Kniven mot strupen

Trodde nästan att det var latmasken som helt tagit över mig där ett tag men jag börjar vakna till
efter en skön ledighet där jag fått vila en aning men nu blir det kamp mot klockan och jag hoppas
hinna innan deadline, för inte ska jag väl missa den nu när det sista ska in.

Finalen är nu nära och det är inte långt kvar innan höstterminen ska avslutas men innan dess behöver jag prestera lite för att jag ska bli godkänd och i dag är det hög tid att ta tag i det för i morgon ska det lämnas in. Varför har jag väntat så länge?
Jo, vila, återhämtning, familjen och jul, nyår och... Ni fattar! Jag tog lite ledig över jul och nyår bara och ägnade mig åt helt andra saker men nu har jag kniven mot strupen och måste försöka få ur mig mina tankar. Jag ska skriva om något så roligt som att starta upp ett skrivprojekt och det är egentligen hur kul som helst och jag vill starta direkt men kanske är det så att tröttheten tog över tidigare och därför sitter jag nu där jag gör. Trots detta är jag inte orolig för jag har idén klar och nu ska den bara skrivas ner.

Att jag har många idéer till romaner som jag skulle vilja skriva är ingen nyhet men i detta fall behövde jag välja en och då har jag tagit den jag tror mest av allt på just nu, den som ligger klarast i mitt huvud och där dramaturgin finns och karaktärerna lever. Denna något dramatiska berättelse som jag filat på ett tag och som jag även presenterat tidigare för en lärare som faktiskt trodde på min idé. Även i denna kurs kommer jag att välja samma idé men jag måste bara presentera den något djupare än vad jag gjort innan. Till en början handlade det om en romantisk berättelse men allt eftersom jag har funderat kommer det inte att bli det. I stället blir det en dramatisk jakt och kommer istället att bli något av en spänningsroman. Kanske tar jag mig vatten över huvudet men det är det som är så spännande med kreativt skrivande, det gäller att utmana sig själv och kliva utanför det bekväma och det man vet något om. Ett sätt att experimentera och testa kreativiteten. Gissa om jag ser fram emot att skriva denna berättelse.

Det är ett virrvarr där inne i skallen och kanske är mitt problem att jag är längre i processen än vad jag borde och jag letar ord och handling och vill bara skriva, skriva, skriva för det får mig att må så bra. Att befinna sig i en kreativ bubbla där allt kan hända och där fantasin sätter gränserna, där jag bestämmer och där jag kan göra vad jag vill med vem jag vill. Det är där jag vill vara och när jag tänker på det ställer jag mig frågan vad det är som hindrar mig från att vara där. Den frågan ska jag verkligen fundera på och utveckla för er längre fram, för jag tror jag har en idé.

Jag sätter nu tänderna i detta och hoppas att jag hinner i tid men det är ju lugnt för deadline är i morgon.
Vad roar ni er med i kväll?

#kreativtskrivande


Gillar

Kommentarer

seagullcrying
seagullcrying,
Känns som latmasken tagit över helt här hos mig, har ingen energi till något, riktigt värdelöst
nouw.com/seagullcrying
minasvarld
minasvarld,
Det är jäkligt svårt att komma ur när latmasken tar över
nouw.com/minasvarld
msaworkinprogress
msaworkinprogress,
Blir såklart sådör, vid jul och nypr vill man gärna slippa tänka på annat och bara vara, hoppas det går bra och att du hinner i tid nu 😊
nouw.com/msaworkinprogress
minasvarld
minasvarld,
Jag hann i td och hoppas nu att det blir godkänt
nouw.com/minasvarld
msaworkinprogress
msaworkinprogress,
håller tummarna för det 😊
nouw.com/msaworkinprogress