Laster i livet

Alla har vi laster i livet och de kan skilja sig otroligt mycket ifrån varandra. Stort som smått. Roliga laster och laster som vi kanske helst av allt skulle vilja bli av med. Laster vi lätt kan leva med och laster som kan ställa till det för oss.

Hade en rolig diskussion häromdagen om just laster i livet. De kan vara olika och listan kan göras lång. Om jag ska lista mina egna får jag fundera ett tag för många av dem finns bara där som en del av livet utan att jag ens tänker på det. Men vad kan man ha för laster då?

Laster i livet
Kaffe, snus och godis är nog bland de vanligaste lasterna. Det finns mängder med andra och det är individuellt för alla. Många kan ses som beroenden och andra som något man bara borde kunna sluta med, om man verkligen vill. Jag har ingen koll på de vanligaste lasterna utan jag vet enbart vad mina laster är. Vissa vill jag sluta med, medan andra tillåter jag mig själv att ha. Något måste man ha tänker jag.

Laster kan vara något vi mår bra av och varför ska vi inte få ha dem då?
Som att vi måste sluta träna för att vi tränar för mycket, men vi mår bra av att göra det.
Just träning var en av mina laster förra året. Jag skulle i och för sig inte kalla det för en last för det var det jag gjorde för att få bort ångest och jag mådde så bra av all träning och kom därför ur en svår period. Jag tänker mig laster som något man har och som man mår bra av. Eller vad är en last egentligen? Bra eller dåligt?

Laster och laster
Jag känner att jag inte vill kalla det för laster för det känns ändå negativt. I stället får det bli saker jag inte kan klara mig utan och även om jag vill dra ner på en del av det är det trots allt något jag mår bra av. Kommer inte skriva någon lång lista över saker, men här är i alla fall en del av de "laster" jag har och som jag nog gärna behåller.

Kaffe, Pepsi Max och choklad- Vad ska man säga om det? Kaffe behöver jag för att vakna till, Pepsi Max vill jag inte vara utan och chokladen får finnas där för det är ju bara så gott. Något måste man få unna sig här i livet.

Kläder och skor- Skulle kunna shoppa mycket och ofta. Det är så härligt att titta på kläder och framför allt gillar jag nätshopping. Bara det där att välja och sedan få vänta tills det kommer levererat. Samma gäller med skor. Har definitivt för lite garderob och plånbok för alla skor och kläder jag skulle vilja shoppa.

Böcker- För några år sedan köpte jag så mycket böcker så att jag inte ens fick plats i bokhyllan. När jag var på Bokmässan kunde jag bara inte låta bli och jag har inte inte ens läst alla idag. Jag fick ge mig själv köpstopp helt enkelt, men jag kan lova att det kryper lite i mig i bland. Däremot älskar jag att kunna välja och vraka när det är dags att välja ut ny bok. Skulle mer än gärna ha ett bibliotek där jag kunde spendera flera timmar bland mina böcker.

Äventyr- denna kan vara en aning vag, men jag älskar att utmana mig själv och om någon bjuder med mig på äventyr då tackar jag aldrig nej. Jag älskar när saker händer och aktiviteterna får gärna vara fartfyllda. Köra gokart, gå på motorsporttävlingar, höghöjdsbanor och en rad andra saker. Det bor nog en liten adrenalinpundare i mig eller så är det bara min rastlösa själ som stimuleras av äventyr. Många gånger tycker jag tyvärr att jag har för lite roliga äventyr i livet och det måste bli en bättring på det.

Skrivande- det går liksom inte att ta upp saker jag mår bra av att göra utan att ta med denna. Den är en last egentligen för jag vill skriva jämt och när jag väl gör det försvinner tid och rum. Men det är så otroligt välgörande och där måste jag bli bättre på att faktiskt göra det.

Hög musik i bilen- det går inte att beskriva känslan att dra på högsta volym och bas i bilen. Hitta musik som bara dunkar och sjunga med. Jag vill alltid lyssna på lite för hög musik i bilen kan vissa tycka i bland, men det får mig att känna mig levande på något vis och därför gör jag det mer än gärna.

Säkerligen skulle jag kunna komma på mängder med saker som att jag älskar mat, i alla fall i perioder. Jag gillar att lära mig nya saker och jag drivs av att göra saker för att slippa ha tråkigt. Jag tänker för mycket, går in i saker för mycket och jag lever för lite här och NU. Det borde kallas laster som får mig att inte må bra och därför får de komma så här i efterhand.

Det var positivitet jag skulle tänka på och om jag nu dricker lite för mycket Pepsi och kaffe, unnar mig choklad och kläder. Brinner för allt jag gör och tränar lite för mycket ibland. ja, då är det nog bara den jag är. Jag röker inte, jag snusar inte och jag dricker sällan. Så då tycker jag att jag får unna mig lite annat. Kanske spelar jag för hög musik i bilen eller är lite för äventyrlig för mitt bästa ibland, men det är JAG.
Utan allt detta är nog inte jag jag och vill man få med mig på något så bjud mig på äventyr. Utmana mig med saker jag aldrig gjort innan och har de hög fart också så adrenalinet flödar då är ag i himlen.

Vad har ni för laster i livet? Vad är egentligen laster för er?


Kram Mina


Gillar

Kommentarer