Men, har inte du tagit din examen?

Ibland undrar jag hur jag själv tänker och djupt därinne vet jag att det är ingen idé att fundera på det. Jag är som jag är och då blir det som det blir. Det får jag leva med.

I juni plockade jag ut min kandidatexamen i litteraturvetenskap och då var jag innerligt trött på allt. Jag missade en uppgift i slutet och när jag väl fick min examen var jag tom. Jag borde firat det ordentligt, men det gjorde jag aldrig. Jag får ta igen det senare när jag får vara med på min examenscermoni eller något sådant.

Men, har inte du tagit din examen?
I dag börjar höstterminen på universitetet och jag ska ärligt erkänna att jag inte kunde hålla mig borta. Bra eller dåligt? Det vet jag inte riktigt, men nu är jag i alla fall här och jag vill inte missa detta. Däremot har jag ingen press på mig denna gång för jag tänker att går det så går det. Detta är inte min huvudsakliga sysselsättning och orkar jag inte så får jag acceptera det. Trots det så vill jag verkligen detta, den här kursen saknas och även nästa i ordningen för jag vet att jag kan ta ytterligare en examen om jag bara vill och orkar.

Många tycker att jag är galen och det kanske jag är också. Jag ser det däremot som en lärdom i det som jag drömmer om. Jag ska nämligen läsa kreativt skrivande igen och jag ser det som rent nöje. Jag har redan skrivit mycket, men jag blir aldrig fullärd och kan jag trigga igång allt igen i och med denna kurs då gör jag mer än gärna det. Det var denna kurs jag valde bort för en annan kurs och nu ska jag se vad detta har att ge. Denna kurs är examensgrundande och vi får se vad det blir mer allt i framtiden. Jag har inga krav på mig själv och det är det allra bästa. I stället ska jag försöka njuta och ha så kul som möjligt.

Det blir som det blir
Känslan är trots allt ganska skön och jag får läsa det ämne jag tycker är roligast. Vad kursen har att ge har jag ingen aning om och det får bli en utmaning helt enkelt. Kanske kan jag förbättra de där texterna för att komma vidare en gång för alla. Är nog öppen för det mesta just nu som kan få mig att tro på mina drömmar. Blir det för mycket av allt, ja då får jag acceptera det och göra det jag måste i stället.

Det blir som det blir helt enkelt och utan krav på mig själv kanske det går riktigt bra. Jag återvänder härmed till Linnéuniversitetet och det ska bli kul att se vad detta har att ge. Vi får se om jag kan komma iväg på några träffar, annars får jag stå ut med det också. Ingen press på mig själv är det som gäller och jag tycker detta ska bli riktigt roligt. Jag lovade att det inte skulle bli några studier på ett tag, men nu är jag här ändå. Ganska taggad måste jag erkänna.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer