Mamma ljuger och kramp i magen

Livet rullar på och det ena följer det andra. Det går snabbt och händer mycket hela tiden, precis som jag vill ha det. Stunder under pandemin höll jag på att bli tokig av rastlösheten, men den håller sig borta för det mesta just nu. I går fick jag konstatera att mamma ljuger och att ett gott skratt måste förlänga livet.

Det är underbart när det äntligen händer saker igen. Kvällar på stan, ishockey på Hovet och middagar på restaurang. Jag riktigt njuter av det och efter två års väntan fick vi kliva in på Intiman och skratta.

Mamma ljuger och kramp i magen
I går var det äntligen dags för mig och en vän att få gå på den föreställning vi bokade för flera år sedan. Den har blivit flyttad ett antal gånger, men nu var det äntligen dags. Vi började kvällen med en liten promenad vid Odenplan för att sedan äta hamburgare på Brödernas. Sedan kom vi in på ett fullsatt Intiman och var redo för showen Mamma ljuger.
En föreställning med Jan Bylund och Mattias Lundberg som spräcker myterna om allt det där som mamma sa när man var liten. Får man verkligen kramp om man badar efter att man ätit? Kan man bli blind eller få fyrkantiga ögon om man sitter för nära teven?

Det är en hyllningsföreställning till alla mammor och skratten blir många kan jag lova. Med humor diskuterar de förlossningar, mamman som superhjälte, allt det där mamma varnat oss för och all den där äckliga maten vi tvingades äta. Till slut var det som att magen krampade av alla skratt och jag var säker på att jag skulle få träningsvärk. En föreställning att rekommendera om man vill skratta och med mängder med igenkänning. Nej, mamma ljuger, för man får inte mask i magen om man äter snö.

Välbehövlig paus
Detta blev en välbehövlig paus för mig från allt annat. Just nu är det intensivt på jobbet med massor med nya saker. Roliga saker, men saker som tar min energi. Hemma är hemma och där händer det saker hela tiden. Livet är intensivt och vi lever många gånger i en väldigt fart. Det är ändå så vi valt att leva och så vi vill ha det. Jag gillar inte att vara rastlös hela tiden utan jag gillar när det händer saker. Däremot gillar jag inte jobbiga saker så de kan hålla sig undan.

En välbehövlig paus däremot behöver vi alla ibland. En stund att bara sätta sig ner och lyssna. Skratta. Samtala och bara få vara för en stund innan allvaret tar vid och man är åter i rullorna. Det är så skönt nu när saker börjar återgå till det "normala". Förra veckan var vi på ishockey på Hovet och nästa vecka ska vi till Tele2 Arena för att titta på fotboll. Visst har jag jobbat en del på arenorna, men att få vara publik är något helt annat.

Ser fram emot många roliga saker framöver kan jag säga och nu äntligen börjar jag känna mig lite mer levande igen.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer