Lite lagom förvirrad

Vissa dagar kan man fundera en smula på vad man håller på med egentligen. Klockan ringer och morgonrutinen startar. Kaffe, promenad och allt vad det nu kan vara. Många dagar blir likadana och i bland får jag fundera på vad jag gjort under dagen överhuvudtaget. Förvirringen kan bli total ibland.

Som ni alla vet är jag i sluttampen av mina studier och jag försöker göra de sista uppgifterna. Vid sidan av försöker jag hitta vad jag ska göra efter studierna, jag försöker finna en återhämtning samtidigt som jag måste göra allt annat som inte försvinner från livet. Ni vet allt det där som hör vardag och livet till, som ingen annan gör åt oss.

Lite lagom förvirrad
I går hann jag med att lämna in analysuppgift i skolan, röja bort lite skräp för att sedan sätta mig i solen och läsa en bok. Det var evigheter sedan jag läste en roman bara för nöjes skull och inget är mer rogivande än att få sitta ute i solen och njuta av en bra bok. Jag unnade mig även en glass där i solen och det var med en skön trötthet jag gick in på kvällen för att göra kycklingburgare till middag.

Denna dag började på precis samma sätt. Jag skrev kommentarer till andras analyser och samtidigt behövde jag ta tag i lite måste som jag struntat i några dagar. Då blev förvirringen total och jag med min utarbetade hjärna klarade inte ens av något som jag kan göra med förbundna ögon. Ingen skada skedd, men det blev lite lagom förvirrat när jag plockade ut tvätten ur maskinen och inte möttes av den där fantastiska doften från sköljmedlet. Jag hade alltså glömt att hälla i sköljmedel och tanken slog mig även om jag ens hade häll i tvättmedel, men rent var det i alla fall.

Det gör ingenting
Spelade egentligen ingen roll och det går utmärkt att tvätta utan sköljmedel, men jag föredrar mina kläder betydligt mjukare. Det var bara att släppa det och skratta åt att jag tydligen glömt hur man tvättar efter alla års intensivt tvättande. Nästa tvätt var jag noga med att få i allt och jag gjorde det med ett leende på läpparna.

Visst gör det ingenting och det är ingen stor sak. Däremot inser jag att jag varit hemma alldeles för länge och jag tror det gjort min hjärna mossig. Jag tänker inte på vad jag gör och då blir väldigt tokigt i bland. Det har genom året varit för mycket med allt och nu behöver jag tänka på framtiden. Det gör mig stressad och jag tror det påverkar mig mer än jag tror. Vad ska jag göra efter studierna? Vad vill jag göra? Hur ska jag nå dit?

Där någonstans stänger jag av för jag orkar inte tänka på denna ovisshet. Jag orkar inte för någonstans tror jag att jag behöver lite lugn och ro för att landa någonstans. En månads semester att samla tankarna eller bara en stund helt utan ansvar. Jag tar en sak i taget och lite sköljmedel spelar så klart ingen roll för det är egentligen framtiden som oroar mig. Jag andas och tar en dag i taget för det är det enda jag kan göra nu, så jag inte glömmer något viktigare längre fram. I morgon ska jag därför släppa allt och bara umgås med min dotter en dag, helt utan krav.


Gillar

Kommentarer