad vinner jag egentligen på det?
I stället tror jag att jag ska luta mig tillbaka och vara stolt över mitt val och hålla fast vid det för att nå dit jag vill. En examen är viktig för mig och kommer att bli mitt kvitto på att jag faktiskt klarat av detta helt på egen hand. Jag trodde aldrig att jag skulle studera på universitetet och jag trodde aldrig att jag skulle komma så här långt. Jag tänker inte ge upp nu, även om jag många gånger bara vill göra det och strunta i allt.

Det är nu jag få skriva en uppsats och visst finns det många tvivel kring det men jag ska klara av det. Vad utbildningen ger mig efteråt har jag ingen aning om men trots allt blir det en kvitto på att jag åstadkommit något. Jag har alltid drömt om att plugga på universitetet och nu efter två års studier kan jag se slutet. Jag är stolt över att jag kommit så här långt, trots alla svårigheter jag stött på under resans gång. Det är aldrig för sent att tro på sin dröm och det gäller att hänga i om man ska komma någonstans. För det är ingen som gör jobbet åt en, man måste göra det helt själv.

Drömmer du om att studera så är det aldrig för sent att göra det. Jag valde att göra det sent i livet och även om utmaningarna har varit stora så går det om man bara vill.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Linda ,
Va roligt att läsa något tagga de om studier.
Man hör mest bara det negativa. Jag blir 40 i år och om jag fick välja något att studera så skulle det bli kriminologi för mig.
Lycka till
www.lindashundrast.se/blog
minasvarld
minasvarld,
Att studera är tufft men samtidigt riktigt kul. Kriminologi skulle jag gärna läsa när jag är klar med dessa studier och jag tror att jag alltid kommer att vilja läsa någon ny kurs. Det är aldrig för sent att studera <3 Stort tack <3
nouw.com/minasvarld
fibrolivet
fibrolivet,
Heja heja! klart du klarar det, om du bara vill och får lite pepp och support under vägen när det känns extra tungt. Jag omskolade mig när jag var i 35-årsåldern samtidigt som jag fortsatte jobba och hade små barn...men det gick, även om det var tufft...och jag kan idag sakna studierna så pass attjag kastar mig in i en och annan intressant kurs som dyker upp.
nouw.com/fibrolivet
minasvarld
minasvarld,
Allt går om man bara vill och kämpar <3
Tack fina du för peppen <3
nouw.com/minasvarld
seagullcrying
seagullcrying,
Tror helt klart du gjort rätt val 😊
nouw.com/seagullcrying
minasvarld
minasvarld,
Känns bra och jag hoppas det går vägen <3
nouw.com/minasvarld
Madelena
Madelena,
Det är så grymt bra gjort. Har verkligen ångrat att jag aldrig läste vidare och har "bara" min yrkesutbildning.
nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du <3
nouw.com/minasvarld