Julångest och dålig fantasi

Det nalkas mot jul och förväntningarna är på topp. En annorlunda jul väntar och jag vet inte riktigt om jag är beredd på att tiden rusar i väg just nu. Julångesten gör sig påmind rejält.

Jul är glädjens tid. Förväntningarnas tid och barnens högtid. Det är precis vad jag vill att den ska vara, för barnen och det är vad jag strävar efter. Synd bara att det ska innebära en massa ångest.

Julångest och dålig fantasi
Önskar jag kunde sitta här just nu och känna mig nöjd över att jag handlar klart alla klappar. Att jag vore klar med alla förberedelser och bara kunde slå mig ner i lugn och ro och bara njuta. Där är jag inte alls kan jag säga. Just nu räcker det för mig att julen blir annorlunda och att jag bara måste acceptera det. Jag ska göra mitt allra bästa för att den ska bli så bra som möjligt och jag vet att den kommer att bli bra, den måste bli det.

Tror aldrig att jag haft så dålig fantasi när det gäller julklappar som i år. Barnen önskar sig färre och färre saker och det blir svårare och svårare att hitta på något. Den äldsta är egentligen inga problem alls. Några presentkort på utvalda butiker och lite andra saker från önskelistan så är det klart. Värre är det med den yngsta. Hennes fantasi är lika dålig som min och det skapar julångest för mig. Jag vill ge henne något roligt och jag vill ge henne något hon har nytta av, men det är inte lätt att komma på något till en blivande tolvåring.

Vill vara klar
Avundas de som är klara med julklapparna tidigt. Jag vill också vara klar, men sådan är inte jag. Tror aldrig jag varit klar tidigt med klapparna och kommer säkerligen aldrig att vara det heller. Ska ta mitt trötta huvud och försöka komma på något bra. Verkligen ta tag i inköpen och skapar den bästa möjliga julen för mina barn. Julklapparna är inte det viktigaste, men visst vill jag ge dem lite roliga saker som de kan bli glada över. Jag älskar att ge bort presenter och speciellt till mina barn.

Kanske handlar det mest att jag måste ta tag i det och bara göra slag i saken. Göra de inköp jag behöver göra och sedan bara få känna att jag fått tag på det jag vill. Jag är alltid en sådan där knäppis som lyckas med några fler klappar dagarna innan jul också, just bara för att det är så kul att ge bort klappar. Ska bli kul att se vart jag hamnar med klapparna i år. Det enda jag vet är att min julångest är stor och just nu känner jag bara för att ta barnen med mig och dra i väg. Skulle inte sitta helt fel med den där resan som jag nämnde tidigare i veckan, men den får vänta tills världen ser lite annorlunda ut.

Julen i all ära med allt det mysiga. Ibland blir den bara lite för mycket av allt och då vore det skönt att bara göra någonting annat. Något som bryter alla mönster och skapar andra minnen i livet. Något som tar bort all ångest och bara skapar en stor harmoni. Helgen ska jag nog ägna åt att ta tag i detta tror jag tillsammans med pepparkaksbak och en och annan skumtomte.

Kram Mina


Gillar