Jakten på lyckan

Alla söker vi en lycka i livet. Ett liv där man kan le och tycka att dagarna är värdefulla. Visst är inte alla dagar lika roliga, men någonstans därinne måste vi känna någon typ av lycka eller tillfredsställelse i det liv vi lever. Vem blir vi annars?

Kanske handlar det inte alltid om lycka utan i stället välbefinnande. Om ett skratt förlänger livet vill jag skratta jämt och det sägs att lycka förlänger livet. Därför vill jag göra allt för att sträva efter lycka och välbefinnande. Saker att längta till, stunder att njuta av till fullo, firande av framgång eller bara en stund på ett fint ställe med någon man älskar. Hur finner man denna lycka och ett liv i välbefinnande?

Jakten på lyckan
Det finns många sätt att finna lyckan och alla har vi olika syn på den. Jag har vid många tillfällen i livet känt att jag inte är lycklig och att ingenting är roligt. Att jag kämpar med motgångarna och de aldrig tar slut. Det har känts som att jag vill ge upp och lägga mig under en sten. Vissa tillfällen har skapat tusen frågor och jag tror att det kommer att fortsätta vara så hela tiden. Trots allt är livet en berg- och dalbana som vi bjuds med på och det är vi själva som bestämmer hur vi ska hantera looparna.

Jag har loopat ganska friskt de senaste åren och gör det fortfarande. I många lägen har jag svårt att tycka att saker är roliga och många gånger önskar jag att jag vore någon annanstans, men detta är MITT liv och jag är där jag är. Då kommer tankarna på lyckan och vad lycka är. Det kan vara många olika saker och vi alla jagar den. Lyckan att komma dit man vill i livet. Lyckan att få uppleva roliga saker som får oss att skratta. Minnen som vi kan leva på länge tills vi göra något mer som är roligt och får oss att må bra. Många dagar har en tendens att se likadana ut och det är ett problem för vi alla behöver de där små glimtarna av lycka hela tiden.

Vi kan inte leva bara på helger
Oftast blir det så att man lever mer på helgen, i alla fall om man är ledig då. Jag är mer en sådan person som tycker det är bättre att unna sig att göra roliga saker på vardagar bara för att få lite mer vardagslycka. Unna sig något gott att äta en torsdag, dricka vin en tisdag eller bara boka om det där tråkiga mötet och ta det en annan dag. Livet består av många måsten och det är allt det där som gör oss stressade bara för att vi inte hinner med eller orkar. Därför behöver vi göra oss själv lyckliga, men det är inte alltid enkelt.

Vi behöver leva varje dag, inte bara vissa. Vi behöver hitta det som får oss att må bra eller det som ger mening i livet. Detta är olika för alla och detta är något jag själv måste jobba väldigt hårt med. Det finns många stunder i livet då jag varit enormt lycklig och jag vet att det kommer stunder som kommer att få mig att må fantastiskt. Om lyckan och skratten förlänger livet, då vill jag så klart skratta för det är bland det bästa som finns. Men vad ska man skratta år och hur ska man finna det där lilla extra som gör att dagarna känns meningsfulla. Dricka kaffe och gosa med en katt? Unna sig en massage? Träna mer? Testa skratt yoga? Göra spontana saker som utmanar sinnet?

Vad som bringar lycka är individuellt och just nu ställer jag mig frågan vad som gör mig lycklig. Vad vill jag göra som är roligt för att få skratta? Vad vill jag se fram emot som får mig att brinna av längtan?
Svåra frågor och få svar. Det enda jag vet är att jag vill skratta för ett skratt klär alla. Ett leende smittar och att även få göra någon annan lycklig kan innebär en stor lycka för oss själva. Viktigt är bara att inte glömma sin egen lycka. Jakten på lyckan kan vara svår och det gäller att inte ställa för höga krav. I stället handlar det om de där små stunderna som gör livet värt att leva. Hittar man dem tror jag på att lyckan kommer av sig själv.


Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Madde,

Så otroligt bra skrivet. Känner igen mig i vartenda ord. Vardagen ska vara lyxig, Tror man kan må dåligt av att att "längta till helgen" längta till semestern" och sen kanske den regnar bort.

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Njut av dagarna när de kommer brukar jag tänka och var inte rädd för att unna sig en och annan galenskap när som helst 😉
nouw.com/minasvarld
Mirre,

Ja ibland får man stanna upp och tänka som du säger vad är min lycka och vad blir jag glad över. Det är ju det som man är sämre på ibland, för man har ju en del bara man tänker efer

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Det finns många små saker som gör oss lyckliga och de måste vi hitta <3
nouw.com/minasvarld
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Otroligt bra skrivet =) jag har hela min uppväxt hört ett gott skratt förlänger livet men jag vet inte om jag tror på det haha.. Alla vill ha lycka i sina liv

nouw.com/2barnsmammaochfru
minasvarld
minasvarld,
Livet blir åtminstoe roligare om man skrattar sig igenom det 😉
nouw.com/minasvarld
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Du skriver alltid så bra texter som man känner igen sig i! Det är så viktigt att få till dom där små lyxen i vardagen för att känna lyckan i livet. massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du <3
nouw.com/minasvarld
fighterwomen85
fighterwomen85,

Mycket bra skrivet 😃👏🏻 .

Jag vet inte om jag någonsin känt lycka i mitt liv. Ordet lycka är ett så stort ord. Tycker jag. Men glädje har jag känt några gånger i mitt liv.

Jag försöker att ta varje dag som dem blir. Även om det är helg eller en veckodag. Ibland kan jag längta till något som sker på veckan. Jag kan även längta till något som sker på helgen åxå.

Ett skratt förlänger livet 😃👍. Jag tar lyckan när den kommer. Inte jagar efter lyckan.

Ta hand om dig❣️🌸

nouw.com/fighterwomen85
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du <3 Så underbart att ta lyckan när den kommer, helt rätt. man får njuta riktigt mycket av den när den väl dyker upp <3
nouw.com/minasvarld
fighterwomen85
fighterwomen85,
Kamillas ,

Så himla sant och bra inlägg. Allt för många väntar på att leva . De måste göra ska bara eller lever sina liv genom sina barn. Allt är inte stor lycka hela tiden. Tro mig livet suger många gånger men att se det lilla i det stora hjälper bra.

kamillaskamera.com/
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du <3 Du har så rätt. Det lilla kan vara det som verkligen gör livet värt att leva <3
nouw.com/minasvarld
michelle
,

väldigt bra skrivet hur lycka kan vara. asså för mig är det för dtort o säga att man är lycklig, jag nöjjer mig hellre att jag mår bra i stunden. lycka för mig är ett lyckorus tex om man får åka på resa el lm något stort händer. men för mig dör det lika snabbt men det inneär att jag intd mår dåligt jag nöjjer mig istället för livet och dess lärdom 😊

minasvarld
minasvarld,
Att må bra för stunden är viktigt <3
nouw.com/minasvarld
Mirre,

Att se till helheten och se att man har bra saker i livet det är jätteviktigt att stanna upp och reflektera över när man har stunder man mår sämre, man kan ha sämre perioder, såklart.

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Det finns alltid bra saker i livet, det gäller bara att hitta dem <3
nouw.com/minasvarld
Elina,

Välbefinnande i vardagen är så viktigt, att göra saker som man mår bra av och blir lycklig av. Som du säger ska man inte endast leva på några få dagar, man ska njuta av alla dagar i livet.

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Det är viktigt att njuta när välbefinnandet finns där <3
nouw.com/minasvarld