Låt drömmarna leva

Att klara en sak och sedan ge sig på en annan skapar en del tankar. Det som började som en dröm och en rolig grej. Fortsatte med ett mål och sedan blev det inte riktigt enligt planen. Det blev inget misslyckande, men det blev inte som jag tänkt.

För ett tag sedan skrev Kamilla ett inlägg om att ta tag i sitt liv och att vi själva är ansvariga för att sträva efter våra drömmar. Detta inlägg fick mig att tänka och de senaste åren har jag drömt mycket om vad jag ska göra efter studierna. Tyvärr har det inte blivit riktigt som jag tänkt mig, men det är aldrig för sent.

Fastna i det gamla och bekväma
För flera år sedan satt jag och tyckte att det var tråkigt. Att drabbas av tristess och att hamna i en ond spiral är inte bra. Då gäller det att göra någonting åt det för annars äter det upp oss inifrån och vi hamnar i på ett ställe där vi inte trivs. För vad händer om vi bara fastnar i det gamla och klagar för att vi inte gör det vi vill?

Jag vet vad jag vill och många gånger har jag fått höra att det är enkelt då. Visst är det skönt att veta vad man vill, men det gör inte situationen enklare. Mina drömmar är tydliga, men de blir aldrig uppfyllda och det är ingen annans fel än mitt eget. Det Kamilla skrev som fastnade hos mig var just det att det är vi själva som skapar oss förutsättningarna för att göra de förändringar vi behöver för att må bra. Ingen annan, bara JAG.
Allt handlar om att lyssna på sig själv och vara ärlig mot sig själva. Tack Kamilla för att du påminde mig om detta.

Vet vad jag vill
I flera års tid har jag vetat vad jag vill. Jag börjat en utbildning och åren gick, men drömmarna fanns kvar. Nu har jag klarat av utbildningen och kan snart plocka ut min examen. Jag är väldigt stolt över det och det har alltid varit en dröm för mig att studera på universitetet. Nu har jag gjort det och gör det fortfarande, bara för att pandemin kom och grusade min plan om att jobba nu. Drömmarna då? Jo, med en uppfylld dröm finns det ändå flera drömmar kvar och de har jag jobbat med under tiden. Ingen uppfyller mina drömmar om jag inte försöker själv.

Jag lever inte det liv jag vill, men jag väljer att inte klaga för jag har inte nått mitt mål ännu. Sista året har jag tvivlat mycket på om jag någonsin kommer att uppnå mina drömmar. Tvivlen har gnagt på mitt inre och skapat en osäkerhet om jag verkligen har det som krävs eller om jag bara plågar mig själv genom att prestera på topp. Kommer det räcka när det väl blir dags?
Det är underbart att veta vad man vill, men det skapar också prestationsångest och tvivel på om man helt enkelt kastar bort sin tid på något som aldrig kommer att ske.

Låt drömmarna leva
Att drömma är gratis och något vi bör göra. Det är h��rligt att drömma sig bort till ställen man aldrig har besökt, en tillvaro där man inte behöver oroa sig över pengar eller andra jobbiga saker. Visst ska vi låta drömmarna leva, men vi behöver också göra något åt dem. Våga för att vinna! Vem vet vad som finns där bakom hörnet. Det är ingen nyhet för någon som känner mig vad jag drömmer om. Jag vill vara självständig, vara min egen chef och jag vill skriva. Det är bara inte så enkelt!

Jag trodde att jag skulle ha kommit längre med mina mål och drömmar, men hälsan har satt stopp och livet har fört mig i en annan riktning där jag har behövts mer. Jag har accepterat det, även om det har gjort att jag tvivlat på mig själv ånga gånger. Hur ska jag någonsin uppnå drömmen?
Den frågan har snurrat i mitt huvud länge och ett tag kändes allt bortkastat. Tiden jag lagt på att skriva. Studierna. Kampen i livet och tron på att jag någonsin ska lyckas. Har allt det varit bortkastat bara för att jag är löjlig och tror på att jag ska kunna uppnå något? Lilla jag! Tänk om jag inte har det som krävs...

Drömmar kan bli verklighet om vi bara försöker
Kanske är det så att vi aldrig uppnår vissa drömmar, men allt handlar om att försöka. Har man åtminstone försökt göra en förändring och strävat mot drömmar och mål. Då har man gjort betydligt mer än många andra. Man kan sträcka på sig och säga att man åtminstone har försökt. Men GE INTE UPP!

