Meningen med det som sker

Det finns en mening med allt som sker och ibland kan man behöva fundera på vad den meningen betyder. Lösningen är inte att grotta ner sig allt för djupt i det som kommer till oss, men i vissa lägen kan det vara intressant att se på vad meningen är med allt som sker.

När det känns jobbigt och allt rasar samman, är det inte bättre att bara ställa sig upp och gå då? Resa sig ur allt jobbigt och bara kliva vidare. Lämna skutan och bara söka efter en lättare tillvaro. Riktigt så enkelt är det inte bara och även om man många gånger önskar att man bara fick le finns det saker i livet man måste klara av för att komma vidare. Vad är meningen med det?

Meningen med det som sker
Hela livet handskas vi med saker som får oss att vilja ge upp. Lämna skutan och glida vidare. Riktigt så enkelt är det inte och många saker kommer till oss med prövningar som tar all vår energi. I de jobbigaste stunderna är det lätt att fundera på varför just dessa saker kommer till oss. Förtjänar vi det? Vad är det för mening att kämpa och vad får vi ut av det?

Jag tror verkligen inte att det finns en mening med allt som sker. Däremot tror jag att vissa prövningar vi utsätts för kommer till oss av en anledning. Vår styrka och handlingskraft testas. Vi pressas till det yttersta och till vilken mening då? Bara för att se hur mycket vi klarar av och för att lära oss något. Att lära oss något om oss själva och vår egen styrka kan vara bra, men det är inte lätt. Krisen kommer och krisen försvinner även. Frågan är bara vad som finns kvar efter stormen som dragit över och varför behövde den komma till just mig?

Finns det verkligen en mening?
Att fundera på meningen med saker som sker kan skapa ett enda stort virr varr och jag tror att i vissa fall är det bättre att bara handskas med det som sker för att kunna komma vidare. Jag har skrivit om detta förut och att tänka på att ett kaos kan komma till oss och ställa till problem är bara livet som skapar en plats för någonting bättre. Jag vill tro på att det är livet som vill säga oss något för att få oss att ta vissa beslut eller bara för att visa oss hur starka vi är och vad vi kan klara av.

Själv har jag en grundlös botten där många tankar och funderingar får plats. Många tankar får ligga där och jag väljer att undvika det där djupet ibland bara för att se framåt och uppåt. Därför väljer jag att handskas med de kriser som kommer, för jag har inget val. Jag kan inte bara undvika dem och gå. Den möjligheten och friheten har jag inte. Det finns människor som behöver mig och i många fall handlar det inte om vad jag orkar, det handlar om vad jag måste för att hjälpa de människor som behöver mig mest. Även där kan man fundera på vad meningen är med det. Har man barn har man inget val och det spelar ingen roll för barnen kommer alltid först. Oavsett hur jobbigt det är när krisen kommer och man bara vill lägga sig under en sten för att ingen ska prata med en.

Krisen stärker oss
Jag har handskats med många jobbiga saker genom åren och en sak har jag lärt mig. Meningen med att dessa kriser kommit till mig är för att jag ska inse min egen styrka och lära mig något. Tanken på att jag kan lära mig något av ett barn som inte mår bra kan diskuteras, men vi klarade av det och visst lärde vi oss att tillsammans är vi starka och kan klara av vad som helst. Tyvärr tär varje kris på något sätt och ändå känner man styrkan efteråt. Meningen med det som sker måste då trots allt vara att visa oss att livet får sina törnar, men vi kan resa oss upp och med styrkan och vetskapen om att vi klarade det gör att vi klarar annat. Vi går vidare i livet och därför är meningen att just vi skulle klara detta för att göra plats för något annat som är bättre.

Jag vägrar att tro att allt elände är evigt. Livet kan inte bara vara problem utan det finns något där som är ämnat att göra oss glada. Det sägs att det bästa i livet inte har hänt ännu och jag väntar med spänning på vad det kan vara. Livets kriser har stärkt mig, även om de också tagit min energi. Därför tror jag att jag kan vara redo på vad som helst. Om meningen med allt jobbigt var att visa mig vägen så följer jag den gärna om den ger mig lycka.

Gillar

Kommentarer