Kliver framåt

Tänk att jag varje måndag får en känsla av att ta tag i saker. Denna måndag är ingen skillnad. Det finns allt för mycket att ta tag i, det gäller bara att ta en sak i taget så kanske det löser sig.

Än en gång missade jag veckans fem positiva och det irriterar mig. Tiden la jag i och för sig på något viktigt, men positiviteten i dessa tider är viktig att ta fram och jag behöver den. Att läsa hos @madelena att jag inspirerat henne att plocka fram det positiva gjorde mig innerligt glad. Det hjälpte även mig och någonting väcktes inom mig. Tack för att du fick mig att ta ett kliv framåt!

Kliver framåt
Att vakna annandag påsk och se att det snöar var inte direkt vad jag hade längtat efter. Däremot har jag lovat mig själv denna vecka att positiviteten måste finnas och det ska jag banne mig kämpa för. Förra veckan var en berg- och dalbana och den här isoleringen håller på att tära på mig rejält. Denna vecka ska jag därför samla positiva tankar och jag ska göra det rejält. Har jag någonsin gjort något halvdant? Nej, och därför är jag som jag är.

Det kan inte vara meningen att man varje måndag ska behöva peppa sig själv till att leva lite mer och ta tag i saker. En liten tanke kan ändra på det och just nu känner jag ändå en stolthet över att göra det jag gör. Kanske har det varit svårt att se det bakom allt annat, men just nu sitter jag mitt i slutförandet av det som kommer att bli mitt TREDJE råmanus. När jag tänker den tanken blir jag arg på mig själv och har lust att ge mig själv ett slag på käften. Känn dig stolt människa!
Än är jag inte klar, men jag har snart gjort det igen. Behöver se till vad som faktiskt har hänt och mitt i det går det att se att jag åstadkommit något mitt i allt annat. Jante hit och jante dit... jag tänker i dag ge mig själv en klapp på axeln och finna motivationen till att fortsätta. Ett sätt att kliva framåt i en jobbig tid.

Egentid, vad är det?
Jag skulle även behöva unna mig lite tid för reflektion och tid för att bara göra det jag vill. Därför ska jag passa på denna vecka. Visst har jag massor med saker att göra och bara för att man blir klar med en uppgift finns det flera nya att ta tag i. Efter påskhelgen blev vi en man kort när vi åkte hem från Värmland och det ger mig lite extra tid att bara tänka på mig själv. Kanske kan jag göra något som bara jag vill eller kanske kan jag bara lyckas komma ner i en lugn stund där jag bara kan tänka på mig själv.

Egentid är viktigt, men den finns sällan för mig. Alltid finns det något som ska göras och någon som ska tas om hand. Vad jag ska göra har jag ingen aning om. Visst är jag är själv mycket på dagarna när ingen annan är hemma, men då är det studier och allt annat som ska göras. Därför tänker jag passa på när jag bara har ett barn hemma, ett barn som för övrigt inte är hemma speciellt mycket. Bra när de har annat för sig i tonåren. Kanske kan detta bli en bra vecka för mig att fundera på min framtid och vad jag ska göra med den. Att slutföra ännu ett manus skapar en hel del tankar och jag tänker inte bara låta allt detta jobb ligga i datorn för evigt.

Tänk om
Som ni förstår är det en förvirrad hjärna med många tankar som kliver in i en ny vecka. En ny vecka i en ny månad, där faktiskt vad som helst kan hända. Känns som att jag borde vara redo för det mesta efter detta år och snart kanske det är min tid att lyckas med något. Tänk om det faktiskt är så att just denna dag kommer vändningen då det ljusnar. Då menar jag inte vädret utan allt det där man kämpat för i flera år. Tänk om det ger frukt och blir vändningen och det kliv framåt som jag faktiskt behöver. Tänk om!

Med den tanken blir det helt enkelt enklare att ta sig an det positiva som jag strävar efter. Tänk om jag låter denna dag gå till spillo för att jag inte orkade engagera mig. I stället tänker jag göra det bästa av situationen och jag tänker inte låta någon ta i från mig det som bubblar inom mig. Tänk om detta kan bli dagen då jag får le och känna att allt kommer att bli bra. Den dagen tänker jag inte gå miste om. Därför kliver jag FRAMÅT!


Gillar

Kommentarer