Låt drömmarna leva

Det allra viktigaste om man vill uppnå sina drömmar är att aldrig ge upp, att fortsätta kämpa trots att det är jobbigt och känns omöjligt. För vem vet vad som väntar bakom knuten och kan vi förlåta oss själva om vi sumpar den chansen vi faktiskt får?

Jag, precis som alla andra, drömmer om saker och ni som följt mig ett tag vet att jag drömmer om att bli författare. När jag för några år sedan drabbades av en utmattning hade jag precis skrivit klart min första roman. Utmattningen slukade mig och det var med en stor sorg jag fick acceptera att andra saker i livet blev viktigare för att kunna leva ett vanligt liv igen. Jag fick helt enkelt acceptera att det jag tyckte var allra roligast bara blev en börda för mig och la det helt enkelt åt sidan. Sedan blev det studier som tog all min tid, fullt upp med barnen och problem som slukade all min tid och det medförde att tiden inte räckte till för att jag skulle kunna fortsätta redigera klart mitt första lilla "barn".

Ett nederlag kan vara ett bränsle
Jag har alltid sett detta som ett nederlag och trots att jag i perioder verkligen har försökt ta mig an redigeringen så har jag inte lyckats hitta det fokus jag behöver för att genomföra det. Varför?
Det är något jag har funderat mycket på och ett tag funderade jag på om jag verkligen ville detta. Nu när jag studerar Kreativt skrivande är jag på helt rätt plats och jag har verkligen tagit tag i mitt skrivande på allvar, vilket gör mig riktigt glad. Det är det här jag vill göra och det har jag kommit till insikt med. Jag har till och med accepterat att annat skrivande kommer före just nu och det kanske finns någon mening med det också. Nederlaget blev mitt bränsle till att lära mig mer om ämnet och förhoppningsvis en dag klara det jag vill.

När jag nu startar vårterminen på universitetet vet jag att det kommer att bli tufft. Det är en stor uppgift som ska klaras av och jag har tidigare inte riktigt känt mig redo för detta på grund av min hälsa men nu tror jag ändå att det kommer att bli kul. Jag ska nämligen skriva ett helt manus fram till sommaren och då gäller det att vara effektiv. Än går det trögt men det går om man bara vill, om man bara försöker tillräckligt mycket.

Se framåt och ta det som det kommer
Idéer har jag inte ont av och tur är det för jag vet precis vad jag ska skriva under våren. Ett manus som kommer kräva en hel del för att det ska gå vägen och det kommer att krävas fokus. Tid för intensiv skrivtid och lite lugn och ro, vilket jag faktiskt hoppas och tror att jag ska kunna få nu när jag vågar blicka framåt igen. Jag kommer att ta det som det kommer och göra mitt allra bästa med de förutsättningar jag har och jag tänkte ta er med på den resan. Under fem månaders tid kommer jag att skriva på mitt manus och när jag kommer fram till juni ska det vara klart. Hur spännande är inte det?
När sommaren kommer har jag två manus klara och två manus att redigera. Det får mig att känna en enorm stolthet över mig själv för att jag faktiskt inte gett upp ännu, trots allt som har hänt.

Det är egentligen det allt handlar om, att inte ge upp sina drömmar för tidigt. För även om jag inte har kommit lika långt i dag som jag trodde att jag skulle göra så är det ännu inte försent. Det blir aldrig förför sent att våga tro på sina drömmar och göra någonting åt dem. Jag vet, det gällde bara att acceptera att det tar lite längre tid i bland. Jag vet inte hur det kommer att gå att skriva, jag vet inte om jag någonsin får mina böcker utgivna men jag tänker aldrig ge upp i alla fall. Skrivandet är min terapi, min kompis och det enda stället där jag kan få utlopp för mina livliga fantasier. Jag vore ingenting utan mitt skrivande och därför fortsätter jag så länge det behövs.

Ni som alltid har drömt om att börja skriva en roman, gör det!
Skriv en stund varje dag, skriv tio minuter eller en timme, det spelar ingen roll så länge ni bara skriver. Ju mer man skriver desto bättre blir man och ju mer man läser desto fler idéer får man. Det gör ingenting om det tar tid, för skrivandet är en av de roligaste sakerna som finns.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer