Mål för framtiden

Måndag igen och en ny månad. Bra eller dåligt?
Egentligen spelar det ingen roll förutom att tiden rusar mot jul och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Jag låter helt enkelt julen vänta ett tag till för det är för tidigt att tänka på den redan.

I stället fokuserar jag på nuet och vad som händer just NU. Massor och ingenting känns det som ibland. Jag känner att jag inte gör något många dagar, men ändå vet jag att det rullar på och händer saker hela tiden. Känner att jag vill bygga upp lite mål denna månad, mål helt utan stress så klart.

Mål för framtiden
Flera gånger i mitt liv har jag lagt upp mål för att lyckas med saker. Det har inte alltid blivit bra och många gånger har det stressat mig. När jag nu känner att jag vill sätta mål för framtiden är det viktigt att det är långsiktiga mål. Mål som gör att jag mår bra, blir glad och får energi av. Svår balansgång måste jag säga, men jag vill ändå försöka nå en bättre tillvaro.

Rent ärligt ska jag inte klaga. Just nu mår jag bättre än vad jag gjort på länge, men med det bagaget jag har vet jag att det kan vända snabbt. Skratt kan vända till tårar på en minut och då gäller det att ha en stark tillvaro att luta sig mot. Att jag har en inre styrka är jag väl medveten om och nu känner jag att jag vill ta vara på den. Därför vill jag sätta några roliga och långsiktiga mål för framtiden.

Vad vill jag uppnå?
Mina mål handlar om att få må bra och att kunna hitta en tillvaro som gör mig gladare. Jag skulle kunna kalla det för många saker och det skulle lika gärna kunna vara önskemål. Att vilja mycket är bra och det gör att man vill kämpa vidare även om det är jobbigt. När jag nu vill sätta upp mål så är det långsiktigt och snällt. För jag vill inte stressa och pressa mig själv till saker som ändå inte blir bra. Kanske ska jag kalla det för jag vill i stället.

Jag vill skriva mer och jag vill hitta ron till att göra klart allt det jag påbörjat. Romaner som finns på datorn och projekt som jag bara längtar efter att få ta tag i, de ska jag skriva klart så att jag kan ta nästa steg. Jag vill fotografera mer och det är något jag verkligen ska ta tag i. Även där skapar det en ro hos mig och det känns som att jag tappat bort mitt fotograferande helt under pandemin. Jag vill göra roliga saker med mina barn och mina vänner. Jag vill utmana mig själv och jag vill skratta och ha kul. Är det för mycket begärt?

Kalla det vad man vill, men det kan vara mål eller önskningar om saker man vill göra i framtiden. För det ska väl inte vara så svårt att få sträva efter målen och drömmarna. Jag vet att jag mår bra av att skriva och jag mår bra av att fotografera. Att få vara med mina barn mer gör mig gladast i världen. Att få utmana mig själv gör att jag känner mig levande. Kort och gott, mina mål för framtiden och det jag vill uppnå är välmående. Att få drömma och uppfylla drömmar. Att få leva och må bra. För jag tycker väl ändå att även jag förtjänar det!

Kram Mina


Gillar