Lära sig nya saker

Det gäller att utmana sig själv i olika lägen för att lära sig något nytt. Ibland har man inget val och i andra fall gör man det bara för att man vill. Senaste tiden har jag lärt mig mycket, både om mig själv och även en del praktiska saker som jag aldrig vågat ens försöka förut.

Renoveringen fortsätter hemma och än har vi en bit kvar. Målandet är klart och jag tror att jag har ont överallt, men vad det blir bra. I går lärde vi oss lite nya färdigheter här hemma och vem hade kunnat tro det.

Lära sig nya saker
Livet är en utmaning och vi måste våga saker för att lära oss något nytt. Själv har jag aldrig varit intresserad av målning eller att använda borrmaskiner. Jag har helt hållit mig borta från det och gjort saker jag kan. Här hemma ska barnen byta rum med varandra och det är ett enda stort kaos. I augusti målade jag och äldsta dottern om vårt vardagsrum, vår 30 kvm stora vardagsrum och det stärkte oss. Att nu måla hennes rum blev en baggis, även om jag tröttnade tio gånger för att jag tyckte det var tråkigt. Däremot var jag glad när det var klar för det blev riktigt bra.

Sedan insåg vi att om vi ska kunna göra klart allting med speglar och lampor på väggarna så krävdes det att vi var tvungna att lära oss nya saker. Att bo i ett hus gjort av betong kräver en del när man ska montera saker på väggarna och vi var två amatörer när vi plockade fram slagborren ur garderoben. Kan säga att den maskinen skrämmer mig en aning och den låter väldigt mycket, men vi monterade ihop den och mätte med noggrannhet. Sedan när det var dags att borra tog vi båda tag i maskinen och körde. Pulsen var hög på oss båda och när vi lyckades borra ett hål och sedan ett till var vi stolta. När vi sedan satte upp spegeln och såg vattenpasset visa precis rakt då ville jag gråta. Liten sak för många, men för oss blev det väldigt stort.

Bara jobba vidare
Känns som att jag skryter över mig själv, men detta är något jag trodde att jag aldrig skulle klara av. En baggis för många, men för oss blev det ett bevis på att vi kan klara allt tillsammans. Vi gav inte upp och att se hur bra det gick stärkte oss båda enormt mycket. Att lära sig nya saker är riktigt roligt och även att våga ta sig för med saker som skrämmer en aning. Stärkta av detta och även den fantastiska respons jag fick på min senaste inlämning av manuset gör att jag känner mig stolt. Jag brukar inte framhäva mig själv alls, men anledningen till att jag gör det är för att jag känner att fler skulle göra det. Våga göra svåra saker och prova för att lära sig något nytt. För mig blev det att borra i en stenhård betongvägg och se att det gick bra. För någon annan kan det vara en annan sak som gör att man känner sig stolt över sig själv.

Våga försöka och utmana dig själv. Känslan när man lyckas med något man trodde var omöjligt är helt fantastisk. Den gör att man tror att man kan klara vad som helst och det senaste halvåret har jag lärt mig oerhört mycket av att bara våga försöka. Jag har beställt bildelar, fyllt på vätskor i bilen, målat väggar, borrat i betong och vem vet vad som väntar härnäst. Att även få respons från läraren att man är riktigt grym på att bygga upp en intrig gjorde att jag nästan började gråta. I dag känner jag mig STARK och den känslan ska jag leva på länge.

Kram Mina


Gillar