Längtar efter våren

Längtan är så otroligt stor och jag kan inte vänta längre. Jag behöver sol och jag behöver värme. Allt för att jag ska trivas bättre för jag har tröttnat på de här stormarna nu.

Kanske är det lite för tidigt ännu, men jag kan inte låta bli. Jag är trött på snö och jag är trött på kyla. Alla förkylningar kan bara försvinna och vi kan få njuta av sol och boost av energi.

Längtar efter vår
Kommer i håg förra året i slutet av februari. Då satt jag om min dotter på en brygga på Dalarö och fikade i solen. Jag hade endast en tjocktröja på mig och bara vi höll oss i lä så var det inte kallt. Just i dag när jag tittade ut och snön yrde så längtade jag just dit. Fågelkvitter, sol och en havsbris som gav ett stort leende. Precis det behöver jag just nu. Mera sol och utrymme för härliga utevistelser. Nu får det räcka med stormar och snö. Jag vill ha VÅR.

Förra veckan fick jag en skön känsla när jag gick till tåget på morgonen. Trött som jag var gick jag där och tänkte på tusen saker. Då hörde jag fågelkvittret och det gav mig hopp kan jag lova. Att veta i dag att det är sista dagen i januari är riktigt skönt och jag vet att vi går mot ljusare tider. Bättre och ljusare tider väntar oss och det ger mig en skön känsla i kroppen. Jag kan redan nu börja planera för en rad utflykter jag vill göra där min kära vän kameran ska få följa med. För det är något som ger otroligt mycket. Att få göra utflykter och fotografera. Det ska det bli mer av framöver.

Februari i morgon
Segaste månaden någonsin är snart över och ännu en vintermånad väntar, men om månaden bara kan ge mig lite känsla av vår i stället för vinter så blir jag glad. Att längta efter våren är jobbigt eftersom jag vet att det är en bit kvar innan vi är där. Trots det är jag igen vintermänniska. Det beror framför allt på kylan, men det handlar också om ljuset. Jag blir deppig när det bara är mörkt hela tiden och när jag nu överlevt januari vet jag att det värsta är över. Det är märkligt att känna så, men för några år sedan kunde jag se ett samband i detta för alltid i januari mådde jag som sämst.

Därför är jag glad att det är februari i morgon och nu ska jag bara få till lite roliga saker att se fram emot. Ska kanske försöka ta upp de där träffarna man tvingats ställa in på grund av förkylningar som har stoppat mig. Ett sätt att komma ut och umgås med människor. det är också ett sätt att boosta energi på. Så ge mig vår eller i alla fall en känsla av det. Ge mig roliga stunder med härliga människor och jag är helt säker på att allt kommer kännas bättre.

Jag vet att jag kan behöva längta ännu lite till på våren, men när den väl kommer ska jag njuta till fullo.


Bjuder på gamla bilder från när våren kom i februari förra året, om än tillfälligt innan det blev vinter igen.

Kram Mina


Gillar