Tro på dig själv och dina drömmar. En dag kanske man sitter där och knappt kan tro att det är sant. Så kände jag när jag klarat mina studier och den känslan är svår att beskriva. Våga tro på dina drömmar. Inga drömmar är omöjliga förens det är bevisat att det inte går.

Gillar

Kommentarer

Elina,

Det är så sant som du skriver. Man måste jobba mot sina drömmar och det är lätt hänt att man hamnar i den bekväma tristessen som vardagen kan innebära. Man måste ha mål och drömmar att sträva mot😊

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Det handlar väldigt mycket om att vara ärlig mot sig själv <3
nouw.com/minasvarld
Fnulan,

Vilket fint och genomtänkt inlägg du skriver. Vi alla skriver vår egen historia och bestämmer det sista kapitlet <3

www.fnulan.se
minasvarld
minasvarld,
Popprinsessan,

Mitt "problem" har alltid varit att jag inte riktigt vet vad mina drömmar är... Jag är ganska nöjd med tillvaron och drömmer inte om något nytt jobb eller så. Har en man som är väldigt driven så det händer alltid ganska mycket för oss, kanske hinner jag inte riktigt längta efter egna drömmar? Det låter kanske lite negativt, men det känns inte negativt - om du förstår vad jag menar?!

www.popprinsessan.se
minasvarld
minasvarld,
Inte alls negativt <3 I stället vill jag säga grattis. Det handlar mest om att vara nöjd tänker jag och du har antagligen redan uppfyllt dina drömmar. Det låter ganska skönt tycker jag och utmaningar och äventyr kommer alltid i livet <3 I dagens läge är det få som är riktigt nöjda med livet. Känns dig stolt <3
nouw.com/minasvarld
Mirre,

Det läser jag just om i kursen jag läser nu också om förändringar och att man måste ta tag i mycket själv också för att komma dit man vill. Man kan ju lätt bara glida iväg och fortsätta så

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Man behöver vara sann mot sig själv <3
nouw.com/minasvarld
Amanda,

Jag har också fått höra det att jag vet vad jag vill och det är bra osv. Men som du säger det gör det inte enklare för det är jag som måste jobba för att nå mina drömmar. Man kan be om hjälp men det är ändå jag som måste göra det 😊

amandizan.wordpress.com
minasvarld
minasvarld,
Aldrig ge upp <3 Viktigt även att göra det för sin egen skull och inte för andras 😊
nouw.com/minasvarld
Madde,

Det är verkligen så sant Det är enbart vi själva som sätter stopp för våra drömmar... Jag är så dålig på att göra det jag vill, och det är verkligen inte bra.

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Tro mer på dig själv och lyssna inåt fina du <3 Du förtjänar att få sträva efter dina drömmar <3
nouw.com/minasvarld
Linda Odelmar,

Jag tror att oavsett om man lyckas med det man drömmer om eller inte så är det bättre att ha gjort allt man kan för att komma dit, än att förneka sina drömmar och sitt sanna jag och göra något annat bara för att drömmen tycks omöjlig och långt borta

www.nouw.com/silverblomma
minasvarld
minasvarld,
Jag ger sällan upp förens det är bevisat att det inte går och jag tror att det stärker mig. Det jag drömmer om är svårt och det enda jag kan göra är att försöka 😊
nouw.com/minasvarld
Amandamalmflod
Amandamalmflod,

Tror att hur en försteningarna ser ut för en person är det bättre att man har försökt att nå sina drömmar en inte alls <3

nouw.com/amandamalmflod
minasvarld
minasvarld,
Michelle
,

Ja men så är det ju . Det är ju bara du själv som kan förändra hur du vill att din värld ska vara .....

minasvarld
minasvarld,
Om man åtminstone har försökt, då har man i alla fall gjort något 😊
nouw.com/minasvarld
Kamilla,

Tack fina du för alla dina ord och länkar. Alla har vi drömmar både stora som små. Men för att de ska kunna gå i uppfyllelse behöver vi göra något. Även om det skulle vara sådan tur att vi skulle vinna på lotto så behöver vi göra raden eller köpa den. Tror att vi måste lära oss att bli våra egna chaufförer som drar oss mot våra mål och drömmar. Stor kram till fina du.

kamillaskamera.com/