Mars var både vår och ett steg tillbaka

Vart tog mars vägen?
Precis som alla andra månader rusar tiden i väg och även om jag känner som om jag står stilla och trampar händer det saker hela tiden. Saker som tar mig framåt och bakåt och framåt igen.

Jag lämnar en månad som inte varit enkel på något vis. Tröttheten har ätit upp mig. Motivationen har trutit och ibland har jag funderat på vad jag egentligen håller på med. Avslutningen på den gav mig däremot mycket och det bär jag med mig in i april. April! Vad hände här egentligen? Firade vi inte nyår nyss?

Mars kom och när den gick växte något inom mig
För mig har det varit nyttigt att lägga en månad bakom mig genom att se vad som egentligen hände. Jag vill inte att tiden ska gå fort, men vissa stunder denna månad har jag bara känt att dagen kan ta slut.
Jag har haft en rejäl dipp i studierna och flera gånger har jag varit redo att bara strunta i allt. Det är helt enkelt inte roligt längre och jag vill bara göra någonting annat. Trots det har jag gjort det jag ska och tittar jag på resultaten märker jag att jag gjort detta förut. Utan att ens ha ansträngt mig är resultaten riktigt bra och det känner jag mig stolt över.

Jag kan ärligt erkänna att jag dippade ganska rejält i livet också. Tappade helt självförtroendet och motivationen. Fotfästet blev skakigt och jag hade många stunder där jag funderade på om jag valt rätt väg och vilken väg jag skulle välja härnäst. Det blev tufft och jag kämpade igenom mars. Den kom och gick. När den väl led mot sitt slut kände jag trots allt att någonting växte inom mig. En vilja att göra saker bättre. En vilja att kämpa och att komma vidare.

Vår och ännu mera vår
Mars bjöd på underbar vår och sedan togs den i från oss igen. Det påverkade mig kan jag säga och kanske kan det vara lite vårdepp som drabbade mig där ett tag. Nu känner jag däremot att vi går mot helt rätt tid och snart är även jag villig att hänga undan vinterjackan för en lång tid framöver. Jag har varit på välgörande massage mitt i snöstormen, besökt skärgården, avslutat kurs och påbörjat kurs. Jag har varit trött och jag har blivit piggare, men framför allt har någonting växt inom mig och nu känner jag att det är nog.

Jag vill att våren ska vara här på riktigt. Jag vill njuta av fågelsång och munterhet. Positiviteten gick vilse där ett tag, men jag känner att jag har hittat den igen. Så lätt tänker jag inte ge upp den här gången heller. Jag har inte kommit så här långt för att nu lägga mig ner och ge upp. Aldrig i livet.
En tuff tid väntar framöver och jag drömmer om en tid som är enklare än den vi lever i just nu. Det gör vi alla. I stället har jag börjat fundera på min framtid. Vad vill jag göra? Vad ska jag göra?
Först tror jag att jag ska försöka njuta av våren och vad den kommer med. Vår och ännu mera vår.

Jag är redo för nästa steg, är ni?
Ibland undrar jag vad det är som driver mig. Vad det är som stormar inom mig och gör att jag kommer vidare hela tiden. Vissa gånger kan det kännas som att man är galen som kämpar vidare, men jag finns inte på denna jord för att sitta och tycka att det är tråkigt. Jag har inte fått denna stund på jorden för att vara bitter och finna mig i det lilla. Jag vill så mycket och ibland alldeles för mycket. Det vet jag om och det handskas jag med ofta. Trots det vet jag vart min gräns finns och i fortsättningen ska jag göra saker för min skull. Jag ska ta tag i det jag vill och jag ska göra det som får mig att må bra.

Jag är redo för en förändring till det positiva. Den där förändringen där sinne behöver få sig en utskällning för att vilja le igen. Jag tänker ta det steget i april och sedan hoppas jag att det blir lite bättre. Jag är redo, är ni med?
Blir trött på allt klagande och ska nu försöka hitta den där positiva människan som finns inom mig. Den där positiva människan som har haft så mycket roligt i livet och längtar efter att ha roligt igen. Jag gillar henne!

Det blev en annorlunda summering av mars, men ibland måste man intala sig själv att det är dags att gå vidare. Det ska jag göra nu och jag bär med mig de bra stunderna denna månad. De andra lägger jag bakom mig helt. Sist, men inte minst. Här kommer även min månad i bilder. Tack för denna månad!

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Madde,

Vet du, man får ha en dipp, Man får även gnälla, tycka synd om sig själv och tycka att allt bara är skit. Det man inte bör göra är att fastna i det, Nu peppar vi varandra istället, då du vet att jag känner exakt samma som dig. Massa cyberkramar, och kanske en spark där bak 😊

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Tack för sparken där bak. Jag behöver den verkligen <3 Så klart peppar vi varandra nu <3
nouw.com/minasvarld
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Jag behöver verkligen en spark i baken och bli nyttig men jag äter en massa godis men jag måste verkligen komma bort från detta så jag vet vad du menar =)

nouw.com/2barnsmammaochfru
minasvarld
minasvarld,
Ibland behöver man bara bestämmasig för att kämpa på så går det lättare 😊
nouw.com/minasvarld
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Jag uppskattar verkligen med dig att du är så rak och öppen här på bloggen. Det får andra människor att inte känna sig så ensamma vilket är fantastiskt. Du är fantastiskt som vågar öppna upp dig och prata om sånt här. Så härligt att du känner ett hopp trots en tuff månad. Det är något speciellt med just april, våren är påväg och man vet att sommaren snart är här: Det är något man behöver, speciellt i dessa tider tror jag. Skickar all kärlek till dig! Glöm inte hur grym du är 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
minasvarld
minasvarld,
Det sista som överger mig är hoppet. Tack för dina fina ord <3 De värmer mitt lilla hjärta <3
nouw.com/minasvarld
Silverblomma,

Känner igen mig, mars har verkligen varit en trög och kämpig månad, men får hoppas att april blir lättare med massor av sol

www.nouw.com/silverblomma
minasvarld
minasvarld,
Håller alla tummar för det <3
nouw.com/minasvarld
Elina,

Känner igen mig så väl i det du skriver. Får sådana dippar ibland där jag bara vill sluta med allt Ibland är det svårt att ta sig ur dem men det går alltid tillslut. Jag är också redo att hitta tillbaka till en mer positiv Elina.

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Nu krigar vi framåt <3
nouw.com/minasvarld
Tobias Lindqvist,

Det är helt okej att ha en dip här och där, jag tror att det händer oss alla med jämna mellanrum. Ibland är det nyttigt att omvärdera saker och ting i livet, att tänka igenom sin tillvaro ett par vändor. Du verkar vara en kämpe och du kommer ta dig ur detta. 😊

kompasskurs.org
minasvarld
minasvarld,
Tack för peppen <3
nouw.com/minasvarld