Kungsträdgården och god fika

Väggarna lutade sig inåt rejält i går och jag behövde bara komma ut. Det blir allt för mycket sitta hemma just nu och jag behövde byta miljö för en stund. Vad var inte bättre då än att göra det jag ville göra förra veckan?!

Än blommar träden i Kungsträdgården och jag ville bara inte missa dem det här året heller. Det har blivit en tradition varje år att åka dit och fotografera och i år höll jag nästan på att inte hinna med det. Därför passade det bra i går när jag ändå inte ville göra någonting annat. Ingen annan hade tid att följa med mig och det kändes tråkigt, men det blev en dag i stan helt för mig själv.

Kungsträdgården och god fika
Det blev spontant och det blev precis vad jag behövde. Jag hade mer än gärna haft någon att prata med under dagen då det kändes väldigt ensamt ibland, men träden var fina, fika smakade gott och stegen blev många. Jag promenerade runt lite var stans i vår vackra huvudstad och när jag gick där kom jag ihåg känslan jag hade när jag precis flyttat hit. Staden kändes så stor, nästintill enorm. Allt var så nytt och nu när jag promenerar samma gator känns allt så välbekant och inte alls lika stort som det var för många år sedan. Det är märkligt att det känns så bara för att det är bekant.

Jag älskar att vara inne i stan och jag hoppas att jag i framtiden får möjligheten att bo mitt i smeten. Tills dess får jag njuta av att jag bor så nära och kan åka dit precis när jag vill. Jag älskar de vackra husen, vattnet och om jag ska vara ärlig älskar jag allt. Denna gången blev det en promenad genom Kungsträdgården, förbi Nybrokajen och en tur på Östermalm. Jag strosade i Gallerian, på Drottninggatan och det blev en tur mot slottet och sedan tillbaka igen. Det blev många steg och jag avslutade det hela med en god fika på Espresso House. Där fick jag en välbehövlig vila och ett kaloriintag innan jag hamnade i affärerna med lite shopping.

Kan inte få nog av Stockholm och allt det vackra. En stärkande tur i min ensamhet, en vacker tur bland blommor och känslan av att vart man än går kan man få uppleva något nytt. Kände när jag gick där att jag bor på helt rätt plats.


Gillar

Kommentarer