Livet vill säga mig något

Dag ut och dag in. Backe upp och backe ner.
Ekorrhjulet snurrar på och vi märker inte hur vi sakta försvinner. In i det vana och självklara, in i det som vi tror är det liv vi valt allt leva.

Rakt in i det och igenom det. När vi kommer ut ur det inser vi att livet försöker säga oss något. Livet pickar oss på axeln och harklar sig. Ställer frågor vi inte vill svara på och det skapar en mängd med tankar. Lever vi verkligen det liv vi vill leva?

Livet vill säga mig något
Vi drömmer om saker och vi förverkligar vissa av våra drömmar. Åren går och fler drömmar kommer. Barn, hus, bröllop, drömjobb och en tillvaro där man kan falla ner i soffan på kvällen med ett leende på läpparna. Vi alla drömmer om olika saker och vi nöjer oss med olika saker. Alla är olika och det är först när prövningarna kommer som vi behöver tänka till. Vi behöver fundera på hur vi mår och om vi verkligen lever som vi lär.

För några år sedan drabbades jag av en utmattning och livet stannade. Det jag lärde mig då om mig själv har jag haft stor nytta av. Jag är inte glad över att drabbas av det jag gjorde, men ut av det kom en annan jag. Livet påminde mig om hur skört det är och att man ska ta till vara på det. Sedan rullade det på igen och jag valde studier för att få må bättre och uppleva en del av min dröm. Mitt i allt vändes livet upp och ner och det kändes som att jag voltade med bilen och rullade runt tio varv innan allt stannade och delarna ramlade av. Där och då insåg jag än en gång att livet vill säga mig något.

Leva som man lär
När jag kliver ur den där sargade bilen som rullat mig runt inser jag att jag lever, även om jag många dagar trodde att jag skulle dö. Det får mig att fundera, lever jag det liv jag vill leva?
Det ska inte ältas till ren förbannelse för då blir man galen, men vi får bara ett liv och vi ska inte behöva tro att vi dör innan vi tar tag i det. Där står jag just nu och jag är duktig på att säga hur man ska leva för att må bra, man jag lever inte som jag lär. Jag har lyssnat på vad livet vill säga mig och där står jag nu.

Jag har borstat av mig dammet och jag står upp, trots alla varv i den sargade bilen. Det måste ändå betyda något. Livet vill säga mig mycket och det får mig att le. Det betyder att jag inte gett upp och vill göra allt jag kan bara för att få skratta och leva ett liv som jag trivs med. Vi alla förtjänar att få må bra och det är bara vi själva som måste våga köra igen efter att ha voltat. Jag vågar och det vet jag. Det kommer stunder som jag bara längtar efter och jag måste bara inse att alla drömmar i livet inte alltid blir som man har tänkt sig. I stället måste man tro att de steg man tar efter en jobbig händelse är åt rätt håll.

Jag välkomnar det livet har att säga mig och jag suger åt mig allt. Det är min tur nu att få sträcka upp händerna i luften och känna medvinden fladdra i håret. Jag har nog aldrig tidigare varit lika redo. Jag vill inte tacka för all skit som snurrade runt där under volten som varade i flera år, men ändå sa den mig mycket och det är jag tacksam över. Idag vet jag hur stark jag kan vara och den styrkan ska jag använda för att göra livet till det allra bästa. Jag kanske inte är redo att ta några stora kliv och ropa hurra ännu, men jag är en bit på vägen och det kan jag tacka livet för när det viskade i mitt öra.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer