Mer tid för varandra

Välkomnar en ny vecka och kan konstatera att jag behöver flera veckor som förra veckan

Jag tänkte inte göra någon sammanfattning av förra veckan men jag kan konstatera att det var en bra vecka med mycket att vara glad över och mycket att vilja ha mer av. Är det något i livet som jag verkligen vill ha mer av så är det att umgås med människor, speciellt människor som jag tycker om. I många perioder i livet känns det som att man är ensam och inte har någon att umgås med men det är inte sant och det kan jag konstatera. Självklart är jag inte ensam, jag har alltid mina barn och min man och fler därtill men ofta saknar jag det där sociala.

Alltid är det så att alla de där sociala mötena vi har i livet med människor vi bryr oss om är för få. Livet kommer oftast emellan och tiden räcker inte till och jag tänker ofta på varför det blir så. Varför har vi inte tid att umgås med varandra?

Sociala veckan är över och jag vill ha mer

Förra veckan hann jag med mycket. Bio med Olivia, ett antal möten, jobb, middagsdejt, utflykt och fika med en kompis. En vecka helt i min smak men jag fattar att det inte alltid kan vara så. När vardagen knackar på försvinner tiden och vi har inte tid att umgås med varandra på samma sätt. Jag önskar bara att det fanns mer tid att umgås med varandra. Ni vet de där stunderna då man bara kan släppa allt jobbigt för en stund och bara sätta sig ner och prata med varandra. Ta en fika, äta middag eller ta en promenad. Vad man gör spelar egentligen ingen roll bara man ses. Det finns många av mina vänner som jag saknar enormt mycket och skulle vilja träffa oftare men vi får bara inte ihop det.

Vi får nöja oss med att viljan att ses finns men varför ska det behöva vara så? Varför ska det vara så svårt?
Inte ens jag och min vän som bor fem minuters bilfärd i från varandra träffas för att tiden inte räcker till. Varje gång vi ses så ska vi parat i kapp och då räcker inte heller tiden till för vi har så otroligt mycket att prata om. Märkligt att det ska behöva vara så. Jag önskar mig mer tid, då menar jag inte den fysiska tiden som naturligtvis inte går att ändra på utan den tid som vi själva förvaltar över och bestämmer hur vi ska spendera. Just den tiden som är så värdefull, den vill jag spendera mer med nära och kära. Jag har alltid känt så och kommer antagligen alltid att göra det. Jag vill fika med mina vänner, äta långa middagar och hitta på roliga utflykter tillsammans. Det ska jag försöka få mer tid till men egentligen handlar det inte om tiden.

Vi styr över tiden
Vi alla styr över den tid vi får och det gäller att prioritera rätt för att det ska bli så bra som möjligt.
Självklart kan vi inte prioritera bort jobbet, studierna, barnen och hemmet bara för att vi vill ha roligt hela tiden men vi måste ha kul också. Vad händer annars med oss om vi aldrig får ha kul? Jag tänker ofta på en annan tid i mitt liv då allt var så enkelt, man tog en dag i taget och det fanns inte samma tidsbrist. Jag hade tid att umgås med människor, bara jag prioriterade rätt men varför kan jag inte det nu? Jag kanske ska säga VI för det är inte bara jag som måste prioritera, det måste alla göra för att kunna umgås men det är inte lätt. Jag skulle verkligen inte vilja byta bort mitt liv mot något annat men jag vill umgås med människor mer.

Det är något jag verkligen ska fundera på i framtiden. Att planera min tid bättre och se till att jag får mer tid att umgås med människor. Det ger otroligt mycket att bara få ta en fika med en v��n, få prata av sig lite om livet och allt möjligt. Det skapar sådan energi till att orka med alla måste som finns i livet. Men det gäller inte bara att hänga med vänner, inte i min ålder i alla fall. Det handlar även om att få mer kvalitetstid med familjen. Trevliga middagar, roliga aktiviteter och långa samtal. Visst är det inte så enkelt att prata med nioåringen som det är med tonåringen men att bara få den där magiska tiden där det inte finns så mycket krav är så värdefull. Det är något jag ska prioritera i fortsättningen. Nu kan inte alla veckor vara som förra veckan för det orkar jag inte riktigt med men mer socialt umgänge måste jag få in i mitt liv.

På detta visa och med dessa tankarna kickar jag i gång denna vecka. Det finns mycket att glädjas åt och mycket att sträva efter för att hitta den plats är man trivs. Att få vara med människor man tycker om är nog det bästa som finns i livet och det gör vem som helst lycklig. Mer tid för varandra står på min önskelista, vad står på din?

#personligblogg #nouwbloggare #bestofnouw #socialtumgänge #mertidförvarandra

Gillar

Kommentarer

Jessica ,
Så kul du fick en så bra vecka, ja den tanken har ja med tänkt så många gånger vi får för lite fritid och må bra tid helt klart 😮
nouw.com/jessicaburman/
Tess,
Ja vi bör bara få må bra och de är bara vi som kan få oss Sj att må bra, umgås med folk som lyfter en och inte sänker en - de är det bästa ❤️ Fortsätt leva de liv som får dig att må bra o bort med allt de dåliga och tråkiga kram på dig
tessthelin.se