Lägga det gamla bakom sig

Så lite jag visste vad som väntade mig under 2021 och tur var nog det. Vilka förhoppningar jag hade och början blev inte så tokig egentligen.

Alla år har sina upp- och nedgångar. Det finns alltid bra och dåliga saker och inget år är helt perfekt, så är heller inte livet. Det viktiga i allt som sker är bara att minnas de saker som faktiskt betydde något även om det fanns tunga saker som tog över helt.

Lägga det gamla bakom sig
Har precis läst vad jag skrev när 2021 började. Jag hade precis kommit tillbaka efter en lång bloggpaus och hade mer energi än någonsin. Jag har länge, kanske i flera år, burit på en känsla att något inte är som det ska, och hade blivit en mästare på att tänka positivt och bara låt bli att tänka. Året började lugnt och faktiskt riktigt bra.

Målet för mig 2021 var att både jag och familjen skulle må bra. Jag skulle släppa kraven och börja leva. Fotografera mer och få tid till att göra det jag ville. Tänk vad lite av det 2021 gett mig det inser jag nu när jag blickar tillbaka. Januari och februari var positiva månader, men när mars inleddes då kom den där känslan av obehag tillbaka och något var inte som det skulle. Mer och mer tappade jag taget om mig själv och när april inleddes hände något som skulle förändra mitt liv för alltid.

Tankarna blev många
Där och då började allt förändras och jag gjorde mängder med utflykter för att hitta en glädje igen. Jag funderade på meningen med allt som sker och mitt i allt detta skrev jag klart min tredje roman utan att känna någon stolthet alls. I dag är jag oerhört stolt över det kan jag lova och det var väl värt mödan. Tankarna har varit många och i maj började jag mitt nya jobb. Det var tufft att komma in i allt, men just då var det precis vad jag behövde, komma hemifrån och tänka på någonting annat. Det som höll mig uppe var min bästa vän, mina barn och mina allra närmaste.

Sedan kom sommaren, den bästa tiden på året. Jag visste att jag inte skulle få någon semester och det gällde att göra det bästa av allt, trots allt som hänt. Jag plockade ut min kandidatexamen i litteraturvetenskap och kunde äntligen klappa mig själv på axeln. Vädret var strålande och vi fick njuta av många fina sommardagar. Turer till skärgården, härliga middagar utomhus och en och annan kväll för att njuta av kvällssolen. Kanske var det redan då ett frö började växa inom mig som skulle leda fram till ett stort beslut som även det förändrade mitt liv. Tankarna blev många och tiderna var tuffa, men hur jobbigt det än var så överlevde jag även det.

Till något mer positivt
När jag kommit hit efter att ha tittat på mitt 2021 känner jag att det dryper av bitterhet och elände. Året har varit allt för tufft för att se så mycket annat och den höst jag upplevt har inneburit tio fler käftsmällar och sparkar i magen än vad jag trodde jag klarade av. Jag kommer aldrig bli den samma efter detta, men jag vill tro att det kommer bli bättre. I augusti fick jag ändå en kick av roliga aktiviteter. Det blev middagar med vänner och jag mötte en ny vän som betyder mycket för mig. Jag har börjat om och jag har verkligen försökt, resten vill jag lägga bakom mig och tänka på något positivt. En fantastisk helg i Göteborg eller en vinkväll på stan. Spahelg i Nyköping eller ett körkort i Uppsala.

Värsta summeringen av ett år någonsin och nu går jag vidare. Tårarna behövde få ett slut och jag vet att även jag förtjänar något bättre öde. Jag har inte kämpat så här mycket i livet för att bara ge upp. Från 2021 bär jag med mig att vad som helst kan hända. Om det bara är positivt är det en skön grej att tänka på i år. Det är nu dags att en gång för alla börja leva. Ta för sig av livet och tänka mer på sig själv. Det kanske lurar en och annan rolig sak där bakom hörnet som det bara är meningen att jag ska få uppleva. Lite sann glädje eller bara ett välmående som begett sig ut på villovägar.

Allt är inte bara negativt under ett år, men när det krisar rejält då syns inget annat. I morgon tänkte jag dela med mig av de bästa bilderna från 2021 och de är betydligt mer positiva kan jag lova. Även detta är välbehövligt och nu önskar jag mig att det vänder. Att lyckan får le mot mig, att framgångarna kommer och att jag till slut hittar harmonin i livet. Jag vill så mycket och jag vet att det måste finnas någonting bättre än detta. Tack och hej 2021, en gång för alla. Nu är det dags för mig att börja skratta och blicka framåt.


Kram Mina


Gillar