Måste vänja mig

Sommaren är min favoritårstid och varje år den försvinner tycker jag att det är jobbigt. Det blir kallt och det blir tråkigt, men jag måste vänja mig vid detta och helt enkelt gilla läget.

Är verkligen hösten så jobbig? Den frågan måste jag ställa mig själv och jag måste tänka efter rejält.
Spontant vill jag svara JA, men det hjälper ingenting. I ställer får jag tänka om och tänka rätt.

Måste vänja mig
Jag önskar många gånger att jag kunde älska alla årstider och välkomna dem lika mycket. Tyvärr kan jag inte göra det och sommaren är min absoluta favorit. Denna sommar rann i från mig rejält och visst hann jag njuta en del, men mycket av den spenderade jag på jobbet och resten på en mindre bra plats i livet. När hösten gjorde sitt intåg spred sig en ångest i mig och jag insåg att sommaren bara försvunnit.

Det regnade och blev kallt. Det blev mörkare och genast började jag frysa. Kan ärligt erkänna att jag inte gillade det alls, men jag har inget val. Hösten är här och jag kan inte göra någonting åt det, bara att gilla läget.
Trots allt skiner solen och färgerna skiftar en aning på träden. Det är friskt ute och om jag bara klär på mig ordentligt kan jag faktiskt vara ute. Jag överlevde trots allt söndagen på folkracebanan när det regnade och då borde jag överleva annars också. Det är bara att tänka om helt enkelt och gilla läget. Jag måste vänja mig.

Vad gillar jag med hösten?
Spontant skulle jag kunna svara ingenting, men det stämmer inte. Det finns trots allt fina saker även med denna årstid. Soliga höstdagar kan vara riktigt fina och trevliga. Så länge det inte spöregnar och är rått ute, för då kan jag inte vara ute alls. Visst är det mysigt att krypa upp under en filt i soffan och läsa en bok. Bjuda vänner på middagar med tända ljus. Göra långkok i köket och ta tillfället i akt när det väl går att vara ute.

Det finns en del jag ändå gillar och jag får väl göra slut med sommaren för i år helt enkelt. Det är med en sorg jag gör det, det kan jag lova. Trots det så måste jag. Jag tänker inte bli grinig och klaga på något som jag inte kan påverka. I stället får jag öppna ögonen och göra det allra bästa av årstiden. Det kanske blir helt underbart med lite mörker och mys. Kan komma på en rad olika roliga saker att göra även på hösten så det ska nog gå bra det här också. Det är i alla fall vad man måste tro på. Tänk om och tänk rätt. Det finns en tjusning i allt och så även hösten. Hösten och jag kanske blir bästa vänner detta år. Vem vet?

Kram Mina


Gillar

Kommentarer