Må positiviteten segra

Avsaknaden av positivitet och för mycket jobbigt i livet var det som gjorde att jag inte bloggade på fyra månader. De månaderna saknade jag många gånger att kliva in i bloggen och bara ventilera. Vända och vrida och delta i den fina gemenskapen. Men det gick inte och jag ångrar inte mitt beslut. Nu är jag däremot rejält taggad istället.

Nu ska jag inte skriva om mitt blogguppehåll. I stället tänker jag skriva om positiviteten och vad den betyder för mitt liv. Det kan låta lite märkligt eftersom vi alla behöver positivitet för att kunna leva. För mig har den många gånger varit avgörande i hur mina dagar varit och ett sätt att komma ur en svacka.
Tidigt i mitt bloggande bestämde jag mig för att vara positiv. Visst kommer det en del bitterhet i bland och ibland behöver man bara häva ur sig saker men mitt motto är att vara positiv.
Även om livet känns hopplöst och vad man än gör så blir det fel så finns det positiva saker att ta fram. Det är egentligen det som är grejen...

Helvetet gör att du kommer till nästa nivå
Jag har gått igenom mycket i mitt liv, både bra och dåligt. Med- och motgångar, himmel och helvete. Trots det står jag här i dag och tycker att många stunder i livet är fantastiska. Tänk vilken lycka att få vakna upp varje dag, tänk att ha två friska barn, tänk att få vara nära dem, säga god natt till dem och få dela sitt liv med de bästa människorna som finns. Borde man inte kunna se livet från den ljusa sidan då?

Jag har förlorat människor jag älskar men livet har gått vidare, jag har gråtit mig igenom dagar och känt att livet är över men tårarna tog slut och det fanns en morgondag. Stupet har varit nära, energin har tagit slut och tron på mig själv har försvunnit många gånger men här är jag, starkare än någonsin. Jag pluggar det jag vill, strävar efter min dröm, har mat på bordet, en familj som älskar mig och en varm säng att krypa ner i. Kan jag klaga då?

Jag har redan varit på botten men lyckats tagit mig upp och nu tänker jag inte hamna där igen. Jag tänker stånga mig blodig för att klara mig och är det något jag är säker på så är det att jag aldrig ger upp. ALDRIG!
Däremot behöver jag bli bättre på saker. Vara snällare mot mig själv, acceptera mig själv, se ljuset i stället för mörkret och ta saker för vad de är. Jag söker det vackra, det som får mig att må bra, det fina i min närhet och det positiva i mitt liv. Jag vill vara stolt över mig själv för saker jag klarar av och det som inte går i dag kan fungera i morgon. För i morgon är en annan dag och ingenting är evigt, inte heller motgångarna. Varför kan jag inte bara vara glad över det?

Ljuset finns om vi bara ser det
Är glaset halvfullt eller halvtomt?
En svår nöt att knäcka men det finns mycket vi kan anstränga oss för att se. Till att börja kan man välja en positiv väg i livet och tackla det negativa när det kommer. Förra året funderade jag många gånger på om jag ens skulle överleva nästa dag men jag lyckades resa mig även denna gång. Nu är jag både starkare och modigare. Redo för nästa utmaning och är det någonting jag bär med mig från förra året så är det verkligen att ingenting är evigt och att jag kände mig stolt efter att ha kommit ur helvetet. Jag klarade det! Vilken känsla.

Jag klev in på en positiv bana för flera år sedan men det har tagit tid för mig att än en gång hitta rätt. Livet vändes upp och ner men vi kom ur det också. Starkare. Modigare. Mera sammansvetsade än någonsin.
Jag har fortfarande dåliga dagar men livet känns mycket enklare. Vissa dagar gråter jag. Vissa dagar bryter jag ihop men då gör jag plats för något bättre och roligare. Nytt och bättre.

Jag må vara en vrång typ som vägrar ge upp men ni ska veta hur mycket jag vunnit i livet bara för att jag är en sådan jobbig typ som strävar efter att klara saker. Positiviteten har hjälpt mig oerhört mycket och när jag mått som sämst har jag blickat framåt och sett saker jag vill sträva efter. Jag väljer att tro när jag mår dåligt att allt ska gå över och lösa sig och jag gör det för att klara av allt jobbigt som kommer i min väg. Livet är ingen lek och det finns alltid jobbiga saker att klara sig ur. Jag tackar mitt eget tankesätt för att jag än i dag står på benen och försöker leva det bästa livet jag bara kan. Ingenting är omöjligt!

#personligblogg #positivitet #positivitetäger #livet2.0


Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Sandra,

Känner verkligen igen mig i detta inlägget. Nästan lite läskigt. Detta kommer bli min nya favoritblogg! Skickar en stor kram ♥️

nouw.com/sandraemilys
minasvarld
minasvarld,

Blir alldeles rörd över din fina kommentar <3 Många kramar till dig fina du <3

nouw.com/minasvarld
Ingajohansson
Ingajohansson,
minasvarld
minasvarld,
Elina,

Man når så långt med positivitet och envishet! Men det är klart att man ska få visa sin bittra sida någon gång för man kan inte vara positiv hela tiden!

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,

Det är så sant <3

nouw.com/minasvarld