Julvecka och sista rycket

Varje år det samma, varför lär jag mig aldrig? Dagarna går och allt blir kvar till sista minuten. Det känns som att all tid i världen finns och sedan blir det julvecka och sista rycket.

En plan läggs och listorna fylls på. Alla saker som ska göras inför jul och sedan kommer julveckan och då händer något som tar ens tid och sedan blir det att göra allt i sista minuten ändå. Märkligt!

Julvecka och sista rycket
I går vaknade jag sent och trodde inte att jag skulle hinna någonting. I stället fick jag mycket gjort och efteråt kände jag mig stolt över mig själv. En seg morgon skapade ett ryck då vi bestämde oss för att åka i väg och köpa en gran. Vi är sällan hemma på julen och då får plastgranen göra sitt jobb, men denna julen ville jag ha en riktig gran. En sådan där stor gran som Piff och puff kan bo i.

Jag och dottern drog i väg och hittade en gran som vi trodde skulle bli bra. Kan säga att vi tog en i högen och det blev ett väldans bärande och stuvande innan vi fick in den i bilen och kunde åka hem. En Kungsgran är verkligen stor och tung. På vägen hem hann vi med lite julklappsinköp och när vi väl kom hem blev det matlagning och städning innan granen skulle in. Då insåg jag att jag behövde en såg för att kapa både toppen och botten, men eftersom jag löser det mesta just nu fixade jag även det. Såga, bära och sedan ner i foten. Då insåg vi att vi verkligen hade hittat precis en sådan där gran vi ville ha.

En sak i taget
Med granen stående i vardagsrummet känner jag ändå någon typ av julkänsla, även om den är långt borta i år. Julveckan är inledd och jag måste verkligen göra ett sista ryck. Alla klappar är inte klara ännu, men jag hoppas och tror att jag ska hinna även det. Hade tänkt mig en lugn vecka på jobbet, men i stället blir det massor med nytt och det får fungera det också. Jag tror att jag vet vad som ska handlas och när det kommer till julmaten är det mesta redan handlat.

Det är bara tillagningen som återstår. Griljering av skinka och lite andra småsaker som ska till innan det faktiskt även kan bli jul hemma hos oss. Jag hade lovat mig själv i år att göra klart allt i tid, men det gick inte bra i år heller. Allt för mycket är kvar till sista stunden och det är märkligt att det ska vara så svårt. Tänk om man bara kunde göra allt i tid. Nästa år ska jag börja handla julklappar i oktober så kanske jag är klar i tid, troligtvis inte. Nåväl, jag tror att jag vet vad jag ska köpa det sista så det kommer nog att lösa sig ändå. En sak i taget och sedan blir det jul i alla fall. Det ska nog gå bra det här också.

Hur har ni det med klapparna till julen, är ni klara?

Kram Mina


Gillar