Känslan av att inte räcka till

Ibland gäller det att vara på tre ställen samtidigt. Det handlar om att vara mamma, psykolog, moraliskt stöd och en rad andra saker som kräver uppmärksamhet. Då är det lätt att få känslan av att inte räcka till.

Jag har två armar och två ben. Ett huvud och en kropp. Det finns en begränsning i vad jag klarar av och min energi är inte oändlig. Att räcka till är viktigt, men ibland gör man inte det ändå.

Känslan av att inte räcka till
Tror att vi alla vid ett eller annat tillfälle känner att vi inte räcker till. Orken tryter, tålamodet finns inte och man vill bara rymma från allt bara för att få vara i fred. Ni som är föräldrar vet att det går inte. Man kan aldrig försvinna helt för barnen behöves oss alltid. Ibland får man vara både mamma och pappa. Psykolog, moraliskt stöd och bästa vän. Städerska, kock. chaufför och professionell kramare. Allt i en förpackning så att säga. Då är det lätt att få känslan av att inte räcka till.

Jag skulle aldrig byta bort det för allt i världen. Barnen är det bästa jag har och det jag är mest stolt över i livet. Ändå räcker jag inte till. Jag ska även jobba och försöka leva ett liv som jag trivs med. Finns ingen anledning för mig att klaga då jag numera ändå känner att tillvaron fungerar, men visst finns det saker som gör att det skulle vara enklare. Just när den där känslan av att ALDRIG räcka till kommer, då är det svårt att veta vad man ska ta sig till.

Göra så gott man kan
Ingen klarar av vad som helst och vi alla har begränsningar. Du har det och så även jag. Varje dag gör vi vårt bästa för att allt ska bli bra och vi kan inte göra mer. När energin är slut behöver vi alla få vila en stund bara för att kunna komma tillbaka igen. Alla har olika nivåer med energi och klarar av olika saker. När man når den där punkten då man inte räcker till behöver man intala sig själv att man gjort sitt bästa.

Att känna sig otillräcklig är inte roligt och därför är det så viktigt att vara snäll mot sig själv. Det är ok att jag inte kan vara överallt hela tiden, även om jag skulle vilja det. Ibland måste jag bara få sätta mig i soffan och inte göra någonting för att sedan kunna resa mig upp med ny energi. Jag har två barn och jag kan ta båda i handen. När jag inte räcker till kan vi bara sätta oss i soffan och finnas till för en stund. Det kan räcka väldigt långt. Det är inget fel med att inte orka allt, ingen gör det.

Vi alla räcker till på vårt sätt bara vi gör så gott vi kan.

Kram Mina


Gillar