Känslan av att göra ingenting

Någonting gör man alltid, men känslan kan ändå finnas där av att man inte gör någonting. Upp, iväg, jobba, hem, äta och sedan sova. Många dagar ser ut så, men tänk de där dagarna som inte gör det.

Hur många gånger har man inte känt den där meningslösheten komma krypande helt utan förvarning? Rastlösheten gnager och det känns som att ingenting händer.

Känslan av att göra ingenting
Vissa veckor är det gasen i botten känns det som och man hinner knappt andas. Nästa vecka är lugnare och känslan av att man gör ingenting är total. Det är då lätt att glömma allt det där andra roliga och intensiva man gjort. Att lätt falla in i en känsla av att saker blir tråkiga. Meningslösheten smyger sig på och i stället får man ingenting gjort heller.

Jag är en rastlös människa och det finns förklaringar till det. Det får jag leva med och jag får försöka hantera det så gott det går. Det som underlättar om man är rastlös och har lite spring i benen ibland är att umgås med likasinnade. Människor som matchar min energi och som kan vara precis lika aktiva. Jag gillar att vara igång och vara lite här och var. Uppleva nya saker och utmana mig själv. Det är då jag trivs som bäst måste jag säga. Nu är inte livet alltid så och känslan av att göra ingenting passar inte mig så bra.

Ingen lugn vecka
Denna vecka känns mest som att jag är på jobbet och bara hemma och inte gör något. Det stämmer egentligen inte för man gör alltid någonting. Jag har massor med saker att ta tag i hemma och istället blir det ingenting. Det är egentligen lustigt. Att man kan vara rastlös och samtidigt inte få de där sakerna gjorda. Visst kanske de inte är livsviktiga att uträtta just nu, men de hade definitivt fått bort rastlösheten. Istället är det bra att även kunna vara och jag jobbar hårt på den saken kan jag lova. Vara här och nu kan jag vara riktigt bra på, men när det inte händer något och jag har tråkigt då är det inte bra alls. Tur att man har både barn och vänner som kan matcha den energin.

Denna vecka är ingen lugn vecka, men jag har ändå känslan av att jag inte gör någonting eller inte får något gjort. Kanske är det där skon klämmer, att jag inte ser vad jag gör och har gjort. Som tur är väntar roligheter i morgon som jag sett fram emot länge. Ska bli riktigt kul att roa sig med goda vänner och vänner som har min energi eller ska jag kanske säga är likasinnade. Det blir mat och drinkar, vilket jag verkligen känner att jag behöver nu. Det har hänt mycket senaste tiden som behöver firas och jag har inte gjort det ordentligt ännu. Nu har jag det svart på vitt så nu korkar jag upp Champagnen.

Även om jag känner att jag inte gör något så gör jag ju ändå det. Får bara finna mig att rastlösheten får vara där och utnyttja den när läge ges. Ha en riktigt skön torsdag!


Kram Mina


Gillar